Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

BBP Genel Başkanı Destici: Bize Esed ile görüşme teklifi geldi, biz devletimizle istişare ederek gitmedik

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bize Esed ile görüşme teklifi geldi. Bazı partiler gitti Esed ile görüştüler. Biz devletimizle istişare ederek gitmedik” dedi.

Ahmet Umur Öztürk – Nurullah Geylani
ANKARA-
BBP Genel Başkanı Destici, parlamento muhabirleri ile bir araya geldi. Destici, Pençe Kilit Operasyonu’nun milleti sevindirdiğini aktararak, “Başarılı operasyonun birinci aşamasının tamamlandığı açıklandı. Şehitlerimiz var. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Harekata katılan Mehmetçiğin alnından öpüyorum. PKK bu sefer içerisinde yok seviyesine inmişti, Pençe Kilit ile ağır darbe almış vaziyette” ifadelerini kullandı.
Bursa’da infaz koruma memurlarına yapılan saldırıda bir infaz koruma memurunun şehit olduğunu hatırlatan Destici, “Bursa’da görev yapıyor ama Ağrılı olduğu ortaya çıkıyor. Bu memleketin Ağrılısı batılısi hepimiz biriz. Bu saldırılar her bir ferdi hedef alıyor. Terörün en karanlık çirkin yüzlerinden bir tanesi bu. Kime yapılırsa yapılsın şiddetle reddediyoruz” şeklinde konuştu.

“Filistin saldırılarını lanetliyoruz”

İsrail-Filistin arasında Ramazan ayında gerilimin arttığına dikkat çeken Destici, “Ülkemizde en çok konuşulan konulardan bir tanesi Filistin saldırıları. Bu saldırıları lanetliyoruz. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhurbaşkanı Herzog görüşmesi sonrası Ramazan sonrasına kadar Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girmesinin yasaklandığı haberi geldi, umarım doğrudur. Siyonizm dışarıdan müdahale ile karıştırıyor. Dünya var oldukça İslam kutsalları ayakta kalacaktır. Biz hassasız. Ben Türkiye’deki partilerin, milletin hassas olduğunu görüyor, memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

“Mültecilerin ülkelerine dönmelerini istiyoruz”

Suriyeli göçmenler konusunda Destici, “Suriyeli göçmenler meselesinde biz Büyük Birlik Partisi olarak ilk olaylar çıktığında biz düşüncelerimizi ifade ettik. Savaşa dönüştüğünde sığınmacı akımı yöneldiğinde Türkiye dışında tampon bölgelerde tutulmasını. birlikte yürütülmesini istedik. Biz insani tarafını görmeden meseleyi değerlendiremeyiz. Bizim iç hukukumuz ile ilgili bir konu var. İç boyutu ile ilgili karşılaşan problemler var. Milletimizin bu problemlerin büyüyeceği endişesi var. Bizim için endişe verici durum Türkiye’yi karıştırmak
isteyenler, kaos isteyenler burayı kullanırlar devreye sokulduğunu görüyoruz. Türk milliyetçisi asla ırkçı değildir, meseleyi çatışma boyutuna getirmez. Elbette mültecilerin ülkelerine dönmeleri yönündedir. Sonunda savaş bittiğinde, güvenli bölge olduğunda mültecilerin tamamı Suriye ise Suriye’ye, Afganistan’a, Ukrayna’ya gönderilmelidir. Partinin düşüncesi budur. Bu insani boyutta uluslararası hukuk göz ardı edilmeden iç hukukla milletimizin talebi doğrultusunda hareket edilecektir. Herkesin bu konuyu, lütfen bunu siyasi rant meselesi haline getirmesin, bunu sıçrama tahtası olarak getirmesin. Mülteciler konusunda bu insanları ülkelerine dönme noktasındadır. Suriye’nin kuzeyinde yerleşim yeri yapılıyor, 500 bin Suriyeli dönecek. Gönül istiyor ki hepsi gitsin. Hangi bölgede imar çalışması yapılırsa, o bölgeden gelen mülteciler gönderilecek. Gönüllü gitmek isteyenlere verilecek” dedi.

Destici, şöyle devam etti:

“Afganlar olmasa çoban yok. Güneydoğudan mevsimlik işçiler geliyordu. Şimdi bakıyorum Urfalılar çavuş, Suriyeliler çalışıyor.”

