Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Trabzon’da dolandırıcılık metodları “Pes” dedirtti

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son 2 yılda gerçekleşen 126 dolandırıcılık olayının 112’sinin failleri yakalandı.

Ozan Köse
TRABZON-
Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda 2019 yılında kurulum çalışmaları başlayan, 2020 yılının Ocak ayında tam kapasite ile çalışmaya başlayan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2020 yılında gerçekleşen 35 dolandırıcılık olayının 29’unda fail veya failler tespit edilerek adli makamlara sevk edildi. 2021 yılı içerisinde ise meydana gelen 91 olayın 83’ünde olayın fail veya failleri tespit edilirken, failleri belirlenemeyen dolandırıcılık olaylarının tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Dolandırıcıların başvurduğu usul ve tekniklere nasıl karşı konulacağına dair bilgilendirme mesajları ile vatandaşları uyaran jandarma ekipleri son teknoloji ile donanım ve yazılımlarla mücadelesini sürdürüyor. Yeni metodlar geliştirerek vatandaşları dolandırmaya devam edilirken, Trabzon’da 2021 yılı içerisinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarından örnekleri şu şekilde:

İnternet üzerinden banka linkini açtı, bin 100 TL’si gitti

Şalpazarı ilçesinde bir vatandaş kredi için internet üzerinden bir banka reklam linkini açarak kimlik bilgilerini girmiş aynı gün içerisinde adını bilmediği dolandırıcı telefondan kendisine ulaşarak kredisinin onaylanması için kendisine ait hesabına bin 100 TL para yatırdığı taktirde kredisinin kendisine teslim edileceğini söylemeleri üzerine şahıs parayı yatırarak, dolandırıldı.

“Çekiliş linki göndereceğim oradan bin TL kazanacaksın”

Akçaabat ilçesinde ise bir vatandaşı sosyal medya hesabından üniversite arkadaşının profilini ele geçiren dolandırıcılar tarafından, ‘Teknoloji dükkanımda çalışıyorum yardım çekiliş linki göndereceğim Oradan bin TL kazanacaksın.’ diyerek mesaj attığı, banka kart bilgilerini ve telefon numarasını verdiği, hesabından 360 TL çekim yapıldığı, sosyal medya hesabından yazan şahsın parayı göndermek için başka bir hesap bilgisi istemesi üzerine arkadaşının hesap bilgilerini verdiği daha sonra arkadaşının hesabından bin 900 TL paranın çekilmesi sonucu dolandırıldı.

Otomobili için lastik almak isterken dolandırıldı

Of ilçesinde de bir vatandaş ikinci el satış yapan bir sosyal medya uygulaması üzerinden oto lastiği almak istedi. İlanda gördüğü 2 adet oto lastiği için 2 bin 400 TL’ye anlaştı. Şahsın bildirdiği hesaba parayı yatıran vatandaş, ürünlerin kargolanmaması üzerine şahısla irtibata geçmeye çalışması üzerine şahsa ulaşılamadı.

İstanbul’a gitmek için internet üzerinden araba kiralamak istedi

Maçka ilçesindeki Akarsu mahallesinde bir vatandaş, İstanbul’a gitmek için internet üzerinden bulduğu sahte araç kiralama sitesinde bulunan iletişim numarası ile görüştü. Araç kiralama bedeli olan 2 bin 400 TL parayı görüştüğü şahsın belirttiği hesap numarasına gönderen vatandaş, aracı istediğinde şahıslara ulaşamadı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Salih Bilal Aslan
BURSA-
Olay, saat 18.30 sıralarında Yunus Emre Mahallesi Işıktepe Sokak’ta bulunan bir sitedeki dairede meydana geldi. Anne Rufina K. (32), 2 yaşındaki oğlu Umut Ali’ye mama yedirmeye başladı. Bu sırada küçük çocuğun nefes borusuna mama kaçtı. Nefessiz kalan bebeği gören anne 112’ye haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kalbi duran bebeğe kalp masajı yaparak hastaneye kaldırdı. Küçük çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun cenazesi savcılık incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Okumaya devam et

Asayiş

2 akrep yiyen şahıs öldü

Kayseri’de 2 akrep yiyen bir kişi yolcu otobüsünde fenalaşınca Samsun’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Muhammer Ay
SAMSUN-
Edinilen bilgiye göre, Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Hasancık köyünde ikamet eden Bilal Yiğit (56), girdiği bunalım sonucu 2 akrep yedi. Yolcu otobüsüyle Artvin’e giden Bilal Yiğit, Samsun’un Havza ilçesinde seyir halindeki otobüsün içinde fenalaştı. Havza Devlet Hastanesine kaldırılan Yiğit, ‘köyünde ölmek için 2 akrep yediğini’ söyledi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Bilal Yiğit, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bilal Yiğit’in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığına gönderildi. Şahsın kesin ölüm sebebinin otopsi sonucu belli olacağı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Okumaya devam et

Asayiş

Bakan Yerlikaya: İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan uyruklu Zharımbetov yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-27” operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmızı bültenle dolandırıcılık suçundan, sarı bültenle 2 ayrı hırsızlık suçundan aranma kaydı bulunan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov’un yakalandığını açıkladı.

Musa Enes Aksakal
İSTANBUL-
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucu Kazakistan tarafından “Dolandırıcılık ve Hırsızlık” suçlarından kırmızı ve sarı bülten ile aranan Nurlan Zharımbetov İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-27” operasyonuyla yakalandı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.