Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

“Sivil itaatsizlik demokrasilerde var ama faturamı ödemiyorum demek anarşiye yol açar”

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Elektrik faturası ödemeyeceğim” sözlerini doğu bulmadığını belirterek, “Sivil itaatsizlik demokrasilerde var ama faturamı ödemiyorum demek anarşiye yol açar” dedi.

Enderhan Öz
KIRŞEHİR-
Kahramanmaraş’ta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikast davası sonrası Kırşehir’e uğrayan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Milli Yol Partisi İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Elektrik faturası ödemeyeceğim” sözlerine değinen Çayır, “Elbette demokrasilerde sivil itaatsizlik var. Yöntem ve usul yanlış. Biz sivil itaatsizlik yapacağız diye elektrik parasını ödemiyorum, doğal gaz parasını ödemiyorum, hatta kira parasını da ödemeyeceğime gittiğinde kargaşa ve anarşiye yol açar. Sivil itaatsizliği anlıyorum ancak para ödemiyorum lafzı yanlış” dedi.

Milli Yol Partisi’nin kurultaydan sonra cumhurbaşkanı adayını da açıklayacağını ifade eden Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurultayımızdan sonra milletle bütünleşerek, milletin önüne cumhurbaşkanı adayımızı çıkaracak ve yürütmeyi nasıl yapacağımızı belirleyecek yöntem ve usullerimizi paylaşacağız. Son zamanlarda ülkemizde esnaf, çiftçi ve dar gelirli zor durumda. Bu duruma hükümetin derhal köklü bir çözüm yolu bulması gerekir.”

Kırşehir’de mola veren Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır’a İl Başkanı Şevket Göçmen, parti yöneticileri ve genel başkan yardımcıları eşlik etti.

Siyaset

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’daki Türk vatandaşları için seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Filistin arasında yaşanan son gelişmeler neticesinde Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarına Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri uyarısında bulundu.

Oğuzhan Halil Özbek
ANKARA-
Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki Türk vatandaşları için Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel şehirlerine seyahat uyarısı yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bölgemizdeki son gelişmelerin Lübnan’a yansımaları çerçevesinde Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızın tedbirli olmaları ve zorunlu olmadıkça Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri tavsiye olunmaktadır. Gelişmelerin Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçimizin resmi web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesi yararlı olacaktır. Acil durumlar için Beyrut Büyükelçiliğimize aşağıdaki telefonlardan ulaşılabilmektedir. ‘+961 3 944 904 / +961 70 622 012’” denildi.

Okumaya devam et

Siyaset

Bakan Güler: Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız” dedi.

Doğukan Gürel
ANKARA-
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Terörle mücadele konusunda faaliyetlerin devam ettiğini hatırlatan Bakan Güler, “Planlamalarımızı yaptık, onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Pazartesi günü Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız. Iraklı dostlarımız; PKK ile ilgili terör örgütü demese de ona yakın bir ifadeyi ilk defa kabul ettiler. Bu da memnuniyet verici. Faaliyetlerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında Erbil’i ziyaret edip etmeyeceği hakkındaki sorusuna, “Cumhurbaşkanımız açıklar herhalde. Biz Irak’ı biliyoruz” cevabını veren Yaşar Güler, terörle mücadele konusuna ilişkin ise, “30 kilometrelik güvenli hat oluşturulmuş durumda ancak orada yapmamız gereken bazı işler var. Onlarla ilgileniyoruz, çalışıyoruz onları da halledeceğiz” şeklinde konuştu.
Bakan Güler ayrıca Gara ve Kandil’i işaret ederek, “Onlarla da uğraşacağız” dedi.

Okumaya devam et

Siyaset

Vezirköprü’nün tek kadın muhtarı mazbatasını aldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde seçilen tek kadın muhtar mazbatasını ilçe kaymakamından aldı.

Hayati Ağca
SAMSUN-
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Vezirköprü’nün Özesentepe Mahallesi Muhtarı seçilen Şerife Ak, muhtarlık mazbatasını Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’dan aldı. Kaymakam Özgür Kaya, “Kadınların medeni cesaret göstererek, seçim yarışında kazanıp görev almaları demokrasinin gelişmesi açısından çok kıymetli. Vezirköprü’de 161 muhtarlığımız içinde tek kadın muhtar seçilen Şerife Ak‘ı kutluyor; mahallesine ve devletimize hizmetlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Özesentepe Mahallesi Muhtarı Şerife Ak ise “İlçede başka kadın muhtar adayları da vardı. Fakat içlerinden tek ben muhtar oldum. Bütün oy veren vermeyen seçmenlerimize teşekkür ederim. Bundan sonra azalarımla mahalleme hizmet edebilmek için elimizden geleni yapacağız. Muhtarlar olarak biz devletimizle vatandaş arasındaki koordinasyonu sağlayacağı, tüm muhtar arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.