Ekonomi

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin ekonomiye dair açıklamalarda bulundu

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin’den ekonomi açıklaması! “Ekonominin kitabında bunlar yazmıyor. Paramız eriyor, gençler göçüyor, esnaf, vatandaş umutsuz. Her şeye zam üstüne zam geliyor”

Döviz kurunun sürekli arttığını açıklayan Salih Şahin, hükümete “Faiz borç ekonomisinin önüne geçemezsiniz kur artışının önüne geçemezsiniz” uyarısında bulundu.

Ülkede gençlerin umutsuzluk nedeniyle yurt dışına gittiğini, esnaf ve vatandaşın, sanayicinin ise karamsar durumda olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, ekonomi ile ilgili açıklamasında şunları dile getirdi.

“Ülkemizde doların artması, kurun artması bir çok kalem ithal ürünlere doğrudan doğruya fark yansımasına sebep olmaktadır. Akaryakıt dolarla, kömür dolarla, elektrik, doğalgaz dolarla. Akaryakıtın zamlanması gıda fiyatlarına da dolaylı olarak yansımakta, ekonominin sorumlusuyum diyen Sayın Cumhurbaşkanına, biz diyoruz ki sayın cumhurbaşkanım kitabını yazmasaydınız bu ülke ne halde olacaktı? Sabah dolar 10-30 lira öğleden sonra 1060 lira paramız cebimizde eriyor. Paramız, geleceğimiz gidiyor. Gençler ümitsiz, çiftçilerimiz ümitsiz, sanayicimiz esnafımız karamsarlığa sürükleniyor. Tarım Bakanı açıklama yapıyor, zarar eden çiftçi yok diyor. Sayın Tarım Bakanı uçakla Ankara’ya gidiyorsunuz oradan helikopterle yazlığınıza gidiyorsunuz, oradan Maybek-Mercedes makam aracınızla evinize gidiyorsunuz. Size göre tabii ki zorluk darlık yok, zorda olan yok. Samsun’da Çiftliği ziyaret ettiniz mi? Bir çiftçimizin derdini dinlediniz mi? Ülkemiz ekonomik olarak çok ciddi bir felakete doğru sürüklenmektedir. Üretmeden borç ve faiz ekonomisi ile bir yere varmanız mümkün değil üreteceksin istihdam alanları sağlayacaksın. Ülkenin kaynaklarını 5’li müteahhide değil, halkına aktaracaksın ki refah seviyesi biraz olsun yükselsin. Biz diyoruz ki 150 milyar dolarlık milli kaynak kitaplarımızı oluşturduk. 81 ilde yüzlerce fabrika projesi kitabımızı oluşturduk. Üretmeden fabrika kurmadan dışa bağımlılığı bitirmeden veya azaltmadan bu ülkede faiz borç ekonomisinin önüne geçemezsiniz. Kur artışının önüne geçemezsiniz. İnsanları karamsarlığa, insanları umutsuzluğa, insanlara yoksulluğa, sürüklüyorsunuz. Buna artık bir dur dememiz gerekiyor, yeter.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler