Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

İrfan Buz: Sumudica yaptıklarıyla ülkemizde belli bir profili ayaklar altına alıyor

Yeni Malatyaspor’daki görevinden ayrıldıktan sonra yerine getirilen Marius Sumudica hakkında konuşan Teknik Direktör İrfan Buz, “Yetersiz bir teknik adam. Söyledikleri ve yaptıklarıyla birlikte ülkemizde belli bir profili ayaklar altına alıyor. Sürekli ‘ben hata yaptım’ diyor. Niye geliyorsun o zaman ülkemize? Amatör müsün sen” dedi.

Uygar Aydın
İSTANBUL-
Süper Lig’de 2021-2022 sezonuna Yeni Malatyaspor’da başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından takımıyla yolları ayrılan Teknik Direktör İrfan Buz, kendisinden sonra Malatya temsilcisinin teknik patronu olan Sumudica’dan, Galatasaray’da sona eren Fatih Terim dönemine ve milli takıma kadar birçok konuda İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

“Okan Buruk ve Bülent Korkmaz, Torrent’in altında mı olacaktı”

Galatasaray’ın ligde içinde bulunduğu kötü durumun sebeplerini anlatarak sözlerine başlayan İrfan Buz, “Baktığınızda 23. hafta oynanmış ve kaç puan fark var arada. Bu bilmiyorum son yıllarda ne zaman oldu. Trabzonspor’un bu kadar önde gitmesi şunu gösteriyor; doğru bir kadro yapılanmasıyla birlikte istikrar yakalandı. Galatasaray’ın zirveyle arasında 27 puan var. Özellikle Fatih hoca ile ilgili şunu hatırlatmak istiyorum; ben Yeni Malatyaspor’da görev alırken ligde kaldıktan sonra oynanan son müsabakayı Galatasaray ile oynadık, Beşiktaş da Göztepe’deydi. Eğer Galatasaray 2 gol fazla atmış olsaydı Malatya’ya şampiyon olacaklardı. Bunu unutmamak gerekiyor. Beşiktaş arayı açmıştı, yakalayıp gol averajıyla şampiyonluğu kaçırdılar. Şimdi bir yapılanmaya girildi, belli bir plan düzeninde gidildi. En azından Fatih Terim hocayla sezon sonuna kadar devam edilmesi gerekiyordu diye düşünüyorum. Sonra Torrent gibi yabancı bir hocayı getiriyorsunuz. Bana göre futbolcularda, yönetimde enerjinin böyle düşük olduğu bir yerde camiayı çok daha iyi tanıyan, o anki durumda enerji yükseltebilen, camianın içinden bir teknik adamın seçilmesi daha doğru olurdu. Örnek vereyim; Okan Buruk, Bülent Korkmaz gibi isimler. Çünkü burada 3 kupayı alan Hamza Hamzaoğlu gibi bir örnek vardı. Yabancı bir teknik adam geliyor ve 3’te 0 yaptı. Enerjiniz gittikçe daha da düşüyor. Demek ki burada seçen merciler doğru bir tercih kullanmadı. Okan Buruk ve Bülent Korkmaz, Torrent’in altında mı olacaktı? Torrent’de neyin ekstrası var” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde daha sportif direktör kavramı oturmadı”

Türkiye’de sportif direktörlüğün doğru şekilde yürütülmediğine de dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, “Teknik adamı getiriyorsunuz, arkasından sportif direktörü getiriyorsunuz. Sportif direktör sizin bütün planlamanızı yapacaksa karar verilen zamanda onun da orada olması gerekiyor. Avrupa’da teknik adamı sportif direktör seçer. Burada yapılanmada bir sıkıntı var. Bunu sezon başında yapacaksınız. Bizim ülkemizde daha sportif direktör kavramı oturmadı. Fenerbahçe’ye Comolli gelmişti. ‘Biz 100 tane futbolcuyla görüştük’ demişti. 100 tane futbolcu içerisinden bunları seçtiysen o zaman karnen ortada. Ben karşı değilim doğru bir sportif direktöre. Sadece doğru zamanda doğru isimler gerekli” şeklinde konuştu.

“Sumudica yetersiz bir teknik adam”

İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’da kendisinden sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan Rumen çalıştırıcı Sumudica hakkında ise şu cümlelere yer verdi:

“Türkiye’ye kaliteli yabancı teknik adamlar gelsin. Mesela Adana Demirspor’da Montella’nın belirli bir kariyer düzeyi var. Ama bizden sonra Yeni Malatyaspor’da göreve gelen Sumudica’ya bakıyorsun, yetersiz bir teknik adam. Kaldı ki söyledikleri ve yaptıklarıyla birlikte ülkemizde belli bir profili ayaklar altına alıyor. Biz 8 müsabakada 6 puan almışız, Giresunspor 8 maçta Hakan Keleş ile 5 puan aldı. Giresunspor’u tebrik ediyorum, Hakan Keleş ile devam ettiler ve sonuçlarını da alıyorlar. Sumudica bizim ülkemize geliyor, 13 mücadele oynandı, sürekli ‘ben hata yaptım’ diyor. Niye geliyorsun o zaman ülkemize? Amatör müsün sen? Buraya bazı şeyleri düzeltmek için geliyorsun.”

