Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Aydemir: Dünya Cumhurbaşkanımıza minnettar

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel vicdanda ortak kabul gören, ‘Dünya beşten büyüktür’ tespitinin doğruluğunu bir kez daha yaşadığını, bunun Ukrayna krizinde de ortaya çıktığını vurguladı.

ERZURUM-
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Rusya, ABD, İngiltere, Fransa ve Çin’den oluşan BM Güvenlik Konseyi’nin Ukrayna krizi için toplandığını, oysa dünyadaki bütün sorunları zaten bu konseyde yer alanların çıkardığını belirtti.

Basın toplantısında, 1991 Körfez Krizi, Esenler Belediyesinin kentsel dönüşüm çalışmalarını engellemeye yönelik CHP girişimini dillendiren Milletvekili Aydemir, Kırım Tatar Şehitler Günü dolayısıyla Şehit Noman Çelebi Cihan şahsında şühedaya rahmet niyazlarını paylaştı.

‘Önceliğimiz milletimize hizmettir’

AK Parti’yle birlikte Türkiye’de reformlar ve Yatırımlar döneminin başladığı, Mezralardan şehirlere, tüm ülke sathında geçmişte hayal bile edilemeyen eserlerin ortaya konduğunu belirten Milletvekili Aydemir, AK Parti ve Cumhur ittifakıyla, Muhalefet arasındaki yegane farkın bu olduğunu kaydetti.

4 ilçe belediye başkanıyla istişare

Milletvekili Aydemir TBMM’deki mesaisinde Şenkaya, Pasinler, Aziziye ve Palandöken Belediye Başkanlarıyla istişare etti. TBMM’deki ofisinde başkanları ağırlayan Milletvekili Aydemir ve konuklarının gündemi 12 Mart hazırlıkları ve Erzurum 2022 yaz dönemi yatırımları oldu.

‘Dünya beşten büyüktür’ hakikati

Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’deki basın toplantısında, “Dünya 5’ten büyüktür hakikatini herkes zihnine kazısın. Aksi halde bu hercümerç, bu kaotik hal uzun yıllar devam eder gider.” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür. Vurgusu küresel vicdanı uyandırmaya devam edecektir. ‘ dedi.

Aydemir’den körfez krizi hatırlatması

Milletvekili Aydemir, basın toplantısında, dünyanın kaotik bir hal içinde olduğunu belirterek sürecin 1991 yılında Körfez Krizi olarak Irak’ta başladığını söyledi. Sürecin halen devam ettiğini, her tarafa yayıldığını ve bugün Ukrayna’ya sıçradığını aktaran Milletvekili Aydemir, BM Güvenlik Konseyi’nin de toplandığına dikkati çekti.

Milletvekili Aydemir, 5 daimi üyesi bulunan konseyde failin de yer aldığını ve ona “bunu kabul et” denileceğini ifade ederek “Böyle bir şey olur mu? Bu, kabul eder mi böyle bir şeyi? Kabul etmeyeceği için bir kaotik halde oradan çıkıyor. O yüzden ki Cumhurbaşkanı’mız ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dedi.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Problemlerin müsebbipleri, sonun çözebilir mi?’

Zaten problemin onlardan kaynaklandığını bildiren Milletvekili Aydemir, “O yüzdendir ki dünya 5’ten büyüktür hakikatini herkes zihnine kazısın. Aksi halde bu hercümerç, bu kaotik hal uzun yıllar devam eder gider.” ifadelerini kullandı. Milletvekili Aydemir, 31 yıldır bu kaotik halin yaşandığını ve böyle olursa daha çok 31 yıl geçeceğini dile getirerek yaşananların ise bütün dünyayı etkileyeceğini bildirdi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Eğitim

Uğur Okulları öğrencisine ödül

Uğur Okulları Samsun Canik Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri ‘Küresel Kaynama Yeni bir Çağdır temalı Birleşmiş Milletler Simülasyonu’na katılmak üzere Antalya’ya gitti. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan, her öğrencinin ‘Birleşmiş Milletler Delegesi’ gibi hareket ettiği ve diğer ülkelerin öğrencileriyle birlikte küresel sorunlara çözüm bulabilmek için çalıştığı Model United Nations (MUN) konferanslarının bu yıl 4’ncüsü gerçekleşti.

IV. MUN Konferansı, ‘Global Boiling is the New Era (Küresel Kaynama yeni bir Çağdır)’ temasıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Asteria Kremlin Palace’da gerçekleşti. Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün davet edildiği bu önemli konferansta; 17 öğrencinin yanı sıra öğretmenler yer aldı.

Dünya gençliğinin bir araya geldiği MUN Konferansı’nda; Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 11. sınıf öğrencisi Uras Ada Sular’ın ‘Chair’ olarak yürüttüğü konferansta her bir öğrenci ülkelerini başarıyla temsil etti ve ödüllerle döndü. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.