Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Borsa’nın işlem hacmi ve geliri arttı

Bu yıl kuruluşun 27’nci yılını kutlayan Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası’nın düzenlediği geleneksel iftar yemeği büyük ilgi gördü.

BURSA-
İş, siyaset ve sivil toplum camiasının geniş katılım gösterdiği iftar programında konuşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, ‘üreten ve doyuran Mustafakemalpaşa’ vurgusu yaparak birlik beraberlik mesajları verdi.

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası’nın geleneksel iftar yemeği, Borsa Başkanı Sadettin Akkoyunlu ve Meclis Başkanı Hüseyin Dönmez’in ev sahipliğinde düzenlendi.

İftar programına; Kaymakam Ahmet Altıntaş, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Tekin Uzkınay, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, siyasi parti, STK ve esnaf odalarının temsilcilerinin yanı sıra Ticaret Borsası üyeleri katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, iki yıllık pandemi döneminin ardından tekrar bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Konuşmasında ‘üreten ve doyuran Mustafakemalpaşa’ vurgusu yaparak birlik beraberlik mesajları veren Akkoyunlu, Kovid-19 süreci ve Rusya-Ukrayna savaşının ekonomiye dönük olumsuz etkilerinin hissedildiğini fakat Türkiye’nin bu sorunları aşabilecek güce sahip olduğunu kaydetti.

Başkan Sadettin Akkoyunlu şöyle konuştu:

“Üyelerimizin desteğiyle 4 yıldır meclis üyelerimizle birlikte Ticaret Borsa’mızın yönetiminde bulunmak bizlere gurur ve onur vermektedir. Bizlerde, üyelerimizin verdiği güvenle, borsamızı işleyiş, yönetim ve birliğimizin tüzüğü çerçevesinde üst seviyelere çıkardık. Şunu da bilmemiz gerekiyor ki hiç birimizin elinde sihirli değnek yok. Kısaca bu süreçte borsamızın üye sayısını yüzde 24, gelirlerimizi yüzde 59, işlem hacmimizi de yüzde 28 civarında arttırdık. İdari binamızın güvenliğini en üst seviyeye çıkardık, en önemlisi de TURİB yani Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın Türkiye’deki 53 kurucu ortağından birisi ve acentesi olduk. Bu konuda desteği olan önceki dönem yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”

Eğitim ve sosyal projelere de destek verdiklerini vurgulayan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu şunları söyledi:

“Eğitim ve sosyal projelere büyük destekler veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Her işin başının eğitim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu konuda Ticaret Borsa’mızın kapılarını tüm kurumlarımıza açtık. Üst birliğimiz ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde, oda ve borsası olan ilçelere yapılacak olan okullar içinde, Mustafakemalpaşa’mıza da Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte bir okul kazandırmanın haklı sevincini yaşıyoruz. En kısa süreçte okulumuzun temelini sizlerle birlikte atmayı planlıyoruz, bu yatırım hayırlı uğurlu olsun. Güzel ilçemizin ve Ticaret Borsa’mızın tanınırlığının arttırılması konusunda her platformda temsiliyeti sürdürmekteyiz. İlçelerde hizmet konusunda biz STK’ların en büyük destekçisi yerel yönetimlerimiz belediyelerimizdir. Belediye Başkanım, kardeşim Mehmet Kanar’a verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunarım. Ticaret Borsa’mızın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm başkan ve yöneticilerine teşekkür eder, ebediyete uğurladığımız tüm yönetici ve üyelerimize de Allah’tan rahmet dilerim. Bu mübarek gecelerde bizleri iki yıl aradan sonra bir araya getiren Rabbime şükürler olsun. Bir kez daha tüm hemşehrilerimin Ramazan ayını ve ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlarım.”
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı ise konuşmasında yaşanılan tüm bu sıkıntıların TOBB çatısı altında tek tek değerlendirildiğini, hepsinin üzerinde ayrı ayrı mesai harcandığını ve sorunlara çözüm üretmek adına canla başla çalışıldığını ifade etti. BTB Başkanı Matlı; “Ekonomik anlamda oldukça zor zamanlardan geçiyoruz. Bir taraftan salgının etkileri, bir taraftan küresel iklim değişiklikleri, bir taraftan Rusya-Ukrayna krizi hem ekonomik anlamda hem de sosyal anlamda hepimizi derinden etkiliyor. Gerçekten de olağandışı pek çok olayın yaşandığı bir dönemdeyiz ve tüm gelişmeleri hep birlikte çok yakından takip ediyoruz. Ancak, iş dünyası olarak biliyorum ki tüm bu yaşanan zorlu zamanlara rağmen, umutsuzluğa kapılmadan, var gücünüzle çalışmaya, üretmeye ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam ediyorsunuz. Yaşadığınız tüm bu sıkıntıların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında tek tek değerlendirildiğini, hepsinin üzerinde ayrı ayrı mesai harcandığını ve sorunlarımıza çözüm üretmek adına canla başla çalışıldığını özellikle ifade etmek istiyorum. Tüm bunlar yapılırken elbette ki sizlerin Ankara’da sesi olan, Sadettin Akkoyunlu ve Tekin Uzkınay başkanlarıma gösterdikleri gayretlerden ve uyumlu çalışmalarından dolayı sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İnşallah, birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu günlerin de yine hep birlikte üstesinden geleceğiz. 2022 yılının ekonomik anlamda çok daha iyi bir yıl olmasını diliyor, Sadettin Akkoyunlu başkanım ve ekibine bu güzel iftar organizasyonu ve ev sahiplikleri için çok teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam âlemi için barış, huzur ve bereket getirmesi temennisiyle, yaklaşan Ramazan Bayramı’nızı da tebrik ediyorum” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Tapu işlemleri için vekalet verirken dikkat

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde önemli riskler olduğunu ifade eden Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Özelmacıklı günümüzde verilen vekaletlerin birçoğunun hatalı verildiğini belirtti.

