Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Milletvekillerinin illere göre dağılımını belirleyen YSK Kararı Resmi Gazete’de

Yüksek Seçim Kurulu’nun milletvekillerini illere göre dağılımını belirleyen kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Ankara 3 seçim bölgesinden toplam 36, İstanbul 3 seçim bölgesinden toplam 98, İzmir 2 seçim bölgesinden toplam 28 ve Bursa 2 seçim bölgesinden toplam 20 milletvekili çıkaracak.

Mehmet Kalay
ANKARA-
YSK Başkanlığı tarafından yayımlanan kararda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapacak 600 milletvekilinin illere göre dağılımı belirlendi. Kararda, seçimde hangi ilden kaç milletvekili çıkarılacağı ve illerin kaç seçim bölgesinden oluşacağı belirlendi.
Dağılımın ve oluşturulan seçim bölgelerinin, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınan güncel nüfus verilerine göre yapıldığının bilgisi verildi. Yayımlanan 124 numaralı YKS kararında, 18’den fazla milletvekili çıkaracak olan Ankara ve İstanbul’un 3 seçim bölgesine, İzmir ve Bursa’nın 2 seçim bölgesine ayrıldığı aktarıldı. Diğer illerin ise 18’den az milletvekili çıkardığı için tek bölge halinde seçime gireceği belirtildi. Buna göre; Ankara 3 seçim bölgesinden toplam 36, İstanbul 3 seçim bölgesinden toplam 98, İzmir 2 seçim bölgesinden toplam 28 ve Bursa 2 seçim bölgesinden toplam 20 milletvekili çıkararak, TBMM’ye gönderecek.

Siyaset

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’daki Türk vatandaşları için seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Filistin arasında yaşanan son gelişmeler neticesinde Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarına Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri uyarısında bulundu.

Oğuzhan Halil Özbek
ANKARA-
Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki Türk vatandaşları için Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel şehirlerine seyahat uyarısı yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bölgemizdeki son gelişmelerin Lübnan’a yansımaları çerçevesinde Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızın tedbirli olmaları ve zorunlu olmadıkça Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri tavsiye olunmaktadır. Gelişmelerin Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçimizin resmi web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesi yararlı olacaktır. Acil durumlar için Beyrut Büyükelçiliğimize aşağıdaki telefonlardan ulaşılabilmektedir. ‘+961 3 944 904 / +961 70 622 012’” denildi.

Okumaya devam et

Siyaset

Bakan Güler: Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız” dedi.

Doğukan Gürel
ANKARA-
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Terörle mücadele konusunda faaliyetlerin devam ettiğini hatırlatan Bakan Güler, “Planlamalarımızı yaptık, onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Pazartesi günü Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız. Iraklı dostlarımız; PKK ile ilgili terör örgütü demese de ona yakın bir ifadeyi ilk defa kabul ettiler. Bu da memnuniyet verici. Faaliyetlerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında Erbil’i ziyaret edip etmeyeceği hakkındaki sorusuna, “Cumhurbaşkanımız açıklar herhalde. Biz Irak’ı biliyoruz” cevabını veren Yaşar Güler, terörle mücadele konusuna ilişkin ise, “30 kilometrelik güvenli hat oluşturulmuş durumda ancak orada yapmamız gereken bazı işler var. Onlarla ilgileniyoruz, çalışıyoruz onları da halledeceğiz” şeklinde konuştu.
Bakan Güler ayrıca Gara ve Kandil’i işaret ederek, “Onlarla da uğraşacağız” dedi.

Okumaya devam et

Siyaset

Vezirköprü’nün tek kadın muhtarı mazbatasını aldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde seçilen tek kadın muhtar mazbatasını ilçe kaymakamından aldı.

Hayati Ağca
SAMSUN-
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Vezirköprü’nün Özesentepe Mahallesi Muhtarı seçilen Şerife Ak, muhtarlık mazbatasını Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’dan aldı. Kaymakam Özgür Kaya, “Kadınların medeni cesaret göstererek, seçim yarışında kazanıp görev almaları demokrasinin gelişmesi açısından çok kıymetli. Vezirköprü’de 161 muhtarlığımız içinde tek kadın muhtar seçilen Şerife Ak‘ı kutluyor; mahallesine ve devletimize hizmetlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Özesentepe Mahallesi Muhtarı Şerife Ak ise “İlçede başka kadın muhtar adayları da vardı. Fakat içlerinden tek ben muhtar oldum. Bütün oy veren vermeyen seçmenlerimize teşekkür ederim. Bundan sonra azalarımla mahalleme hizmet edebilmek için elimizden geleni yapacağız. Muhtarlar olarak biz devletimizle vatandaş arasındaki koordinasyonu sağlayacağı, tüm muhtar arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.