Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Başkan Seçer: Değiştirilen su sayaçlarının bedeli taksitlendirilecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında, eskiyen su sayaçlarının değiştirilmesine yönelik çalışmaların aylar önce başlatıldığını belirterek, 0-2 yıllık sayaçlar için bedel ödenmeyeceğini, 7 yıla kadar olanlar için 119,77 TL, 7 yıl üzerindekiler için ise 239,54 TL ücret alınacağını söyledi. Seçer, sayaç bedellerinin taksitlendirileceğini ifade etti.

MERSİN-
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin şubat ayı 2. birleşimi, Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, dilek ve temenniler bölümünde, Medeni Kanunun kabul edilişinin 96. yıl dönümünü kutlayarak, bu kanunla kadın-erkek eşitliğinin temelinin atıldığını, kadınların evlilik, meslek hayatı ve gündelik hayatta önemli kazanımlar elde ettiğini ifade etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadın haklarının güçlendirilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar sürdürdüklerini vurgulayan Seçer, “Bizim için ‘Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlamlı sözleri rehber niteliğindedir. Kadınlarımızın çağdaş toplumda hak ettiği konuma yükselmesi için gerekli tüm adımları atıyoruz. Yerel Eşitlik Eylem Planımızın birinci yılındaki sonuçlarını da sizinle paylaşmak isterim. Eylem Planımızda geçen yılki 88 maddelik hedefin 11’i pandemi sürecinde yaşanan olağanüstü durumlardan dolayı gerçekleşememiştir, ancak zor koşullara rağmen 77 hedefi dairelerimiz başarıyla gerçekleştirmiş ve yüzde 87,5 oranında bir gerçekleşme sağlanmıştır. 2022 yılında hedeflerimizi gerçekleştirmek için kararlı adımlarla yürüdüğümüzün bilinmesini isterim. Büyük Önder Atatürk’ü şükranla ve rahmetle anıyor, laik, demokratik, çağdaş bir Türkiye’nin esasını ve temelini oluşturan Medeni Kanunun kabulünün yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Şelale Otelin yerine çok fonksiyonlu bir kompleks inşa edilecek

Tarsus’ta bulunan Şelale Otelle ilgili de açıklamalarda bulunan Seçer, otelin Özel İdareden kendilerine geçtiğini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından riskli yapı olarak tespit edildiğini söyledi. 9 Kasım 2021’de Tarsus Kaymakamlığının Büyükşehir Belediyesine yazdığı yazıda, riskli yapı tespitine karar verilen Şelale Otelin yıkılma süresinin 60 gün içerisinde bildirilmesini talep ettiğini ifade eden Seçer, Şelale Oteli çok fonksiyonlu bir yapı şeklinde vatandaşların kullanımına sunacaklarını bildirdi. Seçer, “Şelale Otel, zemin artı 7 katlı betonarme bir bina. Biz yıkım işlemlerini başlattık, çalışmalar devam ediyor. Yıkım işi için ihale tarihimiz 24 Şubat 2022. Tahmini olarak da ağustosun ikinci yarısında yıkım işinin biteceğini öngörüyoruz. Halkın kullanımına açılacak ve içerisinde geniş peyzaj alanlarının bulunduğu restoran, hediyelik eşya, yüzme havuzu; halkın kullanacağı sergi salonları ve çok amaçlı salon bulunan simgesel özellikli bir yapı oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu sebeple 7 Nisan 2022’de sonuçlanacak proje yarışmasına daha önce belediye olarak çıkmıştık. Şu anda proje yarışmasının sonuçlanmasını bekliyoruz. Kazanan proje üzerinde uygulama projesini hazırlatıp tahmini 2023 sonuna kadar halka açık ve çok fonksiyonlu kompleksi Tarsus ve Mersin halkının kullanımına açmak istiyoruz” diye konuştu.

Seçer, Büyükşehir bünyesine kazandırılan araçları anlattı

Seçer, kısa süre önce MESKİ ile İtfaiye, Mezarlıklar, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daireleri bünyesine kazandırdıkları 90 yeni aracın teknik bilgisini paylaşarak, şunları söyledi:
“20 itfaiye aracını itfaiye teşkilatımıza kazandırdık. Bu hafta sonu itibarıyla bölgelerine gönderdik, hizmete aldık. Bu araçların özellikleri dar sokaklara girebiliyor olmaları. Manevra kabiliyetleri daha yüksek ve çok fonksiyonel araçlar. Üç aracın yaptığı işi bir başına yapabilecek donanıma sahip, önemli araçlar. Kazaya müdahalelerde ya da göçüklerde, depremde, göçük altındaki müdahalelerde de çok rahat kullanılabilecek, yangına müdahalede bulunabilecek birçok fonksiyonu bir arada bulunduran araçlar. Bunun yanında yine MESKİ bünyesine kamyonet, pikap ve forklift olmak üzere toplam 58 araç kazandırdık. Yine cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere cenaze nakil aracının sayısını 40’tan 50’ye çıkarttık. 10 yeni araç önceki gün itibari ile hizmete alındı. Daha çok şehirler arası nakillerde bu yeni araçları kullanacağız. Yine şu anda 8 adet olan hasta nakli için kullandığımız ambulans sayısını da yeni 2 ambulansımızla beraber 10’a çıkarmış olduk. Mersin Büyükşehir Belediyesine ve iştirakimiz olan MESKİ’ye toplam 90 yeni araç kazandırmış olduk. Mersinimize hayırlı olsun.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da motosikletiyle otomobile arkadan çarptığı kazada yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 2 ay sonra hayatını kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Gizem KARADAĞ- Canberk ÖZTÜRK
ANKARA-Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, 7 Mart’ta akşam saatlerinde Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesi Kiraz Bulvarı’nda motosikleti ile hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan el-Burhan Rahman, hastanenin yoğun bakım sevisine alındı. Yaklaşık 2 aydır yaşam mücadelesi veren Sudan Cumhurbaşkanı‘nın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, dün hayatını kaybetti.

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman için Ankara’da Karşıyaka Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan, ailesi, yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Öğle kılınan namazın ardından Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile görüştü

GAMBİYA-Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne katılmak için gittiği Gambiya’nın başkenti Banjul’da, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile görüştü.



Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.

MİKAİL BIYIKLI – ERDİ DEMİR
İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, Cuma namazı için Çilehane Camii’ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP’de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.