İSTANBUL-
Vekalet verme işlemlerinin günümüzde çoğunlukla yanlış yapıldığı ve vekâletin, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği bir sözleşme olduğunu ifade eden Özelmacıklı “Vekalet şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşme olduğundan yapılacak işlemin niteliği açıkça tanımlanmış olmalıdır. Vekaletname düzenlemeye yetkili kurum ülkemizde noterlerdir. Yurtdışında yerleşik yurttaşlarımız için Türk Elçilik ve Konsoloslukları vekaletname düzenleyebilirler. Tapu dairelerinde de sıklıkla vekâletli işlemler yapılmaktadır. Lakin bu konudaki risklere dikkat etmek gerekir” dedi.

Günümüzde birçok vekâletin hatalı verildiğine dikkat çeken Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Vekaletnamelerin yetki sınırlarını belirtir şekilde sadece o taşınmaz için ve mümkün olduğu kadar süreli verilmelidir. Bugün bir notere gidip standart bir alım vekâleti verdiğinizde, adınıza ipotekli hatta hacizli bir taşınmaz, çok düşük bir bedel gösterilerek satın alınabilir. Verdiğiniz bir satış vekâleti ile de taşınmazınız çok yüksek bir rakama satışa konu olabilir hatta bu vekâlet sınır belirtilmediyse diğer tapu dairelerinde bile kullanılabilir. Bu kadar hassas bir konuda dikkat ederek yetki verilmelidir.” dedi.

Vekâletnamede aranan hususlar

Tapu Sicil veya Kadastro Müdürlüklerinde kullanılacak vekaletlerin düzenleme şeklinde yapılmış olması gerektiği hatırlatan Özelmacıklı “Vekaleti düzenleyen noterin veya konsolosun adı, adresi ile imza ve mührünü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarası bulunmalıdır. Vekalet verenin kimliği Nüfus hüviyet cüzdanı, Pasaport veya Avukat ise Avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtilmelidir. Vekalet verenin son durumunu yansıtır biçimde yeni çekilmiş, kimlik teşhisine elverişli, vesikalık fotoğrafı yapıştırılmış ve mühürlenmiş olmalıdır” dedi.

Vekâletnamelerde yetki

Vekalet konusu ana işlemin yapılabilmesi için öncelikle yapılması gereken işlemler varsa bu işlemler için ayrı bir yetki almaya gerek olmadığı bilgisini de paylaşan Özelmacıklı “Örneğin vekaletnamedeki sahibi bulunduğum taşınmazları dilediği bedel ve koşullarla satmaya ibaresi, satışa konu taşınmazın varsa öncelikle intikalini ve iştirakının feshini, basit yazım hataları ile belgelenmesi halinde isim yanlışlıklarını yine yanlışlık varsa kaydının düzeltilmesini, kamulaştırılmasını, satış ve kanuni ipotek tesisini ve kanuni ipoteğin terkinini kapsar. Yani satış için verilen ana yetkinin gerçekleştirilebilmesine yönelik olarak yapılması zorunlu olan tüm işlemleri kapsar. Vekâletnamede aksine hüküm yoksa satış yetkisi tescili ve bedeli almayı da içerir” dedi.

Okumaya devam et

Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken: Birinci Meclisin açılışının 104. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Birinci Meclisin açılışının 104. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Palandöken, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ düşüncesi ışığında bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini tüm dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. Mustafa Kemal, bu tarihi günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek dünya çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklarımız ulusal egemenliğimizi nesilden nesle aktararak sürdürecek ve istikbalimizin teminatı olacaktır. Bizlere emanet edilen bu güzel ülkeyi daha yaşanabilir kılmak ve daha güzel yarınlara taşımak için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeli, onların geleceklerini aydınlık kılmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Birinci Meclisin açılışının 104. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

Okumaya devam et

Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı “locals” kelimesi ile ilgili açıklamada bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı “locals” kelimesine ilişkin açıklamada bulundu.

Doğukan Gürel
ANKARA-
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in ABD temasları sırasında bir panelde kullandığı “locals” kelimesinin siyasi malzeme yapılmasını eleştirdi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan ‘locals’ kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz.

Konuşmanın ilgili bölümünde Sayın Bakanımız dezenflasyonu desteklemek için programın güçlendirileceği, yapısal reformlara hız verileceği, uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına güçlü ilgisinin bulunduğu ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Konunun uzmanları da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin “yerel yatırımcıları” ifade ettiğini defalarca belirtmiştir. Dolayısıyla, ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez.
Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.