Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

İçişleri Bakanı Soylu: PKK’nın silahlı terörist sayısı Türkiye içinde 150’nin altına düştü

Antalya’da, Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü kendi içinde haberleşemediğini belirterek, “Birbirine meramını anlatamıyor, talimat veremiyor, durumunu öğrenemiyor. Geri zekalı Murat Karayılan geçenlerde bir konuşma yapıyor. 6 ay önce öldürdüğümüz teröristin halen yaşadığının zannında, geri zekalı olduğu için, Temas kuramadığı için. Karayılan’ın canını alacağız. Sadece senin değil seni destekleyenlerin de alacağız. Türkiye’de o gün çok az bir kesim üzülecek ama Türkiye’nin tamamı sevinecek. Üzülecek olanların bir kısmı mecliste ve onların destekçileridir” dedi.

İsa Akar – Gazi Taş
ANTALYA-
Bakan Soylu, Antalya’nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, salonda doğrudan terör saldırısına maruz kalmış, çatışmaya girmiş onlarca arkadaşının olduğunu söyledi.

“Büyümediler”

Almanya’da emniyet müdürlerinden oluşan bir toplantı yapılsa, kendi yaşadıklarını yaşayan 10 kişi bulamayacaklarına değinen Bakan Soylu, “Fransa’da da yoktur, İngiltere’de de yoktur. Bunları dünyada sadece biz yaşadık. Hiçbir batılı ülkede çocuklar, kurşunlanmış ve yan yana dizilmiş bebek, çocuk fotoğraflarını gazetede görerek büyümedi. Öyle bir fotoğrafın üstünde, “Pınarcak’ta katliam: 29 ölü, Cevizdalı’nda baskın, 36 kişi öldürüldü” diye manşetler okuyarak büyümedi. Köy baskını diye bir şeyi, belki en son Ortaçağ’da yaşadılar, tarih kitaplarında okudular. Bunları biz yaşadık. Bunlarla biz büyüdük. Bunun acısını, evlat acısını, kardeş acısını, insan maliyetini, maddi manevi maliyetini biz çektik. Oysa biz kimseye bir şey yapmamıştık. Kimsenin ülkesine, siyasal sistemine, işine gücüne karışmamıştık” diye konuştu. Bakan Soylu, PKK’nın ilk eylemini gerçekleştirdiği 1984 yılında İngiltere’nin milli gelirinin yüzde 5.5’ini askeri harcamalara ayırdığını Türkiye’nin ise yüzde 3.6’sını ayırdıklarını hatırlattı.

“Türkiye’nin güvenlik maliyeti”

Terörün hızlandığı 90’lı yıllarda, 1997’de, İngiltere yüzde 2.56’sını, Türkiye ise gelirinin yüzde 4.1’ini ayırdığını aktaran Bakan Soylu, “Türkiye’nin en sıkıntılı, en zor, en problemli yıllarıydı. Buna rağmen bize öyle bir deli gömleği giydirdiler ki hep kabahat bizde zannettik. Terörü ve teröristi imal edip ülkemize saldılar ve bizim kabahatimiz olduğuna bizi inandırdılar. Bu işle mücadele edenler “dış mihraklar” dediğinde ya alaya alıp itibarsızlaştırdılar, ya da Eşref Bitlis Paşa gibi ve diğerleri gibi susturdular. Konuşmalarımda bazen dikkatinizi çekmiş olabilir, “Türkiye’nin güvenlik maliyeti” diye bir kavramı tarif etmeye çalışırım. Yaşananlara aslında sadece bizim anlayışımızın sebep olduğuna, bizi ikna etmeye çalışan o sinsi vesayet aklına karşı, kendimce bir itiraz ortaya koymaya çalışıyorum” dedi.

“İki ülkenin otoritesini terör örgütü yok etti”

“Neymiş, “Yıllarca Türkiye niye geri kaldı”. Kıt kaynaklarını kırk yıl terörle mücadeleye akıtırsan, elbette geri kalırsın” diyen Bakan Soylu, “ Ülkenin doğusunu üretime, istihdama katamazsan, kalkındıramazsan terörden dolayı yatırım yapamazsan elbette geri kalırsın. Anarşi dönemleri dahil 50-60 yıldır ülkenin gençlerini, enerjisini, insanını, teröre kurban verseydi, hiç merak etmeyin Fransa da geri kalırdı, İtalya’da geri kalırdı, Hollanda da geri kalırdı, Amerika da geri kalırdı. Amerika’nın senatosunu nasıl bastılar. Nasıl on yıllarca allayıp pulladıkları itibarını bir gecede alt üst ettiler. Hemen ülkenin yanı başımızda iki ülkenin otoritesini iki terör örgütü yok etti. PKK ve diğeri DEAŞ. Devletler buna direniş gösteremedi. Halen gösteremiyorlar. Koalisyonlarla, istikrarsızlıkla, darbelerle yıllarını harcasaydı, Almanya da İngiltere de geri kalırdı. Biz vesayet derken, küresel güçler derken neyi kastettiğimizi biliyoruz. Bize ne yapıldığını biliyoruz. Halen kendi köşe yazılarında dış mihraklar cümlesini kelimelerini alaya alanlar, hafife alanlar ABD’den binlerce tırla bir terör örgütüne Amerika’nın kendi vergileriyle bütçesiyle para ayrıldığını herhalde görmezden geliyorlar” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da motosikletiyle otomobile arkadan çarptığı kazada yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 2 ay sonra hayatını kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Gizem KARADAĞ- Canberk ÖZTÜRK
ANKARA-Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, 7 Mart’ta akşam saatlerinde Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesi Kiraz Bulvarı’nda motosikleti ile hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan el-Burhan Rahman, hastanenin yoğun bakım sevisine alındı. Yaklaşık 2 aydır yaşam mücadelesi veren Sudan Cumhurbaşkanı‘nın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, dün hayatını kaybetti.

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman için Ankara’da Karşıyaka Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan, ailesi, yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Öğle kılınan namazın ardından Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile görüştü

GAMBİYA-Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne katılmak için gittiği Gambiya’nın başkenti Banjul’da, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile görüştü.



Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.

MİKAİL BIYIKLI – ERDİ DEMİR
İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, Cuma namazı için Çilehane Camii’ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP’de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.