Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

Fatih Erbakan: “Öğretmenlerimiz kilit konumdadır!”

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, Yeniden Büyük Türkiye hedefimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesinde kilit konumundadır.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkemizin her köşesinde fedakarca çalışan öğretmenlerimizin, istikbalimizin garantisi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinin temel yapıtaşı, ana omurgası olduğunu belirtti.

Ülkemizde 150 bin öğretmen açığı var
Erbakan, şunları söyledi:

” Geleceğimizin mimarları olan çok kıymetli öğretmenlerimizin, ülkemizin istikbali için önemlerini hatırlamak ve öğretmenlerimize saygımızı ve teşekkürlerimizi sunmak üzere bugün Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Öğretmenlerimizin görevlerini yerine getirirken katlandıkları zorlukları ve gösterdikleri fedakârlıkları dile getirmek istesek burada saatlerce konuşmamız gerekir; Örneğin; atanan her Bakanın sanki başka bir siyasi partinin mensubuymuşçasına bir önceki sistemi kötüleyerek değiştirdiği Milli Eğitim sistemine ve müfredatına, öğretmenlerimizin kendilerini ve öğrencilerini adapte etmekte yaşadıkları güçlüklerden mi bahsedelim, yoksa özel sektörde görev yapan öğretmenlerimiz başta olmak üzere, mesleklerine ilişkin bir kanun olmadan görev yaptıkları için öğretmenlerimizin yaşadıkları zorluklardan mı bahsedelim?

Ülkemizde pandeminin etkisiyle birlikte 150 binin üzerinde öğretmen açığı olduğu halde, sözleşmeli olarak çalıştırılmalarından mı bahsedelim yoksa sanki birer hediye avcısıymış gibi bizzat Bakanlık eliyle onurlarıyla oynanılmasından mı bahsedelim?

*Öğretmenlerimizin yıllık gelirlerinin OECD ülkeleri içerisinde 34 ülke arasında 30. sırada olmasından, okul müdürlerimizin ise 35 ülke arasında 31. sırada olmasından mı bahsedelim, yoksa enflasyon, döviz kuru ve kamu israflarının ve plansızlıklarının altında ezilirken reva görülen sembolik zamlarından mı, yoksulluk sınırı altındaki maaşlardan mı bahsedelim?

Öğretmenlerimizin geçinmek için ek iş yapmak zorunda bırakılmalarından mı bahsedelim, yoksa çok sevdikleri görevlerini yapmak için yeterli maddi ve manevi desteği alamamalarından mı bahsedelim?

Öğretmenlerimizi ailelerinden koparan, onları yalnız yaşamaya mahkûm eden Bakanlık uygulamalarından mı bahsedelim, yoksa ödeneği olmayan okullarda ısınmadan temizliğe, tamirden- tadilattan güvenliğe kadar her türlü hizmeti vermek zorunda kalmalarından mı bahsedelim?

Pandemi döneminde sağlık personeli kahramanlarımızla birlikte ön saflarda olmalarından mı bahsedelim, yoksa kendilerine zorla PCR Testi yaptırılmasından, bir bakıma aşı olmaya zorlanmalarından ve kabul etmemeleri halinde görevlerini icra ettirmemekle tehdit edilmelerinden mi bahsedelim?
Öğretmenlerimizin sorunlarını görmezden gelemeyiz.

İktidar ve muhalefet partilerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenlerimizin herhangi bir sorunu yokmuş gibi, bu sorunları dile getirmeden ve çözüm üretmeden kuru kuruya kutlama ve tebrik mesajları yayınladıklarını dile getiren Erbakan, “Öğretmenlerimizin maruz bırakıldığı bunca zorluğa rağmen, görev aşkıyla ve meslek ahlakıyla dertlerini gönüllerine hapsetmiş olmalarını, sessiz duruşlarını, sanki onların hiçbir derdi yokmuş gibi bir bakış açısıyla seyreden iktidar ve muhalefet yaklaşımlarını kesinlikler reddediyoruz.” dedi.
Öğretmenlerimize ilk yılımızda yüzde 70 maaş zammı yapacağız.

Parti olarak eğitimcilerimizin sorunlarını yakından takip ettiklerini ve bu sorunları hızla çözebilmek adına birçok çalışmayı sürdürdüklerini belirten Erbakan, iktidara geldiklerinde uygulamaya koyacakları icraatları şöyle sıraladı:

1) Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu hızla çıkaracağız. Böylece öğretmenlik mesleğini yasal koruma altına alacak, özel sektör ve kamuda öğretmenlerimiz aleyhine olan farklı uygulamaların önüne geçerek, mesleğin hak ettiği itibarı yasal koruma altına alacağız.

