Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Saffet Akyüz: Guardiola gelse bile şu an Galatasaray’ı düzeltemezdi

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı ve eski milli futbolcu Saffet Akyüz, Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılması ve yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Galatasaray tarihindeki başarıların yüzde 70’inde Fatih Terim var. 4 maçlık periyotta şunu gördüm ki, Guardiola gelse bile şu an Galatasaray’ı düzeltemezdi” dedi.

İsmail Yasin Akçın
İSTANBUL-
TPFD Başkanı ve eski milli futbolcu Saffet Akyüz, TGRT Haber Spor Spikeri Hakan Dede’nin ‘Top Sende’ programına açıklamalarda bulundu. Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve yönetiminin, Fatih Terim’i göndermesinin yanlış olduğunu aktaran Akyüz, “Büyük takımların hepsi şampiyonluk amacıyla başlıyor. Galatasaray Kulübü de her zaman şampiyonluğa aday bir takım. Kurulan takım gelecek vaat eden bir takım. Gelen başkanın, geliş nedeninde artı bir değer olarak, büyük bir rekabetle geldi. Fatih Terim unsuru burada önemliydi. O yüzden beraber yola çıkıldı ve yolun ortasında gereken şartlar oluştu mu? Tabii ki puansal olarak evet ama bu kurulan takımın vizyon ve gelecek vaat eden takım olduğu için hoca tarafından bakıldığı zaman, orada büyük bir sıkıntı var. Çünkü benim oluşturduğum bir değerle başkan oluyorsun, bana sormadan ani bir şekilde yolların ayrılması, bu kim olursa olsun, baba-oğul arasında olsa bile sorun olur ve arayı açabilir. O yüzden yaşanan süreç, Galatasaray açısında baktığımız zaman özellikle hoca anlamında çok sıkıntılı. Bir karar verilirken, birisini gönderirken onun yerine alacağın hoca da çok önemli. O vizyonu taşıyor mu? Galatasaray hedeflerine yansıtan bir antrenör mü? Şu anki 4 maçlık periyotta baktığınız zaman Torrent bir antrenör, belki iyi şeyler yapacaktır. Ama Fatih Terim bir antrenör dışında hareket eden, takımı yöneten, başkan gibi hareket eden, başkanın üzerindeki sorumluluğu alan, medyayı susturan, yön veren, taraftarı ayağa kaldıran bir karakterdi. Geçmiş tarihine de baktığınız zaman tüm başarıların yüzde 70’inde Fatih Terim var. Çok şık olmadı. Onun yerine gelecek adamın da bu özellikleri gördüğümüz kadarıyla yok. Sadece demeç verebiliyor. 4 maçlık periyotta şunu gördüm k, Torrent biliyorsunuz Guardiola’nın yardımcısı; Guardiola gelse bile şu an Galatasaray’ı düzeltemezdi” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Samsunspor, TFF’yi ‘acil’ seçimli genel kurula davet etti

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, 18 Temmuz’da seçimli genel kurul yapacak Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF), ‘acil’ olarak seçimli genel kurula davet etti.

SAMSUN-
TFF, 18 Temmuz’da mali genel kurulu, seçimli genel kurul olarak yapma kararı aldıklarını açıkladı. Samsunspor Futbol Kulübü ise Türk futbolunun bir kaos içerisinde olduğunu ve bu ortamdan çıkılması adına 3,5 ay beklemenin mantıksız olduğunu ifade ederek seçimli genel kurulun bir an önce ve çoklu adayla yapılması gerektiğini ifade etti.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından 18 Temmuz tarihi için seçimli genel kurul kararı alındı. Ancak, açıklanan genel kurul tarihi oldukça geç olduğu gibi, bu tarihe kadar 3,5 aylık sürede ne gibi aksiyonlar alınacağı konusunda hiçbir bilgi kamuoyu ile paylaşılmadı. Futbolumuzdaki mevcut ortam ve gidişat ile MHK ve VAR’ın günden güne artan haksız ve hakkaniyetiz kararları dikkate alındığında, her geçen gün kan kaybeden ve marka değeri düşen Türk Futbolumuzun kaybedecek bir dakikası dahi bulunmamaktadır. Her zaman temiz, adil ve eşit futbolu savunan Samsunspor Futbol Kulübü ve camiası; Süper Kupa’daki bardağı taşıran son damladan sonra, futbolumuzdaki bu mevcut ortam ve kötü gidişattan oldukça rahatsızdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi:

“Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun yapması gereken, ivedilikle alacağı aksiyonlar ile Türk futbolunu bu kaos ortamından ve kötü gidişattan bir an evvel çıkarması olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan talebimiz; sezon sonunu beklemeden hızlı bir şekilde seçimli genel kurula gidilmesinin sağlanması ve herkes için adil bir seçimin gerçekleştirilmesidir. Ayrıca, seçimli genel kurulda başkanlık yarışının çoklu adaylı yapılması ve TFF’nin tüm kurullarının da adil bir biçimde seçimle belirlenmesi gerekliliğini kamuoyunun dikkatine sunarız.”

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor’un hedefleri yolunda ilerliyor

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Konyaspor’u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, sıralamadaki yerini kaybetmezken ligi ilk 3’te bitirme hedefi doğrultusunda en yakın rakibi Beşiktaş’a 5 puanlık fark attı.

Gökmen Şahin
TRABZON-
Trabzonspor, Süper Lig’e şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda beklentilerin gerisinde kalarak teknik adam değişikliğine gitmişti. Bjelica ile yollarını ayıran Karadeniz ekibi 233 günlük aranın ardından Abdullah Avcı’yı tekrar takımın başına getirdi. Tecrübeli teknik adam ile inişli-çıkışlı bir performans ortaya koyan Trabzonspor, sezon sonu hedefine lig üçüncülüğü ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu olarak belirledi. Bordo-mavililer, son galibiyetiyle birlikte hedefleri doğrultusunda ilerliyor.

Beşiktaş’ın 5 puan önünde 52 puanla üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde 23 maçlık dönemde 16 haftayı üçüncü sırada kapattı.

Avcı ile 5 basamak yükseldi

Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor’un başına ligin 8. haftasında geçerken, 12 puanla yedinci sırada bulunuyordu. Trabzonspor’da 40 puan toplayarak takımı üçüncü sıraya kadar taşıyan Avcı, Karadeniz ekibiyle 16 hafta sıralamadaki yerini korudu. Bordo-mavililer, 15. hafta da devraldığı üçüncülüğü 24. haftada oynanan Beşiktaş maçında rakibine kaptırırken sonraki hafta ise geri aldı.

Bjelica ile en iyi sıralama beşincilik

Trabzonspor, sezona başladığı Hırvat Teknik Direktör Nenad Bjelica ile ilk 8 haftalık bölümde en iyi sıralamasını beşinci sırada yaşadı. Bordo-mavililer, Bjelica ile ligin 5. ve 7. haftalarında beşinci sırada yer alırken 3 kez yedinci, 1 kez sekizinci, 1 kez onuncu ve 1 kez de on üçüncü sırada yer buldu.

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor – Fenerbahçe maçının cezaları açıklandı!

 Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçının Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararları açıklandı. Trabzonspor’a 6 maç seyircisiz oynama ve 3 milyon 112 bin TL para cezası verilirken, Fenerbahçeli futbolcular Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat da 1 maç men cezası aldı.

İSTANBUL-
Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe karşılaşması sonrası saha içinde yaşanan olaylarla ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 3 Nisan 2024 tarih ve 69 sayılı toplantısında aldığı kararlar Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden açıklandı.

PFDK’nın Trabzonspor – Fenerbahçe mücadelesiyle ilgili aldığı kararlar şöyle:

Trabzonspor’un 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 6 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 3 milyon TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
Aynı müsabakada Trabzonspor’un, anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 112 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Trabzonspor Antrenörü Egemen Korkmaz’ın, rakip takım sporcusuyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Fenerbahçe sporcusu Bright Osayi Samuel hakkında, 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu Jayden Oosterwolde’nin, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu Jayden Oosterwolde’nin, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-a ve 35/4. maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu İrfan Can Eğribayat hakkında, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,
Aynı müsabakada Fenerbahçe sporcusu İrfan Can Eğribayat’ın, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-a ve 35/4. maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada Fenerbahçe görevlisi Kürşat Çiftlik’in, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına (oy çokluğu),

Aynı müsabakada Fenerbahçe görevlisi Okan Özkan’ın, rakip takım antrenörüyle kavga eylemi nedeniyle FDT’nin 45/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına (oyçokluğu) karar verilmiştir.


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.