Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

“ABD’nin Terörizm Raporu’nda PKK iltisaklı grupların yer almaması kabul edilemez”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “ABD’nin 2020 yılı Terörizm Raporu’nda PKK iltisaklı grupların Suriye’de hastaneler dahil sivilleri hedef alan ve son bir yılda 120’den fazla masumun ölümüne yol açan terör saldırılarının yer bulmaması kabul edilemez” dedi

Mevlüt İşli
ANKARA
-ABD Dışişleri Bakanlığının 2020 yılı Terörizm Raporu hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, raporda Türkiye’nin PKK, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı mücadelesinin ve bu alanda uluslararası çabalara etkin katkılarının hakkaniyetle değerlendirilmediğini, raporun bu konuda eksik ve önyargılı bir yaklaşımı yansıttığının görüldüğünü belirtti. Türkiye’nin terörizme karşı mücadelesinin terör örgütleri arasında ayrım yapmadan hukuk temelinde yürütüldüğünün altını çizen Bilgiç, “Anılan raporda hak ve özgürlüklerin orantısız ve gerekçesiz kısıtlandığı iddiası temelsizdir ve kabul edilemez. Raporun Suriye bölümünde PKK iltisaklı grupların ülkemizin Suriye’deki öncelikli terörle mücadele kaygısı olduğunun belirtilmesi, bu gruplar ismen zikredilmese dahi SDG/PYD/YPG’nin PKK ile aynı olduğunun ikrarıdır. ABD’nin DEAŞ ile mücadele kisvesi altında destek verdiği sözde ‘SDG’nın PKK’nın güdümünde olduğunu ABD’li muhataplarımız da gayet iyi bilmektedir. Bu nedenle PKK iltisaklı grupların Suriye’de hastaneler dahil sivilleri hedef alan ve son bir yılda 120’den fazla masumun ölümüne yol açan terör saldırılarının raporda yer bulmaması kabul edilemez. Diğer yandan sözde ‘SDG’nin YTS’leri Suriye’de gözetim altında tutmasına atıf yapılan bölümde, uluslararası basında da belirtildiği üzere örgütün YTS’leri rüşvet karşılığında serbest bırakmasına değinilmemiş olmasını da örgütün gerçek niyetlerini örtbas etme çabası olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Raporda Türkiye’nin FETÖ’ye karşı haklı ve meşru mücadelesinin örgütün giriştiği kanlı darbe girişimi ve örgütlü suç faaliyetleri dikkate alınmadan önyargıyla değerlendirildiğini belirten Bilgiç, “FETÖ’nün acımasız bir terör örgütü ve suç şebekesi olduğu somut delillerle ve yargı kararlarıyla ortaya koyulmuştur. FETÖ, sadece ülkemiz bakımından değil, faal olduğu her ülkenin güvenlik ve istikrarı için de bir tehdittir. ABD’den beklentimiz, daha fazla gecikmeden ülkesindeki FETÖ mevcudiyetine ve faaliyetlerine son vermesi, FETÖ elebaşı dahil FETÖ mensuplarına melce sağlamaması, bu alanda Türkiye ile somut iş birliği yapmasıdır. Türkiye, ABD ve müttefiklerinden terörle mücadelede tutarlı, kararlı ve etkili bir yaklaşım beklentisini muhafaza etmektedir. Bunun dışında kalan tutum ve söylemler, terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi çabaları ve müttefiklik ilişkisinin ruhuyla bağdaşmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Eğitim

Uğur Okulları öğrencisine ödül

Uğur Okulları Samsun Canik Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri ‘Küresel Kaynama Yeni bir Çağdır temalı Birleşmiş Milletler Simülasyonu’na katılmak üzere Antalya’ya gitti. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan, her öğrencinin ‘Birleşmiş Milletler Delegesi’ gibi hareket ettiği ve diğer ülkelerin öğrencileriyle birlikte küresel sorunlara çözüm bulabilmek için çalıştığı Model United Nations (MUN) konferanslarının bu yıl 4’ncüsü gerçekleşti.

IV. MUN Konferansı, ‘Global Boiling is the New Era (Küresel Kaynama yeni bir Çağdır)’ temasıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Asteria Kremlin Palace’da gerçekleşti. Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün davet edildiği bu önemli konferansta; 17 öğrencinin yanı sıra öğretmenler yer aldı.

Dünya gençliğinin bir araya geldiği MUN Konferansı’nda; Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 11. sınıf öğrencisi Uras Ada Sular’ın ‘Chair’ olarak yürüttüğü konferansta her bir öğrenci ülkelerini başarıyla temsil etti ve ödüllerle döndü. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.