Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Muharrem İnce, altılı masayı eleştirdi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir’de partililer ile buluştu. İnce, muhalefet partisi genel başkanlarından oluşan altılı masayı çok sert eleştirdi.

Hakan Küçükakman – Bahadır Demirçeviren
BALIKESİR-
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Balıkesir’de düzenlediği toplantıya katıldı. Partililere hitap eden İnce, “Buraya gelmeden önce bir pazar yerini gezdik. Ayın başında 2 lira olan soğan 5 lira. Patates 9 lira. Burası lüks bir market değil. Civciv euro ile olursa yumurta da 1,5 lira olur. Bugün kırmızı ete de yüzde 48 zam geldi. 28 değil, 38 değil. Tencerede et pişmiyor, dert pişiyor. Mezbahaların önü süt inekleri ile dolu. Millet süt ineklerini kestiriyor. Yemin kilosu 7 lira. Bunun iki çözümü var. Ya ineklere perhiz yaptıracaklar, yada kestirecekler. 20 yılın sonunda tarım hayvancılık bitti. Sadece Balıkesir’i düzgün planlasak, sadece Balıkesir Türkiye’yi doyurur” dedi.

Genel Başkan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de kararsızlar yüzde 25’e çıkmış. Kararsızlar yakında birinci parti olacak. Bu iktidardan da bu muhalefetten de toptan kurtulmak lazım. Bana soruyorlar, altılı masada niye yoktun? Altılı masada olan birisi açıklama yapmış. Kumpas davalarını savunuyor. O FETÖ’cü yargıçların, bu ülkenin subaylarına, gazetecilerine kan kusturduğu, Silivri zindanlarında insanlara eziyet ettikleri olayları savunuyor. Ali Tatar canına kıydı onuruna dokunduğu için. Ergenekon ve Balyoz davalarını savunanlarla aynı masada oturanların eline Ali Tatar’ın kanı bulaşmıştır. Onlarda sorumludur. Türkiye’yi Suriyelilerle dolduranlarla mı oturacağım aynı masaya? Ergenekonu savunan Ali Babacan ile mi oturacağım aynı masaya? Ey CHP’liler size sesleniyorum. Siz kendinize yakıştırıyorsanız aynı masada oturmayı yakıştırın. Biz yakıştırmıyoruz. Onun için Memleket Partisi’ni kurduk. Bir metin çıkardınız ortaya, Temel Karamollaoğlu’nu kızdıracağız diye Atatürk diyemiyorsunuz. Eğitimi tarikatların, cemaatlerin elinden çekip alacağız diyemiyorsunuz. Yanlış yerde oynuyorsunuz. Bütün Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri çantada keklik görüp mavi boncuk dağıtmak. Böyle siyaset olur mu? Siyasetin bir duruşu olur, biz omurgalı siyaset yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İnce, “bugün Dünya Su Günü. Önümüzdeki 3 5 yıl içinde ciddi bir su problemimiz olacak. Türkiye 15 buçuk milyar dolar para ayırmalıdır su işine. Bütün Türkiye damlama sulamaya geçmelidir. Kanal İstanbul gibi boş hayallerle uğraşmayın, su işine yatırım yapmaya başlayın. Enerjide dışa bağımlılık yüzde 70. Taşkömürünün yüzde 40’ını Rusya’dan alıyoruz, petrol öyle, doğalgaz öyle. Vana, Putin’in elinde. Yenilenebilir enerjide ciddi yatırımlara hemen başlamalıyız. Üretim seferberliğine başlayalım dedim, şimdi başladılar konuşmaya. Tarım Bakanı, Adana’da Afrika’da verimli arazilerden söz ediyor. Dünyanın en verimli ovasında Afrika’dan bahsediyor” şeklinde konuştu.

Çözüm önerilerini sıralayan Muharrem İnce, “Çiğ süt desteklemelerini arttırın, yem desteği verin. Çobanların sigortasını devlet ödesin. Tarımda çalışan kadınların sigortasına devlet yardım etsin. Sokaklarda fide ve tohum dağıtalım. Bütün hazine arazilerini ektirelim. Bunun 4 ayağı var. Tohum olacak, mazot olacak, gübre olacak ve ilaç olacak. Bu 4 kalemde yardım etmezsen çiftçiye aç kalırsan. Rusya’dan gelecek ayçiçeği gemilerini beklersin. Bunları söylemek kolay değil” Memleket Partili bir çiftçi ise süt fiyatları dolayısı ile eylem başlattığını söyleyerek siyah kurdele taktığını söyledi. Muharrem İnce’de siyah kurdeleyi kendisine takmasını istedi.

Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum” dedi.

Yunus Emre Aytekin – Gürkan Sayın
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayında belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Çalıştayda konuşan CHP lideri Özel, seçimlerde milliyetçi demokratların payı olduğunu belirterek, “Bu seçimde muhafazakar demokratların payı vardır. Bu seçimde tüm Kürt demokratların emeği vardır. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25’lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik. Böyle bir günde 650 kişilik salonda seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte bu salonu hınca hınç doldurabilmenin, koltuklarında oturan her bir kişinin ilçe seçim kurullarından il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarıyla seçilmiş CHP’li olmasının gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür”

“Gün oldu bu parti baraj altında kaldı” diye konuşan Özel, “Gün oldu çelengi il başkanları kendileri taşıdı ama 81 ilde Atatürk’ten emanet bu bayrağı yere düşürmeden bugünlere taşıyan ve onların sayesindeki babaevi herkesin içine doğduğu, büyüdüğü, başı sıkışan herkesin çorbasının kaynadığını bacasının tüttüğünü bildiği, bir gün ihtiyaç duyarsa kapısının açılacağını bildiği yerdir babaevi. Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Bundan sonraki seçimlerde ölçme-değerlendirmeyi siyasetin odak noktası haline getireceklerini belirten Özel, “Doğru yapanı örnek göstereceğiz, yanlış yapanı doğruya sevk edeceğiz. İbre yukarı ise devam edeceğiz, aşağıdaysa mutlaka yanlıştan döneceğiz” dedi.

“Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık”

Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandıklarını hatırlatan Özel, “En yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

Sur Belediyesinde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Rıdvan Kılıç
DİYARBAKIR-
Başsavcılık, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlere ilişkin “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirmişti.

Okumaya devam et

Siyaset

Arapça tabelalar kalktı, İngilizce tabelalar duruyor: O zaman İngilizce tabelalar da kaldırılsın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerin başlatmış olduğu Arapça tabelaların kaldırılmasını Bolulu vatandaşlar destekleyerek, İngilizce tabelaların da kaldırılması gerektiğini savundu.

Enes Özkan
BOLU-
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyeler Arapça yazılı tabelalara yönelik harekete geçti. Bursa, Kilis, İzmir ve Uşak’taki Arapça tabelalar zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Sığınmacılara yönelik sert söylemleri ve yaptırımları bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da geçtiğimiz aylarda Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği binasının önüne giderek çağırdığı zabıta ekiplerine tabelayı söktürmüştü. Bolu genelinde göreve geldiği günden bu yana Arapça tabelaya izin vermeyen Başkan Özcan, kentteki İngilizce tabelalara ise dokunmadı. Küresel markaların tabelaları ve bayraklarının dalgalandığı Bolu’da vatandaşlar CHP’li belediyelerinin kararları hakkında konuştu.

Tabelaların kaldırılmasında adaletli olunmadığını ifade eden Mahmut Alan, “Türkiye genelinde, CHP’li belediyelerde görüyoruz bunu daha çok. Esasında bana göre kararlar doğru. Çünkü Türkiye’de yaşıyoruz, Türkçe tabelalar olabilir. Ben bu uygulamayı adaletli bulmuyorum. Türkçe harici tabelalar kaldırılıyorsa o zaman İngilizce tabelalar da kaldırılsın. Madem bir uygulama yapılacak, hepsine uygulanmalı” dedi.

Arapça tabelaların yerine küresel markaların tabelalarının sökülmesi gerektiğini ifade eden Yadigar Keleş, “Öncelikle küresel markaların tabelaları indirilsin. Türklerin kanını sömüren markalar var. Onlar kaldırılmalı” diye konuştu. Sadece Türkçe tabelaların kalması gerektiğini savunan Recep Eren, “Arapça bilmiyoruz, tercümanla dolaşmamız lazım. İngilizceden de anlamayız. Türkçe olacak. Özümüz sözümüz Türk” ifadelerini kullandı.

CHP’ye tepki gösteren Mustafa Bayındır ise “CHP önce kendini kaldırsın. O 6 ok milletin ciğerine batıyor. Kendine bir şey mi zannediyor? Görelim bakalım PKK ile ortaklık nasıl oluyormuş görelim. Ne tabelası, milletin kimliğini kaldıracaklar. Adana ve Mersin’e kadar bölecekler PKK ile birlikte” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.