“Genç teknik direktörlerin bazı süreçlerden geçmesi lazım”

Süper Lig’de genç teknik adam jenerasyonunun başladığını belirten 54 yaşındaki Buz, bunu yaparken belli kriterlerin göz önünde bulundurulmasının önemine dikkat çekti. İrfan Buz, “Nagelsmann 34 yaşında, Bayern Münih’in teknik direktörü. Bu adam 20 yaşında antrenörlüğe başladı. Bu işi 13-14 seneden beri yapıyor. Genç teknik adamlar olacak ama onların da bir yol kat etmesi gerekiyor. Bir teknik adam futbolcuların önüne çıkacak fakat bu konuda eğitim almamışsın, bu konuda hiç bilgin, deneyimi yok. Tabii ki dinamik, genç teknik direktörler gelecek ama onların da belli bir süreçten geçmesi şart. O zaman Pro-Lisans’a hiç gerek yok. Biz Pro-Lisansları neden yapalım ki böyleyse. Bu şekilde olmamalı. Örnek vereyim; Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose, daha önce Borussia Mönchengladbach’da ve Salzburg’un A takım ile U16, U18, U19 takımlarında çalıştı. Ben bunları gerçekleri dile getirmek için söylüyorum” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Vezirköprülü kızlar Türkiye Şampiyonası’nda

Amasya’da oynanan Voleybol Yıldız Kızlar Bölge Birinciliği Müsabakaları’nda Samsun’un Vezirköprü Voleybol Takımı final maçında Sivas Voleybol Takımı’nı yenerek bölge şampiyonu oldu.

Hayati Ağca
SAMSUN-
Amasya’da Hamit Kaplan Spor Salonu’nda 25-28 Nisan 2024 tarihlerinde oynanan Yıldız Kızlar Bölge Müsabakaları’nda Vezirköprü Küçük Kız Voleybol Takımı rakipleri Amasya Voleybol Takımı’nı 3-0, Çorum Küçük Kız Voleybol Takımı’nı 3-0, Tokat Voleybol Küçük Kız Takımı’na karşı 3-0, ve Sivas Voleybol Takımı’nı da 3-0 yenerek bölge şampiyonu oldu. Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’ya, Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Yıldız Kızlar Bölge Birinciliği Müsabakaları’nı izlemeye giderek sporculara destek verdi. Final maçı sonrası Kaymakam Özgür Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve Öğretmenevi Müdürü Hasan Dursun sporcuları Vezirköprü girişinde karşılayarak tebrik ettiler.

Bölge finalisti olan Vezirköprü Küçük Kız Voleybol Takımı 4-11 Haziran tarihleri arasında Konya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda hem bölgeyi hem de Samsun’u temsil edecekler.

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor’da hedef Türkiye Kupası

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın sahasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.

Gökmen Şahin
TRABZON-
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, yarın Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Saat 20.30 başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Süleyman Özay yapacak.

Bordo-mavililer, bu sezon kupaya 4. turdan başladı. Bu turda Çorum FK’yı 3-1’le geçen Trabzonspor, 5. turda ise Manisa FK’yı yine aynı skorla eledi. Son 16 turunda ise Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, çeyrek finalde de evinde Başakşehir’i 1-0 yenerek yarı finalde Fatih Karagümrük ile rakip oldu.

Trabzonspor, 10. kez kupayı müzesine götürmek istiyor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda daha önce 9 kez mutlu sona ulaştı. Karadeniz temsilcisi, Türkiye Kupası’nı ilk olarak 1976-1977 sezonunda kazandı. Bordo-mavililer, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10 ve son olarak 2019-20 sezonunda kupa sevinci yaşadı.

Okumaya devam et

Spor

El Clasico’da gülen Real Madrid oldu

La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Barcelona’yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Turgay Kılıç
İSTANBUL-
El Clasico nefesleri kesti. La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Santiago Barnabeu’da Barcelona’yı konuk etti. Mücadele oldukça tempolu başladı. 6. dakikada Raphinha’nın pasında Andreas Christensen fileleri havalandırarak Barça’yı 1-0 öne geçirdi. 18. dakikada Real Madrid, Junior Vinicius’un penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda da tempo oldukça yüksekti. 69. dakikada Fermin Lopez yeniden Barcelona’yı öne geçiren golü attı. (1-2). Madrid bu gole karşılık vermekte gecikmedi ve 73. dakikada Lucas Vazquez’in golüyle yeniden eşitliği yakaladı. 90+1. dakikada sahneye Jude Bellingham çıktı ve Real Madrid’i 3-2 öne geçirdi. Bu gol aynı zaman da maçın da skoru oldu.
Öte yandan maç kadrosunda yer alan milli oyuncu Arda Güler forma şansı bulamadı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.