Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener: Gaz parası, pazarlardaki ücretlerin artırılması bahane edilerek Kazakistan işgal ediliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, hayat ve petrol pahalılığı gibi nedenlerin bahane edilerek Kazakistan’ın işgal edildiğini söyledi.

Rıdvan Bostancı
KARABÜK-
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener’in konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz’u Unutturmayacağız” konulu konferans düzenlendi. 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Vali Fuat Gürel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Kaymakam Adayı Özlem Doğan, Kurum Müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek konferansına başlayan Şener, 15 Temmuz 2016 gecesinin bir darbe girişimi değil bir işgal girişimi olduğunu vurgulayarak bu menfur işgal girişiminin Cumhurbaşkanının önderliği, aziz milletin iradesi ve cesaretiyle bertaraf edildiğine dikkat çekti.

Her ülkenin demokrasi ve bağımsızlık için bir bedel ödediğini ifade eden Şener, “Ama biz 15 Temmuz’u ikinci milli mücadele olarak gördük. 15 Temmuz aynı zamanda bir demokrasi mücadelesinde şehitlerin verilerek kazanılmış bir demokrasi hakkıydı” dedi.

“Hayat pahalılığı, petrol pahalılığı işin kılıfıdır”

Kazakistan’da altı gün önce akaryakıt zammının protesto edildiği gösteriler ile ilgili konuşan Şener, “Türk devletleri birliklerini yeni oluşturdu. Bu birlik oluştuktan sonra bunların patronajı olarak görülen devletleri Türkiye ve Kazakistan’dır. Gaz parasıdır, pazar ücretlerinin artırılması bahane edilerek bugün Kazakistan işgal ediliyor. 30 yıllık yeni Sovyet boyunduruğundan kurtulmuş, kendi zenginliğine, kültürüne, değerlerine yönelmiş devleti yeniden o sığ, anlamsız cendereye yeniden almak istiyorlar. Hayat pahalılığı, petrol pahalılığı işin kılıfıdır. Türk Devletleri Topluluğu kurulduktan sonra buna karşı bir takım menfi süreçler yaşandı. Bunların bir kısmı uluslararası sistemin öngördüğü nezaket kuralları içerisinde oldu ama bir kısmı bugün şahit olduğumuz gibi kaba kuvvetin müdahale ettiği alalar haline geldi. Buradan da bu millet alın akıyla çıkacaktır. Bizim hedefimiz bütün insanlığın refahı, mutluluğu ve barış içerisinde yaşaması içindir” diye konuştu.

Konferans Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener’in katılımcıların sorularını cevaplaması ve Vali Fuat Gürel tarafından hediye takdimi ile sona erdi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Eğitim

Uğur Okulları öğrencisine ödül

Uğur Okulları Samsun Canik Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri ‘Küresel Kaynama Yeni bir Çağdır temalı Birleşmiş Milletler Simülasyonu’na katılmak üzere Antalya’ya gitti. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan, her öğrencinin ‘Birleşmiş Milletler Delegesi’ gibi hareket ettiği ve diğer ülkelerin öğrencileriyle birlikte küresel sorunlara çözüm bulabilmek için çalıştığı Model United Nations (MUN) konferanslarının bu yıl 4’ncüsü gerçekleşti.

IV. MUN Konferansı, ‘Global Boiling is the New Era (Küresel Kaynama yeni bir Çağdır)’ temasıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Asteria Kremlin Palace’da gerçekleşti. Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün davet edildiği bu önemli konferansta; 17 öğrencinin yanı sıra öğretmenler yer aldı.

Dünya gençliğinin bir araya geldiği MUN Konferansı’nda; Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 11. sınıf öğrencisi Uras Ada Sular’ın ‘Chair’ olarak yürüttüğü konferansta her bir öğrenci ülkelerini başarıyla temsil etti ve ödüllerle döndü. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.