2) İktidara gelir gelmez tüm memurlarımızın olduğu gibi öğretmenlerimizin maaşlarına ilk yıl %70, takip eden yıllar ise gerçek enflasyonun üzerinde yapacağımız zamlarla mali açıdan mesleğin itibarına yönelik gerekli iyileşmeleri tamamlayacağız. Geçim derdi, ek iş yaparak geçinmek durumunda kalmak gibi, öğretmenlerimizi asıl işleri olan eğitimden uzaklaştıran mali engelleri derhal ortadan kaldıracağız.

3) Öğretmen atama ve tayin sistemini aile bütünlüğünü sağlayacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak çok iyi biliyoruz ki, aile bütünlüğünü sağlayamamalarından ötürü mutsuz olan eğitimcilerimiz, mesleklerini icra ederlerken verimli olamaz.

4)Kamunun gerçek ihtiyacına uygun sayıda kontenjan açarak yeni öğretmen atamalarını hızla gerçekleştireceğiz. Sözleşmeli öğretmenlerimizi kadroya alacak, böylece sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son vereceğiz.

5)Milli Eğitim Sisteminin genelinde, tüm unsurlarını kapsayacak şekilde, liyakatli bir atama sistemini hızla devreye alacağız.”

Öğretmenlik mesleğinin itibarını yeniden tesis edeceğiz


Yaptıkları çalışmaların tamamının öğretmenlik mesleğinin maddi ve manevi itibarının sağlanmasına yönelik olduğunu söyleyen Erbakan, şöyle devam etti: “Çünkü geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, Yeniden Büyük Türkiye hedefimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesinde kilit konumundadırlar. Eğer öğretmenlerimiz bugün mutsuzsa, her türlü geçim sıkıntısından, yasal boşluklardan veya iktidarın sorunlara kulak asmamasından ötürü asıl işleri olan öğretmenlik mesleklerine odaklanamıyorlarsa, Yeniden Büyük Türkiye hedefinden bahsetmemiz beyhude kalacaktır.”

Yeniden Büyük Türkiye yolunda öğretmenlerimizle omuz omuza çalışacağız


Erbakan, “Bizler Milli Görüşün Temsilcileri olarak, çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına olan inancımızla, 50 yıllık Milli Görüş tecrübemiz ve yer aldığımız hükümetlerde yapmış olduğumuz icraatlarımızla, iş bitirme belgesine sahip bir hareketin temsilcileriyiz. Yeniden Refah İktidarında, öğretmenlerimizle ve onların yetiştirdiği nesillerimizde birlikte Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasında omuz omuza çalışacağımızı beyan ediyoruz. Bu vesile ile Gazi öğretmenlerimiz başta olmak üzere atanmış ve atanamamış tüm öğretenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sizleri saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyoruz. Yine başta şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

Samsun’un proje başarısı

Tokat’ta yapılan ’55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’nde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girdi, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da yapılacak finallere katılma hakkını elde etti.

SAMSUN-
2024 yılı TÜBİTAK 55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne davet edilen projeler Samsun bölge kurulu tarafından belirlendi. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu Sinop ve Çorum illerini kapsayan başvuruların değerlendirmesi sonucunda 100 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Samsun’da 23 proje bölge sergisine katılma başarısını gösterdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda bölge sergisi gerçekleştirildi. Bölge finalinde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girerken, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren projeler
Değerler Eğitimi
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Ülkü Polat Dal ve öğrencileri Mehlika Barlak ve Elif Melek Gören “Lisan-ı Nezaket” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Meryem Daştan ve öğrencileri Songül Özdemir, Reyyan Sezen, Zeynep Sare Çakır “Karakter Eğitimi Programı (KEP); Rıza Heybesi Örneği” adlı projesi ile 2.lik derecesi.
Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Kudret Demir ve öğrencileri Mine Ceylan, Samet Emir Nar “MEB e Bağlı Okullarda Sadece Musluk Vanalarının Kısılması Yönteminin Ülkemizdeki Su Tasarrufuna Etkisinin İncelenmesi” projesi ile 3.lük derecesi

Türk Dili ve Edebiyatı.
Mithatpaşa Anadolu Lisesi Hüseyin Eroğlu ve öğrencileri Gamze Esen, Kalbenur Sezgin, Kerem Durgun “Z Kuşağının E-dili” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Namık Kemal Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İlknur Birer ve öğrencisi Hayrunnisa Sesli “Yeraltı edebiyatının lise gençliğine bıraktığı etki üzerine bir farkındalık değerlendirmesi” projesi ile 2.lik derecesi.

