Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Bakan Varank: KOBİ tanımını güncelledik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin(KOBİ) tanımını güncellediklerini belirterek, “KOBİ olmak için gerekli kriterlerden biri olan net satış hasılatı veya mali bilanço limitini, 125 milyon liradan 250 milyon liraya çıkardık. İş hacimleri genişleyen, ciro ve bilançoları artan işletmelerimiz -bu değişiklikle birlikte tekrar KOBİ statüsü kazanarak- KOBİ desteklerinden faydalanabilecekler” dedi.

Murat Çelik
AMASYA-
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya’nın Merzifon ilçesinde 20 fabrikanın toplu açılış törenine katıldı. Bakan Varak törende yaptığı konuşmada, Merzifon OSB’deki 20 yeni fabrika, OSB hizmet binası, kurs merkezi, anaokulu ve caminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

2019 yılında burada fabrikaların temellerini attıklarını hatırlatan Varank, “Temennilerde bulunmuştuk. Şimdi bu temennilerin hayata geçtiğini kanlı canlı bir şekilde görmek bizlere gurur veriyor. Yatırım tutarları 5 milyon liradan 150 milyon liraya kadar 20 fabrikanın açılışı için buradayız. Medikalden beyaz eşyaya, tarım aletlerinden hazır giyime toplamda 457 milyon liralık yatırım tutarına sahip bu fabrikalar, bin 557 kardeşimize ekmek kapısı olacak. Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat rotasında yoluna devam etmesinde rol oynayacak. Tabii, bu vesileyle bir teşekkürü de buradaki sanayicimiz, girişimcilerimiz hak ediyor. Ülkemiz üzerindeki tüm dezenformasyonlara, tüm karalamalara rağmen, inançla, aşkla, adanmışlıkla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan firmalarımızı, girişimcilerimizi, sanayicilerimizi canı gönülden kutluyorum. Göreceksiniz hem sizler hem ülkemiz kazanacak” diye konuştu.
Son 19 yılda Amasya’daki OSB’lerin altyapı projeleri için 93 milyon lira kredi desteği sağladıklarını açıklayan Varank, “Bakınız bizden önce Amasya’da 2 OSB’de -32 parselde- üretim yapılıyordu, istihdam sayısı sadece 620’ydi. Şimdi bu sayı 4 OSB’de -118 parsele- 8 bin istihdama çıktı” bilgilerini verdi.

Topyekun kalkınma

“Biz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde ortaya koyduğumuz Milli Teknoloji Hamlesi ile topyekun kalkınmayı hedefliyoruz” diyen Bakan Varank şöyle devam etti:

“Refahı yurdumuzun tüm sathına yaymanın mücadelesini veriyoruz. İşte bu yüzden sadece İstanbul’un, Ankara’nın, Kocaeli’nin, Bursa’nın veya İzmir’in başarılarıyla övünemeyiz. Kalkınmamızı iller bölgeler üzerinden kurgulayamayız. Eğer ki büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşacaksak bunu hep beraber başaracağız. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine tüm illerimizle bunu yapacağız. Amasya’mız ile birlikte ulaşacağız. Bakınız biz salgınla, savaşlarla, krizlerle dünyanın durma noktasına geldiği bir zamanda açılışlardan açılışlara koşuyoruz. Ulaştırmadan tarıma, sağlıktan gıdaya, çevreden sanayiye tüm Türkiye’nin ve Amasya’nın kalkınması için canımızı dişimize takıyoruz. Amasya’ya yapılan bölünmüş yolların, havalimanın, gelişen haberleşme altyapılarının, sağlık hizmetlerinin en yakın şahitleri sizlersiniz.”

“Amasya’ya yakışmıyor”

Günümüzde AR-GE ve inovasyonun rekabetçiliğin en temel teminatı olduğuna dikkat çeken Varan, Amasya’da ‘teknoloji geliştirme bölgesi’ olmamasını eleştirerek, “Biz bu noktada girişimcilerimizi, sanayicimizi her zaman cesaretlendiriyoruz. Amasyalı sanayicilerimize kapılarımızı ardına kadar açıyoruz. Ancak şunu açık yüreklilikle söylemem gerekiyor: Amasya sanayicilerinin AR-GE konusundaki girişimleri, yaklaşımları istediğimiz seviyede değil. Ben bir hususu sürekli hatırlatıyorum. Bakınız eskimiş, köhne, gelenekselleşmiş yöntemleri unutmak zorundasınız. Her gün; iş süreçlerinde, ürünlerde, pazarlama yöntemlerinde nasıl yenilik yapabilirim diye düşünmelisiniz. Araştırma, geliştirme, yenilikçilik olmadan üç yıl gidersiniz, beş yıl gidersiniz ama sonrasında illaki bir yerde tökezlersiniz. Çok acı ama koskoca Amasya’da maalesef bir ‘teknoloji geliştirme bölgesi’ yok. İşletmelere ait devlet destekli AR-GE merkezi sayısı sadece bir. Tasarım merkezi sayısı da bir. Bu rakamlar inanın Amasya’ya yakışmıyor. Bizim AR-GE noktasında kapsamlı desteklerimiz var. Az önce de söyledim: Bizim kapımız sizlere sonuna kadar açık. Bize gelin, biz sizin bu eksiklerinizi giderelim. Sizlere destek olalım” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 32,4270 liradan, euro ise 34,7790 liradan haftaya başladı.

İSTANBUL-İstanbul Kapalıçarşı’da 32,4250 liradan alınan dolar 32,4270 liradan, 34,7770 liradan alınan euro ise 34,7790 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,44 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

Okumaya devam et

Ekonomi

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.

İSTANBUL-
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Şubat ayı konut fiyat endeksini açıkladı. Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,3 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 5,1 oranında azalış gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,5, 2,0 ve 1,6 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 45,6, 72,9 ve 57,4 oranlarında artış gösterdi.


Okumaya devam et

Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

 Dolar 32,5830 liradan, euro ise 34,8670 liradan güne başladı.

İSTANBUL-İstanbul Kapalıçarşı’da 32,5810 liradan alınan dolar 32,5830 liradan, 34,8650 liradan alınan euro ise 34,8670 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,50 liradan, euro ise 34,56 liradan satılmıştı.


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.