Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Kabaktepe: CHP’li İBB’nin işten attığı binlerce kadın 8 Mart’a işsiz girdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Kadınların eşit ve adil bir şekilde temsilinde AK Parti döneminde adeta devrim yaşandı. Yaklaşık 3 yıldır görevde olan CHP’li İBB yönetimi ise binlerce kadın çalışanı işten attı. 8 Mart vesilesiyle İBB’ye sesleniyorum; Lütfen ‘Engelci İBB’ olarak işten çıkardığınız binlerce kadınımızın haklarını verin, kazandıkları davanın gereğini yapın, yeniden işlerine kavuşmalarına da engel olmaktan vazgeçin” dedi.

İSTANBUL-
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle açıklama yaptı. Sancaktepe Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde yapılan açıklamaya AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, milletvekilleri çok sayıda kadın davetli katıldı.

“AK Parti döneminde kadın hakları daha da iyileştirildi”

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans anlayışıyla mücadele edildiğini belirten Kabaktepe, “Kadınların eşit ve adil bir şekilde temsilinde AK Parti döneminde adeta devrim yaşandı. Parlamento’da yüzde 4 seviyesinde olan kadın milletvekili oranı yüzde 17’lere çıktı. İş gücünde yönetici kadın oranı yüzde 7’lerden yüzde 30’lara çıktı. Örnekler daha da çoğaltılabilir. İşte bu durum bir kere daha ispat etmektedir ki AK Parti döneminde kadın hakları daha da iyileştirilmiş, adil düzen kurulmuştur” dedi.

“Engelci İBB İSMEK’leri kapattı”

Her yıl yüzbinlerce kadının istifade ettiği İSMEK’lerin CHP’li İBB döneminde büyük ölçüde kapatıldığına dikkat çeken Kabaktepe, “Yaklaşık 3 yıldır iş başında olan CHP’li İBB yönetimi yeni bir vasıf daha kazandı; ‘Engelci İBB.’ Kadınlarımızın eğitim aldığı, el yeteneklerini geliştirdiği, kendi işini kurma hayallerini gerçekleştirebildikleri İSMEK kursları, CHP’li İBB döneminde yarı yarıya azaltıldı. İstanbul genelinde her yıl yüzbinlerce kadının istifade ettiği kursların büyük bir bölümü kapatıldı, eğitim sayıları azaltıldı. Dünyada pek çok kurum tarafından ödüle layık kurulan İSMEK, ‘Engelci İBB’nin hışmına uğradı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle CHP’li İBB’ye sesleniyorum; lütfen kadınlarımızın hem eğitim aldığı hem de sosyalleşme imkânı bulduğu İSMEK projesine hak ettiği değeri verin” diye konuştu.

“CHP’li İBB, binlerce kadın çalışanı işten attı”

Yaklaşık 3 yıldır görevde olan CHP’li İBB yönetiminin binlerce kadın çalışanı işten attığını hatırlatan Kabaktepe, “CHP’li İBB yüzünden binlerce kadın çalışan 8 Mart’a işsiz girdi. Kadın-erkek olmak üzere toplamda on binlerce çalışan işinden, ekmeğinden edildi. Buradan yetkililere sesleniyorum; ‘Engelci İBB’ olarak işten çıkardığınız binlerce kadınımızın haklarını verin, kazandıkları davanın gereğini yapın, yeniden işlerine kavuşmalarına da engel olmaktan vazgeçin” çağrısında bulundu.

Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 81 il genelinde AK Parti İl Kadın Kolları Başkanları tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. İstanbul Teşkilatı adına ortak bildiriyi okuyan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, şunları söyledi:; “Bugün azimle, kararlılıkla, emeğiyle mücadele veren emekçi kadınların günü. 8 Mart vesilesiyle emekçi tüm kadınlara selam ediyorum. Alın terinin, emeğin hakkını her daim koruyan bir medeniyetin mensubu olarak, kadınların alın terlerine saygılarımı sunuyorum. Bizim aslında 8 Mart’ta vereceğimiz en büyük mesaj: Büyük Türkiye hedefimizi kadın erkek omuz omuza gerçekleştireceğimizdir. Bu hayalimizi, beşeri sermayenin önemli bir parçası olan, fabrika işçisinden ev kadınlarına, beyaz yakalıdan mavi yakalıya, kırdan kente kadar tüm kadınların emeğiyle gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti olarak 2002’den bu yana hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi perspektifi ile kadının eğitim, sağlık, istihdam, karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptık. 2002’de Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafında Hakkâri’de ilan edilen ilk seçim beyannamemizde kadına yönelik şiddetle ve kadın yoksulluğuyla mücadele edeceğimizi topluma beyan ettik. Her seçimde de buna yeni hedefler ekledik. Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırmasına ilişkin düzenlemeler, engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde yapılmıştır. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına almıştır. Türk kadını, pek çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Ülkemizde kadınlar, 1935 yılında ilk kez parlamentoda yüzde 4.1 oranında temsil edildi. Bu oran 2002 yılına kadar ne yazık ki hiç aşılamamışken bugün 2018 seçimiyle birlikte parlamentoda kadın temsil oranı, yüzde 17.4’e yükselmiştir. AK Parti, kadının siyasi temsil oranı kabul edilebilir eşiğe ulaşana kadar çalışacaktır.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Başkan Togar: Bu ilçenin insanlarıyla gönül bağımız var

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Başkan Adayı Hasan Togar, “Bu ilçenin güzel insanlarına tükenmeyecek bir sevgiyle gönülden bağlıyız” dedi.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, vatandaşlarla buluşarak 10 yılda yapılan hizmetler ve gelecek dönem için planlanan projeleri anlatmayı sürdürüyor.

