Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Aydemir: Muhalefet ezberlerinin hiçbir hükmü yok

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesini değerlendirdi, muhalefet tarafından yapılan eleştirilere cevap verdi, yapılan eleştirilerin, vicdan sınırlarını aştığını kaydetti

ERZURUM-Aydemir siyaset ve ekonomi gündemini değerlendirdi

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin tespitlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, stokçuluğun, fırsatçılık ve millet düşmanlığı olduğunu belirterek, irtikabın İslam dininde de haram olduğunun altını çizdi.

Aydemir’den Erzurum’a müjde

Basın toplantısında Erzurum’a ilişkin bir müjdeyi de paylaşan Milletvekili Aydemir, TRT Erzurum Radyosunun hizmetini devam ettireceğini, kurumun bünyesinde geçmişte faaliyet veren stüdyoların fonksiyonel hale getirileceğini açıkladı.

‘Cumhurbaşkanlığı bütün ülkeyi ifade eder’

Basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Bütçesi kaydında muhalefet tarafından yapılan eleştirilere sert tepki veren Milletvekili Aydemir, yeni sistemde Cumhurbaşkanlığının bütün ülkeyi ifade ettiğini vurguladı. Milletvekili Aydemir, muhalefetin, “atanmışlar-seçilmişler” gibi bir ayrım yaptığını; bakanların sandıktan çıkmadığını ama sandıktan çıkan, yüzde 50’nin üzerinde oy alan Cumhurbaşkanı tarafından seçildiklerini anımsattı. Milletvekili Aydemir, “Onun için gelip Meclis’te yemin ediyorlar. Bu ezberlerinin hiçbir hükmü yok.” dedi

Aydemir İstanbul Bb’nin astronomik harcamalarını gündeme taşıdı

Muhalefete, “Peki kendilerine dönüp bakıyorlar mı?” diye soran Milletvekili Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi harcamalarından örnekler verdi. Milletvekili Aydemir, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesinde, kültürel etkinliklerin tanıtılması ve duyurulması için 50 milyon; halkla ilişkilere yönelik faaliyetler için 407 milyon; kurumsal tanıtım faaliyetleri için 373 milyon ayrılmış. Neredeyse bir milyara yakın. Bunlara baktığınızda Cumhurbaşkanlığı bütçesini tenkit ederken daha insaflı, daha vicdanlı olmak zorunda kalırsınız. Millet bunlara, gerçeklerden uzak, sadece yalan ve iftiraya yöneldikleri için sırtını dönüyor.’ diye konuştu.


‘2022 bütçesi bereket getirecek’

Küresel boyutta yaşanan ekonomi sorunlarına ilişkin kayıt düşen Milletvekili Aydemir, ‘Şu an sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılar var, kabul ediyoruz ama bu bizimle ilgili değil, dünyadaki gelişmelerle ilgili. Milletimiz de bu hakikati görüyor. Bu sıkıntılı dönemi birlikte aşacağız. Yapılan bütçe, Allah’ın izniyle bereket getirecek. İnşallah bu bütçe, yaşadığımız sıkıntıları giderecek, vira bismillah zemini olacaktır.” dedi.

‘Stokçuluk millet düşmanlığıdır’

Stokçuluğa yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu hatırlatan Millet vekili Aydemir, “Bu yasa çalışmasıyla müeyyideler caydırıcı hale gelecek. Stokçuluk fırsatçılıktır, millet düşmanlığıdır.” ifadesini kullandı.

Milletvekili Aydemir, “Dünya küresel bir kriz yaşıyor, bizimle alakası yok bu işin. Dünya, pandemiden kaynaklı olarak ekonomik çöküş içerisinde. Bütün bunlar yaşanırken içeride sırf çöküşü destekleme adına stokçuluk yapan birtakım millet düşmanları var. Bu millet düşmanlarına fırsat verilmemesi adına kanuni zeminde ne tür düzenleme gerekiyorsa bunların yapılması lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Kendileri karar versinler’

Milletvekili Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olabilirim” açıklamasına ilişkin bir soruya, “1,5 yıl kalmış seçime. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın en büyük ortağı. Adeta yalvar yakar pozisyonda. Parça parça bir yapı. CHP’nin içinde CHP’cikler var; ittifakın içinde ittifaklar var. Bu bir hercümerçtir. İçinden nasıl çıkacaklarına kendileri karar versinler.” yanıtını verdi.