Tarih
Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Berker Kılıç ve öğrencisi Berke Başar “Türk Tarihini Sanal Gerçeklikle Keşfet: 100 Yılın Öyküsü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Matematik
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Esra İnan ve öğrencileri Rıdvan Peynir, Ahmet Berat Dursun ve Fatma Rana İltekin “Toplamları eşit iki sayı grubunun parçalanış sayısı ile ilişkisi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Yazılım
Aziz Atik Fen Lisesi Danışman Öğretmen Adem Ünlü ve öğrencileri Burak Erdoğan ve Berkehan Arda Özdemir “Cardguard: Online Alışverişlerde Yüksek Güvenlik-Kart Şifreleme ve Yapay Zekalı Site Kontrolü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Danışman Öğretmen Selçuk Uslu ve öğrencisi Miraç İmamoğlu “Yapay Zekada UNet ve Caps nette hibrit kullanımı ile Akciğer taramalarında nodül tespiti” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Fizik
Samsun Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İbrahim Pazarozyurt ve öğrencileri Esra Yıldırım ve Beyza Sarı “Işığın Kırılma Özelliğinden Yararlanarak Kızartma Yağların Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Sosyoloji
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Göker Baylan ve öğrencileri Eda Karamustafaoğlu ve Zeynep Baş “Liseli Gençlerde Afet Sonrası Ölüm Algısı Yaşamın Anlamı” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Okumaya devam et

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Samsun’daki 2 halk eğitim merkezine ödül

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışmasında bu yıl, Atakum Halk Eğitimi Merkezi “Başarının Önünde Engel Yok” projesiyle, Canik Halk Merkezi ise “CAMEK” projesi ile yayınlanmaya değer bulundu.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda uygulanan kurslarda, hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını artırmaya yönelik teşvik edici, ilham verici, özgün örnekler; her yıl “Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışması” ile değerlendiriliyor. Altıncısı gerçekleştirilen çalışmada 73 ilden gelen 162 örnek, “Genel Müdürlük Seçim Komisyonu” tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmede 11 iyi uygulama örneği yayımlanmaya değer bulundu. 11 iyi uygulamanın 2’si Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezlerinden geldi.

“Beşikten Mezara Kadar” eğitim anlayışıyla, farklılıklara sahip çıkan Atakum Halk Eğitimi Merkezi, tüm imkânlarıyla özel çocukların yanında oldu. Artı 1 farkla, Salihcan Öztan üst üste 6 yıl Türkiye şampiyonluğu, 4 Avrupa üçüncülüğü, 2 Avrupa ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü kazandı. Mehmet Yasin Bayraktar, gençler kategorisi Türkiye şampiyonluğu, büyükler kategorisi Türkiye ikinciliği kazandı.

“CAMEK” projesi ile İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları düzenleyen Canik Halk Merkezi ise eğitimlerin sonunda kursiyerlerden 8 kursiyer mobilya kesim ve dikiş elemanı olarak koltuklara şekil verecek becerileri kazandı. 12 kursiyer Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımcısı olarak birçok ürünün bilgisayar ortamında çizimini ve tasarımını yapabilecek beceriye kavuştu. 9 kursiyer ise ahşap CNC makine operatörü olarak CNC makinelerini kullanabilen yeterliliklere sahip oldu.

Projeye destek veren Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı işletmeler, proje öncesinde verdikleri istihdam taahhüdünü yerine getirerek isteyen kursiyerlerin işbaşı yapmalarını sağladılar.

Düzenlenen ödül töreninde kurumlara ödülleri Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete tarafından takdim edildi.

Okumaya devam et

Eğitim

2024-ALES/1 başvuruları başladı

21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvurular başladı.

Yunus Emre Aytekin
ANKARA-
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan duyuruya göre, 2024-ALES/1 başvuruları başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından da yapabilecek. Sınav ise 21 Nisan 2024’te gerçekleştirilecek.
Ayrıca duyuruda, adaylara 2024-ALES/1 kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği vurgusu yapıldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.