Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Dünya

Zelenskiy: Rus işgalcilerin eylemleri DEAŞ teröristlerinin eylemleriyle eş tutulacaktır

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birlikleri tarafından Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov’un kaçırıldığını duyurarak, bu eylemleri nedeniyle Rusların eylemlerinin DEAŞ’ın eylemleriyle eş tutulacağını belirtti. Zelenskiy, “Melitopol belediye başkanının yakalanması sadece belirli bir kişiye karşı bir suç değildir. Bu yüzde 100 demokrasiye karşı bir suçtur. Sizi temin ederim ki Rus işgalcilerin eylemleri DEAŞ teröristlerinin eylemleriyle eş tutulacaktır” dedi.

Erhan Altıparmak
KİEV-
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy düzenlediği halka sesleniş konuşmasında, Rus birlikleri tarafından Ukrayna’nın Melitopol kenti Belediye Başkanı İvan Fedoror’un kaçırıldığını duyurdu. Haber kısa sürede tüm dünyada şok etkisi oluştururken, belediye başkanının Ukrayna birliklerine destek verdiği gerekçesiyle kaçırıldığı iddia edildi. Bu yaşananların ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy düzenlediği konuşmada, belediye başkanının Ruslar tarafından kaçırılmasına sert tepki gösterdi. Zelenskiy, “Bugün Melitopol’de işgalciler, Belediye Başkanı İvan Fedorov’u ele geçirdi. Ukrayna’yı ve topluluğunun insanlarını cesurca savunan bir belediye başkanıdır. Açıkçası bu işgalcilerin zayıflığını gösterir. Bizim topraklarımızda hiçbir destek bulamadılar. Meşru bir şekilde seçilmiş bir belediye başkanının halkın gerçek bir temsilcisi olduğu, dünyadaki herhangi bir demokratik devlet için açıktır. Ama burada Ukrayna var. Burada Avrupa var. Burada demokratik bir dünyamız var. Bu nedenle, Melitopol belediye başkanının yakalanması sadece belirli bir kişiye karşı bir suç değildir. Sadece belirli bir topluluğa karşı değil ve sadece Ukrayna’ya karşı değil. Bu demokrasiye karşı bir suçtur. Sizi temin ederim ki, Rus işgalcilerin eylemleri DEAŞ teröristlerinin eylemleriyle eş tutulacaktır” dedi.

“Ukrayna, ülkemizdeki toplum başkanlarının tam güvenliğini talep ediyor”

Konuşmasında, Fedoror’un serbest bırakılması çağrısında bulunan Zelenskiy, “Ukrayna, Melitopol belediye başkanının derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve ülkemizdeki toplum başkanlarının tam güvenliğini talep ediyor. DEAŞ terör örgütünün analoğu olursanız o zaman sizinle herhangi bir şey hakkında konuşmanın anlamı ne? Bu konuyu özellikle Moskova ile iletişim halinde olan uluslararası arabulucularla gündeme alacağız” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Ukrayna’nın bazı kentlerinden sivillerin tahliyesinin halen sürdüğünü de hatırlatan Zelenskiy, “Bugün, Rus birlikleri çoğu insani koridorun çalışmasını aksattı. Buna rağmen Energodar, Bucha, Gostomel ve Kozarovichi’den 7 bin 144 kişi kurtuldu. Ukrayna kentlerine insani yardım götürmek için her şeyi yapacağız. Acı ama Mariupol’de bunu engelleyen bir düşman var, olmaya da devam ediyor. Rus birlikleri yardımlarımızı kente sokmadı ve halkımıza, Mariupol sakinlerimize eziyet etmeye devam ediyor. Yarın tekrar deneyeceğiz. Kentimiz için bir kez daha yiyecek, su ve ilaç göndereceğiz” dedi.

“Ukrayna topraklarında öldürülen Rus askerlerinin sayısı şimdiden 12 bin kişiyi aştı”

Halka sesleniş konuşmasında, Ukrayna topraklarında 12 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü dikkat çeken Zelenskiy, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, halkımızın çektiği acıların her dakikasına karşılık vereceğinden eminim. Ukrayna topraklarında öldürülen Rus askerlerinin sayısı şimdiden 12 bin kişiyi aştı. 12 bin! Yaralı işgalcilerin sayısı kat kat fazladır ve işgalcilerin her birine tekrar ediyoruz. Yine de kurtulabilirsiniz. Ele geçirilen işgalcilerin sayısı öyle bir düzeye ulaştı ki, bu nedenle bugün Ukrayna Bakanlar Kurulu, Savaş Esirlerinin Tedavisi için Koordinasyon Merkezini kurdu. Esir düşen veya teslim olan binlerce düşman askeri devletimiz tarafından uluslararası sözleşmelerin gerektirdiği muameleyi görmektedir” ifadelerini kaydetti.

Asayiş

Pakistan’da yolcu otobüsü, tanker ve kamyonet birbirine girdi: 8 ölü

Pakistan’da yolcu otobüsü, petrol tankeri ve kamyonetin karıştığı kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

İSLAMABAD-
Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Manjhand kasabası yakınlarındaki Indus otoyolunda bir yolcu otobüsü, petrol tankeri ve kamyonet çarpıştı. Kazada 8 kişi hayatını kaybederken, 7’si ağır 28 kişi de yaralandı. Yaralıların hastanede tedavisi sürerken, yetkililer can kaybının artmasından endişe ediyor.

Görgü tanıkları, kurtarma çalışmalarının geç başladığını iddia ederken, polisin yanı sıra çevrede bulunan sivillerin de kurtarma çalışmalarına katıldığını dile getirdi.

Kazanın nedeninin henüz bilinmediğini kaydeden polis, olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Okumaya devam et

Dünya

İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye İran çağrısı: Yaptırım uygulanmasını talep ettim

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye mektup gönderdiğini açıklayarak “İran’ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve İran’ı çevreleyip zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim” dedi.

TELAVİV-
İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısının ardından bölgedeki gerilim sürüyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, bugün 32 ülkeye mektup gönderdiğini açıkladı. Onlarca dışişleri bakanı ve dünyanın önde gelen isimleriyle görüştüğünü belirten Katz, “İran’ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve İran’ı çevreleyip zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim. İran çok geç olmadan durdurulmalıdır” dedi.

ABD’den İsrail savunmasına destek vurgusu

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, iki bakanın İran’ın gerçekleştirdiği saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri ele aldığı ve ABD tarafının İsrail’den İran’a karşı saldırı düzenlememesi çağrısında bulunduğu aktarıldı. Görüşmede, Austin’in “ABD’nin İsrail’in savunmasına yönelik kararlı desteğini yinelediği ve bölgesel istikrara yönelik stratejik hedefini bir kez daha vurguladığı” ifade edildi.

Okumaya devam et

Dünya

İran dini lideri Hamaney’den 2 bin 127 mahkuma af veya ceza indirimi

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2 bin 127 mahkumun af kapsamına alınması veya cezalarının hafifletilmesi ile ilgili öneriyi onayladı.

Aynur Sena Çabuk
TAHRAN-
İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle bazı mahkumlara af veya ceza indirimi içeren öneriye onay verdi. Söz konusu kararın, askeri ve muhtelif sivil mahkemelerde yargılanan 2 bin 127 mahkumu kapsadığı ve bu mahkumların af kapsamına alınarak serbest bırakılacağı veya cezalarının hafifletileceği belirtildi.

Öte yandan, İran Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, Hameney’e yazdığı mektupta, gerekli şartlara sahip 2 binin üzerinde mahkumun cezalarının hafifletilmesi veya affedilmesini önermişti.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.