Çay Mahallesi’ndeki esnaflarla bir araya gelen Başkan Togar, her birinin dükkanlarına konuk olarak sohbet etti. Sonrasında Kutlukent bölgesindeki Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde faaliyette bulunan sporcu gençlerle buluşarak onlarla birlikte oruç açtı. Togar, Aşağıçinik Mahallesi’nde bir halk buluşması ile 19 Mayıs Seçim Koordinasyon Merkezi önünde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü nedeniyle bir program da düzenledi.

Başkan Togar, “Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destan olan ve dünya tarihine altın harflerle işlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde hemşehrilerimizle bir araya gelerek şehitlerimizi dualar eşliğinde bir kez daha andık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

“Biz insanımıza büyük bir aşkla bağlıyız” diyen Togar, “Bizler hemşehrilerimizin olduğu her yerde kendimizi mutlu ve huzurlu hissediyoruz. Bu ilçenin güzel insanlarına tükenmeyecek bir sevgiyle gönülden bağlıyız. Yolumuz dün olduğu gibi bugün de hemşehrilerimizin gönlünde yeşeren muhabbetle, sevgiyle hep beraber güzel günlere yürümektir. Bu sevgiye layık olmaya ve insanlarımızla buluşmayı her daim sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Siyaset

CHP’den Özgür Özel’in katıldığı mitingde açılan DEM Parti pankartlarına ilişkin açıklama

Antalya’nın Alanya ilçesinde CHP’nin gerçekleştirdiği mitingde DEM Parti’ye destek pankartlarına ilişkin açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır” dedi.

Burak Zincir
ANTALYA-
Alanya’da bugün yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı mitingde İlçe Belediye Başkan Adayı Osman Özçelik’in konuşması esnasında iki kişi tarafından “Selahattin Demirtaş’a selam olsun”, “Osman Kavala’ya selam olsun” yazılı iki pankart açıldı. Mitingde açılan DEM Parti pankartları ilgili bir açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır. Buna rağmen önceden planlandığı çok açık olan eylemin üçüncü bir kişi tarafından kayda alındığı ve bu kaydın bir partinin eski ilçe başkanı tarafından sosyal medyada dolaşıma sokularak yandaş bazı internet haber sitelerinde yayına sokulduğu görülmüştür. Provakatif girişim konusunda hukuk girişimleri başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Siyaset

Yeniden Refah’tan Canan Uçar’a yalanlama: Kimseyi desteklemiyoruz

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı “Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz” açıklaması Yeniden Refah Partisi yetkililerince tepkiyle karşılandı.

ERZURUM-
Yeniden Refah Partisi Erzurum il Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın Pasinler ziyareti sırasında Yeniden Refah Partisi (YRP) Pasinler Belediye Başkan adayı Hikmet Çakal’ın kendisine destek sözü verdiğini açıklamasına sert tepki gösterdi. YRP İl Başkanı Mustafaoğlu, “Tamamen yalan bir ifade. Gerçekle ilgisi yok” dedi.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı “Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz” açıklamasına Yeniden Refah Partisi’nden sert tepki geldi.

İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu Canan Uçar’ın açıklamalarının medyaya “Yeniden Refah tarafını seçti” başlıklarıyla yansıdığına dikkat çekerek, “Kesinlikle böyle bir tavrımız yok. Pasinler’deki olay şöyle Canan hanım ve beraberindekiler Pasinler Seçim Koordinasyon Merkezimizi ziyaret etmişler. Burada kişisel bir temenni olmuş olabilir ama Pasinler adayımız Hikmet Çakal da böyle birşeyin olmadığını bize bildirdi. Zaten kendisi de bugün bir açıklama yayınlayacak. Yeniden Refah Partisi olarak bizim hiçbir kişi veya partiyle ittifak, aday destekleme gibi görüşmemiz olmamıştır. Canan Uçar böyle bir açıklamayı neye dayanarak yaptı, anlamakta zorlanıyoruz. Partimizin aday çıkardığı tüm yerlerdeki tavrı açık ve nettir. Adayımızın olmadığı Büyükşehir Belediyesi seçimleriyle ilgili herhangi bir adayı veya partiyi işaret etmesi, destek beyan etmesi söz konusu değildir. Halkımız kime oy vereceğini iyi bilir” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.