Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Başkan Yıldız: Biz yapmak için uğraşıyoruz, CHP engel oluyor

Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri’nin anahtar teslim töreni yapıldı. Törende konuşan Başkan Yıldız, “Biz yapmak için uğraşıyoruz ama CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor. Biz bir adım atıyoruz ertesi gün vatandaşları toplayıp galeyana getirmeye çalışıyorlar. 15 yıldır uğraşıyoruz” dedi.

Zehra Baykal – Harun Özcüler
İSTANBUL-
Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri’nin anahtar teslim töreni Bilim Beyoğlu Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yanı sıra hak sahipleri katıldı. Proje çerçevesinde 130 bağımsız bölümden oluşan 1. Etap Şelale Evleri’nin toplam 4 bloğun inşaatları tamamlanmış, 80 bağımsız bölüm 16 Kasım 2020 tarihinde hak sahiplerine teslim edilmişti. Projenin 1. etabını oluşturan uygulama içerisinde teslimi yapılmayan 50 bağımsız bölüm ise hak sahiplerinin kendi aralarında yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle geçici olarak Beyoğlu Belediyesi adına tescil edilmişti. Söz konusu 50 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslimi için yapılan teknik ve idari çalışmalar ve uzlaşma görüşmeleri yürütülerek 37 bağımsız bölüm için uzlaşma protokolü imzalandı. 37 dairenin anahtarı çekilen kurayla hak sahiplerine teslim edildi. CHP’nin kentsel dönüşüm projesine engel olduğunu belirten Başkan Yıldız, havaalanı, şehir hastanesi ve köprü yapılırken de CHP’nin engel olduğunu ama hepsini yapmaya devam ettiklerini söyledi.

“CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor”

Proje çerçevesinde yaklaşık 2 yıldır olması için uğraştığını Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise engel olduğunu dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız şöyle konuştu: “Piyalepaşa Okmeydanı dönüşüm projemizin Piyalepaşa’daki bir bölümünün geçtiğimiz yılda 80 dairenin bir anahtar teslim törenini yapmıştık. AK Parti iktidarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kiptaş Beyoğlu Belediye’miz ve daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da dahil olmasıyla Okmeydanı Kentsel Dönüşüm süreci bütün hızıyla devam ediyor. Bugün yine bu bölgedeki tamamlanan 50 dairenin 37’si daha hak sahibine dairelerini teslim ettik. Noterimiz hazır. Bölgedeki sivil toplum örgütlerine siyasi partilerin bütün başkanlarına ve meclis üyelerine şunu söyledim önerisi olan buyursun getirsin. Biz yapmak için uğraşıyoruz ama buna engel olan yarın öbür gün deprem olduğunda o vatandaş depremin altında kaldığında vebal altında kalacak. Ben o vebalden kurtulmak için 2 yıldan fazla bir mücadele veriyorum. Şimdi CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyorlar. Biz bir adım atıyoruz ertesi gün vatandaşları toplayıp galeyana getirmeye çalışıyorlar. 15 yıldır uğraşıyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. CHP 15 tane dava açtı. Havaalanı yaparken CHP hayır dedi, şehir hastanesi yaparken CHP hayır yaptırmayız dedi, köprü yaparken CHP hayır yaptırmayız dedi. Hepsini de yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Başka yerlerde de kentsel dönüşüm uygulaması olduğunda yaptırmayız diyenlere inat 1 buçuk milyondan fazla konut Cumhurbaşkanımızın döneminde hak sahiplerine teslim edilmiş vaziyette. Şimdi bundan sonra da aynı anlayışla Beyoğlu’nda Okmeydanı Kentsel Dönüşümü tamamlayacağız. Güle güle oturun. Rabbim evlerinize bolluk bereket versin, hayırlı uğurlu olsun.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti

Hülya Keklik
ANKARA –
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar’ı kabul etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndaki kabulde ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake de yer aldı.

Okumaya devam et

Siyaset

Halit Doğan: Samsun ‘Cumhur İttifakı’ diyor

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsunumuz, 17 ilçemiz kararını verdi. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı diyor” dedi.

ABDULLAH GONCA
SAMSUN-
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Tekkeköy’de vatandaşlarla buluştu. Samsun’a bir ahenk içerisinde 17 ilçenin tamamıyla el ele vererek hizmet edeceklerini belirten Doğan, “Samsunumuz kararını verdi. Cumhur İttifakı diyor” şeklinde konuştu.

Tekkeköy programında konuşan Halit Doğan, “Yerel seçimlere günler kalmışken, 31 Mart sonrası hayata geçireceğimiz projelerimizi anlatıyor, hemşehrilerimizin fikirlerini dinliyoruz. Biz 17 ilçemizin tamamında bir ahenk içerisinde hemşehrilerimize hizmet etmek için yola çıktık. İnsan odaklı projelerimizle vatandaşlarımızın her anında hep yanlarında olan bir yaklaşımla hareket ettik. Bundan sonra da aynı yaklaşımla şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Daha hızlı, daha güçlü, daha ileri Samsun sözü veriyoruz. Bunu sadece sözde kalacak bir ifade olarak söylemiyorum. Ulaşımda, kent sağlığında, turizmde, sosyal belediyecilikte örnek olacak hizmetler üretecek; şehrimiz için, hemşehrilerimiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bizler 31 Mart’a giden bu süreçte kendimizi hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Birlikte el ele vererek, her alanda ileri giden, çağa ayak uyduran bir Samsun sözü veriyoruz” ifadelerini kullandı.


Okumaya devam et

Siyaset

Başkan Sarıcaoğlu: Kavak’ı Türkiye’de anonsla işçi arayan tek ilçe haline getirdik

Kavak Belediye Başkanı ve Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçede işsizlik problemini çözdüklerini belirterek, “Kavak’ı Türkiye’de anonsla işçi arayan tek ilçe haline getirdik” dedi.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-
Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye hayal olarak görülen birçok yatırımla buluşturduklarını anlatan Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, “Kavak’ı Türkiye’de anonsla işçi arayan tek ilçe haline getirdik. İstihdamla işsizlik sorununu çözdük. Bunu da mı görmüyorlar” ifadelerini kullandı.

Geyikalan ve Demirci Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Sarıcaoğlu, “Bize ne yaptınız’ diye soranlar kulaklarını açıp işçi aramak için yaptığımız anonsları dinlesinler. Gözlerini açıp yürüdükleri yollara, düğünlerini yaptıkları salonlara, ailesiyle piknik yaptığı alanlara, çocuklarının oynadığı parklara, ısındıkları doğalgaza, evlerinde akan tertemiz suya baksınlar. Organize Sanayi Bölgemizde çalışan yüzlerce insana baksınlar. İş yok diye gurbete gidenlerin bugün geri dönüp aileleri ile kucaklaşmalarına baksınlar. Önce sokağa çıkıp Kavak’ı gezsinler, ilçenin 10 yılda geldiği noktayı görsünler, sonra utanmazlarsa öyle konuşsunlar. Bu ilçenin hayal satan siyasetçilere değil hizmete ihtiyacı var. Bizler makama değil hizmete talip olduk ve gereğini de yaptık. Bundan sonra da daha iyilerini yapacağız, bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.