Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

AK Parti’li İlçe Belediyelerine CHP’li Büyükşehir ayrımcılığı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde adalet anlaşmazlığı yaşandı. AK Partili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını söyledi.

Tunay Özdemir
TEKİRDAĞ-
Merkez Süleymanpaşa ilçesi Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Nisan Ayı Olağan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’ adalet tartışmasına sahne oldu. AK Parti Grubu adına konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin partiler arası ayrımcılık yaparak ilçelere eşit hizmet gitmediğini ileri sürdü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporlarının görüşülerek karara bağlanması maddesi üzerine söz alarak, başta Kapaklı Belediyesi olmak üzere AK Parti belediyelerine yeterli yatırımın yapılmadığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, hizmette adalet ve eşitlik olması gerektiğini söyledi.

“Üç yıldır hizmet göremedim”

Faaliyet raporları ile ilgili söz alan Çetin, “2021 yılı idare faaliyet raporunu incelediğimizde kapağında da dikkatimizi çeken güzel bir söylem var. Statü olarak doğru, Trakya’nın Büyükşehir’i deniyor. Gerçekten Trakya’nın tek büyükşehriyiz. Tekirdağ olarak bundan gurur duyuyoruz. Ama içeriğine baktığımız zaman bazı kalemlerin rutin on bir ilçede de uygulanan çok büyükşehre yakışmayacak ama oraya yazılmış olan maddeler var. Bir de bizim ilçe belediye başkanlarımızın talebiyle Büyükşehir Belediye Başkanımız her ay imza karşılığı bize bir önceki ayda yapılmış olan yol çalışmalarının listesini veriyor. Uzun bir zamandır dikkatimi çekiyor, bugün de listeyi aldım. 2022 Mart ayında sıfır yol çalışması yapılmış. Arkadaşların bunu bari vermeyin. Madem çalışma yapılmamış, orada yüzde atarken bir önceki ay herhangi bir ilçe yol çalışmamış demeniz yeterli diye düşünüyorum. Faaliyet raporunda en çok bizi yaralayan yüzden konunun başında ilçeler arasındaki adaletsiz hizmet olduğunu ifade etmek istiyorum. Adil bir hizmetin olmadığının da çok net görüyoruz. Tabii, ben üç yıldır ilçemizde Kadir Başkan’ın hizmetlerini çok fazla göremedim” dedi.

Adalet heykeli üzerinden, adalet vurgusu

Çetin, konuşmasının devamında adalet vurgusu yaparak, “Diğer ilçelerde zaman zaman aynı eleştirileri yapıyor ve bunları zaten sürekli Kadir Albayrak Başkanımıza ifade ediyoruz. Hatta 2019 yılında Şakir Sezgin kardeşimiz bir heykel getirmişti. Kendisine adaleti ve teraziyi temsil eden bir heykeli getirmiştik. Sizde saklı duruyor ama onu kullanmıyoruz pek. Kadir Başkanımız bu konuda maalesef Kapaklı’ya hep bir olumsuz bir yaklaşım içerisinde. Bunu da hizmetlerinde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bütçe fazlası verimli kullanılabilirdi”

Başkan Çetin, 2021 yılında oluşan bütçe fazlasının daha verimli kullanılabileceğine dikkat çekerek, “Diğer bir konu, 2021 yılı bütçesinde gider bütçesi yüzde 87 gerçekleşmiş. Yani bütçe tahmini 1 milyar 120 milyon lira iken, gerçekleşen 976 milyon 57 bin 812 olarak yüzde 87,15 gerçekleşme oranı var. Gelir bütçesinde bütçe tahmini 900 milyon lira iken, 2021 yılı gerçekleşen 1 milyar 241 milyon 286 bin 737 lira olarak gerçekleşmiş. Bir fazlalığımız oluşmuş. İller Bankası’ndan gelen payla Büyükşehir’e 347 milyon 246 bin 737 TL, tahminde olmayan bir ilave kaynak aktarılmış. Bu belki kesintilerin az olması sebebiyle de olabilir. Böyle bir fazlalık var iken bu fazlalığı ulaşıma zam yapmak yerine sübvanse edebilirdik ya da bir kısmını TESKİ’ye aktararak suya zammı öngörmeyebilirdik diye düşünüyoruz” dedi.