“Bize Esed ile görüşme teklifi geldi”

Esad ile görüşme konusundaki soruya ise Destici, “Zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor. Üst düzeyde iyimser değilim ama benim görüşüm elbette ben de Esed rejimini tasvip etmiyorum. İlişkilerin kurulamayacağı anlamına gelmez. Görünene göre Türkiye İsrail, Mısır ile birlikte elbette Suriye’nin başındaki hükümetle de görüşebilir. Şartı şudur; Suriye’deki iç savaşın bitmesine katkı sağlayacaksa, mültecilerin geri gönderilmesine katkı sağlayacaksa görüşülmelidir. Benim kanaatim budur. Bize Esed ile görüşme teklifi geldi. Bazı partiler gitti Esed ile görüştüler. Biz devletimizle istişare ederek gitmedik. Bir karar verdik gitmedik. Dış politika devlet politikasıdır, biz Büyük Birlik Partisi olarak ağırlığı ile hareket ettik. Dışişlerinizi bilgilendirerek ziyaretlerimizi yaptık, Büyük Birlik Partisi’nin tavrı bu şekilde olacaktır. Bize gelen teklif şu; Esed ile görüştürelim mültecilerin dönmesi konusunda, gündem olursunuz, fayda sağlarsınız. Bizim işimiz gündem olmak değil. Cumhurbaşkanı’nın ‘Biz göçmenleri göndermeyeceğiz’ sözü o anlamda değil, konuştum ve cevabını aldığımı söylüyorum” cevabını verdi.

Destici, şunları kaydetti:

“Biz vicdanlı bir milletiz. Biz elbette bunları vatandaş yapmayacağız, kendi ülkelerine göndereceğiz nihai hedefimiz var. Bayrama gidiyorsa orada da kalabilir. Suriye savaşı başladıktan sonra bayram gidişinde kısıtlama var. Kontrollü geçiş var. Kısıtlı zaten geçiş, daha kontrollü olacak. Sayın bakanın sözleri de doğrudur.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra Irak’ta

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi ziyarette bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi.

BAĞDAT-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. Erdoğan Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda Irak Başbakan Muhammed Şiya Sudani tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Sudani ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek. Erdoğan ile Sudani ortak basın toplantısı düzenleyecek, iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak. Erdoğan, temasları çerçevesinde daha sonra Erbil’e ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde ikili ilişkiler, güvenlik, ticari ve su sorunu gibi konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Irak ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2011 yılında Irak’ı ziyaret etmişti.


Okumaya devam et

Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum” dedi.

Yunus Emre Aytekin – Gürkan Sayın
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayında belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Çalıştayda konuşan CHP lideri Özel, seçimlerde milliyetçi demokratların payı olduğunu belirterek, “Bu seçimde muhafazakar demokratların payı vardır. Bu seçimde tüm Kürt demokratların emeği vardır. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25’lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik. Böyle bir günde 650 kişilik salonda seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte bu salonu hınca hınç doldurabilmenin, koltuklarında oturan her bir kişinin ilçe seçim kurullarından il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarıyla seçilmiş CHP’li olmasının gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür”

“Gün oldu bu parti baraj altında kaldı” diye konuşan Özel, “Gün oldu çelengi il başkanları kendileri taşıdı ama 81 ilde Atatürk’ten emanet bu bayrağı yere düşürmeden bugünlere taşıyan ve onların sayesindeki babaevi herkesin içine doğduğu, büyüdüğü, başı sıkışan herkesin çorbasının kaynadığını bacasının tüttüğünü bildiği, bir gün ihtiyaç duyarsa kapısının açılacağını bildiği yerdir babaevi. Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Bundan sonraki seçimlerde ölçme-değerlendirmeyi siyasetin odak noktası haline getireceklerini belirten Özel, “Doğru yapanı örnek göstereceğiz, yanlış yapanı doğruya sevk edeceğiz. İbre yukarı ise devam edeceğiz, aşağıdaysa mutlaka yanlıştan döneceğiz” dedi.

“Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık”

Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandıklarını hatırlatan Özel, “En yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

Sur Belediyesinde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Rıdvan Kılıç
DİYARBAKIR-
Başsavcılık, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlere ilişkin “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirmişti.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.