Ermenistan’la İlişkiler

Basın toplantısında Ermenistan ile son dönemdeki ilişkileri değerlendiren Milletvekili Aydemir, “Biz Ermenistan dahil her ülke ile barış içerisinde yaşamak isteriz. ‘Teröre teşne yapıları beslemesinler’ deriz. ‘Yanlarındaki ülkelere düşmanlık beslemesinler’ deriz. Bunu yaptıkları sürece Türkiye her zaman müşfik halde onları kucaklar, onların yanında olur.” dedi.

‘Azerbaycan bizim için can hükmündedir’

Türkiye’nin öteden beri coğrafyasında barış ve huzurun hakim olmasını istediğini belirten Milletvekili Aydemir, “Ermenistan’ın Karabağ işgalinden sonra biz tavır koymuştuk, münasebetleri kesmiştik. Azerbaycan, can hükmünde, kan hükmünde.” ifadesini kullandı.

TBMM’de TRT Erzurum Radyosu gündemi

Basın toplantısının son bölümünü Erzurum’a hasreden Milletvekili Aydemir, TRT Erzurum Radyosunun bölgesel kayıtta verdiği hizmetleri paylaştı. 1960 yılında kurulan TRT Erzurum Radyosunun zamanla daha fonksiyonel hale geldiği, tv hizmeti verdiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum Radyosu 1960 yılında tesis edildi. Erzurum’da çok özel hizmetler verdi. Daha sonra tv açıldı, stüdyolar kuruldu, Yakın zamanda TRT Genel Müdürlüğünü ziyaret ettik. O stüdyoda da çok güzel ve özel programlar yapılıyor, etkinlikler gerçekleştiriliyordu.

Türkiye’ye mal olmuş THM ve TSM alanlarında Mahalli sanatçılarımızın yaptığı programlar vardı. Sayın Genel Müdür bu stüdyolarda yeniden faaliyetlerin başlayacağını bize bildirdi. Radyomuz, TRT’nin Erzurum’daki kurumsal yapısı çok özel bir yapı. Bu kurum ilimizde hizmet vermeyi sürdürecek. TRT Erzurum Radyosunun kuruluş yıldönümünü kutluyorum.’ dedi.

Aydemir’den kutlama

Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan ile birlikte günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden olan Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Kırgızistan’ın 31’inci bağımsızlık yıldönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, ‘Kardeşlerimizin bağımsızlık coşkusunu paylaşıyoruz. ‘ dedi.

Genel

CHP lideri Özel: 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2024’te, 2023 yılında emekli olan kadar öğretmen atayacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan da ‘Bir miktar atama yapacağız’ dedi, gençleri de çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900’dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, öğretmen atamalarının daha yüksek oranlarda yapılmasını ve atamalarda mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs hakkında da konuşan Özel, Taksim Meydanı’na kefil olduklarını ve kutlamaların orada olması gerektiğini ifade etti.

“Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur”

Anayasa değişikliği konusunda öncelikle herkesin anayasaya uyması gerektiğini, sonrasında bu konuda değişiklik için destek verebileceklerini söyleyen Özel, “Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında elbette eleştirdiğimiz, değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç alıp, yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen öncelikle uyması gerekir. Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur” ifadelerini kullandı.

“1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum”

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın açılması gerektiğini söyleyen Özel, “Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki ‘Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışır elidir, elimiz öz güvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir.’ Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Genel

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı.

İSTANBUL-
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 günü Trabzon’da dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991-24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı. Evli, 5 çocuk babasıdır.

Okumaya devam et

Genel

Bakan Tunç: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.