“İlçe belediyesi vizyonu büyükşehire yakışmıyor”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin adeta küçük bir ilçe belediyesi vizyonu ile hareket ettiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mesela Büyükşehir Belediyemiz il genelinde 2021 yılında toplam dört adet çocuk oyun grubu, üç adet fitness grubu kurmuş ve bunları hizmete sunmuştur deniliyor sayfa 71’de. İl genelinde yapmış bunu hangi ilçe yaptığı belirtilmemiş. Yani 1 milyon 100 bini geçmiş olan büyük şehrimizin vizyonunu çocuklara verdiği önem gerçekten içler acısı. Bir de şu dikkatimi çekti bir yıl boyunca bin 878 adet ağaç dikmiş. Onbir ilçeye bölersek 170 ağaç düşmüş ilçe başına. Biz ilçelerde bunu yapıyoruz. Büyükşehir statüsü olan, doğayı koruyan yeşile önem veren Tekirdağ Büyükşehir’e gerçekten bu rakamlar yakışmıyor. Bir diğeri de yine marangoz atölyesinde kaç kişi çalışıyor bilmiyorum ama 2021 yılında 309 adet bank, 54 adet piknik masası, 17 adet kamelya üretim yapılmıştır, deniliyor sayfa 71’de. Hayrabolu Belediyesi de aynısını yapıyor zaten. Yani büyükşehire yakışmıyor bunlar. Marmara Denizi’ne kıyısı olan Süleymanpaşa, Marmaraereğlisi, Şarköy ilçelerinde toplam 53 personel ile deniz ve kıyı temizlik faaliyetleri gerçekleşiyormuş. Toplam 135 kilometreye yakın sahilimiz olan Tekirdağ’da 4 kamyon, 3 kepçe, 3 römorkör traktör, 3 plaj kumu eleme makinesi, 2 traktör arkası yosun toplama ekipmanıyla hizmet vermesi denize girmenin imkânsız olduğunu zaten gösteriyor. Bunlar da büyükşehrin küçük bir ilçe belediyesi vizyonuyla hizmet vermeye çalıştığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Çevre

Tokat’ta 191 konut zarar gördü, 2 bin yıllık köprüde çatlak bile yok

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde üç ilçede toplam 191 konutta hasar oluşurken, 2 bin yıllık tarihi köprüde çatlak dahi oluşmadı.

Yasin Kıras – Yunus Çiftci
TOKAT-
Tokat, aynı gün içinde üst üste gelen depremlerle sarsıldı. Önceki gün meydana gelen 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde ve 30 köyde 191 konutta hasar tespit edildi. Deprem sonucunda ahır duvarları yıkıldı, cami minareleri hasar gördü ve birçok evde çatlaklar oluştu. Ancak ilçe merkezinde bulunan ve halen çevre köylere ulaşımı sağlayan Roma döneminden kalma tarihi Sulusaray Köprüsü depremde zarar görmedi. 2 bin yıllık tarihi yapı, köylere olan karayolu ulaşımını güvence altına almaya devam ediyor.
Öte yandan, depremin etkileri gün ağarırken dronla havadan görüntülendi.

Okumaya devam et

Genel

Bahçesini çapalayan çiftçinin pulluğuna takılan küpten Bizans dönemi sikkeleri çıktı

Hatay’da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna takılan küpten çıkan Bizans dönemine ait 22 altın sikkeyi yetkililere teslim etti.

Ramazan İlın – Veysel Korkmaz
HATAY-
Antakya ilçesi Saçaklı Mahallesi’nde traktörle zeytin bahçesini çapalamak isteyen çiftçi İsmet Kaya’nın pulluğuna içi altın sikke dolu küp takıldı. Pulluğun temasıyla parçalanan küpü kontrol eden Kaya, altınların çevreye yayıldığını fark etti. Kaya, durumu jandarma ekiplerine bildirdi ve bölgeye kolluk kuvvetleri ile müze müdürlüğü görevlileri intikal etti. Kontrollerde; altınların 22 adet olduğu ve Bizans dönemine ait sikkeler oldukları ortaya çıktı. Sikkeler, müze müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak koruma altına alındı.

“Bütün akrabalarımız bizleri aradı, bütün akşam telefonlarımız susmadı”

İçinden altın çıkan küp karşısında şaşırdığını ifade eden çiftçi İsmet Kaya, 22 adet altın sikkeyi ekiplere teslim etmenin memnuniyeti yaşadığını belirterek, “Zeytinlerimiz daha iyi olsun diye traktörümüzle bahçeyi sürüyordum. O esnada çapaya bir tane kırık testi denk geldi, inip baktığımda içinde altın vardı. İçinde altın sikke vardı, onları aldım ve devletimize teslim ettim. İçerisinden 22 tane Bizans dönemine altın sikke çıktı. Biz zeytin hasadının iyi olmasını beklerken topraktan altın sikke hasat ettik bu yıl. Memnunuz, devletimiz memnun. Bizler çok şaşırdık, mahallede yaşayanlar olarak. Bütün akrabalarımız bizleri aradı, bütün akşam telefonlarımız susmadı. Devlete teslim etmekle en iyisini yaptın diyenler de oldu, farklı şeyler söyleyenler de oldu. Niye teslim ettin, niye kuyumcuya satmadın, daha iyi para ederdi diyenler oldu. Biz tarihimizin ortaya çıkması için bunları devletimize teslim ettik. Antakya ilçesindeki Saçaklı Mahallemiz tarihi açıdan zengin” dedi.

Okumaya devam et

Genel

Özdemir: Samsun’u ihracat konusunda adına yakışır yerlere getirmek için çalışmalıyız

 Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, “Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

SAMSUN-
Dernek Başkanı Hüseyin Avni Özdemir başkanlığındaki Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Av. Halit Doğan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının kentin gelişmesi için ortak çalışmalara imza atmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin seçimsiz bir 4 yıllık döneme girdiğini vurgulayan Özdemir, “Tüm paydaşlar olarak Karadeniz’in en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.

Samsun’un gelişimi için yapılabileceklerin ele alındığı ziyarette Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan’a yönetim kurulu ve dernek üyelerinin gündemlerinde yer alan konular ile sorun ve çözüm önerilerini aktardı.

Belediye Başkanı Halit Doğan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ziyaret hediye takdiminin ardından sona erdi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.