Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır: Şaibeler çoğalmadan vicdanlar rahatlatılmalı

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Ankara’da hayatını kaybeden koruma polisi Erol Yıldız’ın Kırşehir’deki cenaze töreninden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’de faili meçhuller olduğunu ve Yıldız’ın hayatını kaybetme süreci ile ilgili vicdanların rahatlatılması gerektiğini söyledi.

Enderhan Öz- Vahit Aldı
KIRŞEHİR-
Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, koruma polisi Erol Yıldız’ın Akçakent ilçesindeki cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada, “Karanlık noktalarda bir çok hadise olmuş ve bu hadiselerin akıbetleri de meçhul olmuş” dedi.

Türkiye’de yaşanan olayların açığa çıkarılması gerektiğini belirten Çayır, “Geçmişe dönüp baktığınız da Türkiye’nin birçok alanda da karalık noktaları olduğunu görürsünüz. Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ortadayken korumasının bir şekilde ‘kaza’ gibi görünse de devletimizin ciddiyetle olayın üzerine gitmesi gerekir” diye konuştu.

“Soru işaretleri ortadan kaldırılmalı” diyen Çayır, “Biz halen Muhsin Yazıcıoğlu suikastını aydınlatamadık. Hala bu suikastle ilgili dava açılmadı. Ayın 23’ün de görülecek olan dava hırsızlık davası. Erol Yıldız, hakkın rahmetine kavuştu. Uzun yıllar Muhsin başkan ile çalıştı. Evinin önünde arabasının da altında kaldı. Bu olayla ilgili başladı sorular ve şaibeler çoğalmaya vicdanları rahatlatmak için savcılığın da işin akıbetini milletle paylaşmalı” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

CHP lideri Özel: Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da yaşanan teleferik kazasına ilişkin, “Bu gibi olaylarda kimin sorumluluğu, kimin ihmali varsa sonuna kadar soruşturulmasını, cezasını çekmesini savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmaz” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, Antalya’da gerçekleşen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan teleferik kazası hakkında konuşarak sorumluların her zaman cezasını çekmesinden yana olduklarını söyledi. Yerel seçim sonuçlarını da değerlendiren Özel, milletin kendilerine ağır bir sorumluluk yüklediğini ve bu süreci güzel değerlendirerek 2028 Genel Seçimlerinde de CHP’yi iktidar yapmak istediklerini belirtti.

“Gazze’de ateşkes sağlanmadan bölgede tırmanan gerilimin durması mümkün görülmemektedir”

İran ile İsrail arasındaki gerilim hakkında konuşan Özel, “Hafta sonu İsrail ile İran arasında tırmanan gerilimi endişeyle takip ediyoruz. Ortadoğu’da tansiyonun bu denli yükseldiği bir süreçte tarafların gerginliği arttıracak açıklamalardan, eylemlerden uzak durmalarının çağrısını bir kez daha yineliyorum. Kurucumuzdan miras, yurtta barış, dünyada barış vasiyetini hatırlama ve sahiplenmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Etrafımız ateş çemberine dönüşmüşken ülkemiz tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olmalıdır. Gazze’de ateşkes sağlanmadan bölgede tırmanan gerilimin durması mümkün görülmemektedir” ifadelerini kullandı.

“Bize düşen Deniz Gezmiş’le arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır”

Gerçekleşmesi planlanan ancak yaşanan gerilim nedeniyle gerçekleşmeyen Filistin ziyareti hakkında da konuşan Özel, “15 Nisan günü Filistin’de olacaktım. Bütün hazırlıklarımız tamamdı. Ancak hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra tüm hava sahalarının uçuşa kapatılması, kaçınılmaz olarak ziyaretimize ertelememize sebebiyet verdi” dedi. En kısa zamanda Filistin’e gitmek ve oradaki halkın mağduriyetinin, 33 bin çoğu kadın ve çocuk kaybının bir kez daha dünyaya duyurulmasını istediğini anlatan Özel, “33 bin tane bir ülkedeki civciv ölse Dünya Sağlık Örgütü harekete geçer. Birleşmiş Milletler heyet kurar, salgın mı geliyor diye. Konuyla ilgili rapor ister. 33 bin çocuk, kadın, genç ölüyor kimse kılını kıpırdatmıyorsa orada bize düşen üçüncü Genel Başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit’in rahmetli Yaser Arafat’la kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş’le arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır” diye konuştu.

“Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmaz”

Antalya’da hafta sonu gerçekleşen teleferik kazası hakkında açıklamalarda bulunan Özel, “Hem yüreğimiz yandı hem yüreğimiz ağzımızda 24 saat geçirdik. Bir vefat var. İlk andan itibaren takip ediyorum. Kaybettiğimiz kardeşimizin eşi hastanede yatıyor. Biraz önce de telefonla konuştum, çocuklar bilmediği için şu anda ismini zikretmiyorum. İsmi belli ama açık bir televizyon evlatlarına durumu duyurabilir. Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Memleketlerine döndüklerinde oradaki belediyemiz ve ilçe başkanımız talimatlandırıldı. Çocuklar evladımızdır, aile ailemizdir. Bugün Sayın Muhittin Böcek ve belediye başkanlarımız tarafından yaralılar ziyaret ediliyor. Bir kez daha tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle meselelerde yıllardır, bu gibi olaylarda kimin sorumluluğu, kimin ihmali varsa sonuna kadar soruşturulmasını, cezasını çekmesini savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmaz. Adli soruşturmayı takip ediyor, kendi iç denetim mekanizmalarımızı da işletiyoruz. Adaletin tecelli edeceği yer şüphesiz hukuktur” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Siyaset

Başkan Sandıkçı: Canik’i yeni eserlerle daha güçlü hale getireceğiz

 Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede yeni eser ve hizmetleri vatandaşların hizmetine sunmaya devam edeceklerini söyledi.

ABDULLAH GONCA
SAMSUN-
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik’in değişen çehresini, geleceğe dönük projelerle ileriye taşımaya devam edeceklerini ifade etti. İlçeye yeni projeler ve yatırımlar kazandırmak için yoğun bir gayretle çalıştıklarını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Gelişim odaklı sürdürdüğümüz planlı çalışmalarımızla yeni eser ve hizmetleri ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.

Canik’te eser ve hizmet belediyeciliği anlayışıyla çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canikimiz için olan sorumluluğumuzun bilincinde azim ve gayretle çalışarak vatandaşlarımızın etkin ve hızlı bir şekilde hizmet almalarını sağlayan eser ve hizmetleri ilçemize kazandırdık. Gelişim ve değişimi merkezine alan yeni projelerimizle, ilçemizin yarınlarını ihya edecek eserleri hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Canikimizi yeni eserlerle daha güçlü hale getireceğiz. Hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren, birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan, yerinde sayan bir Türkiye yoktur, olması da mevzu konusu değildir. ‘Yerelde iktidar olduk’ diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir” dedi.

Yunus Emre Aytekin – İbrahim Berat Yılmaz
ANKARA-
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu. Bugünün sosyal ve ekonomik temelli ihtiyaç ve isteklerin aksine siyaset yapılamayacağını belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, “Geleceğin tasarım ve planlamasını ihmal ederek de asla mevzi ve mesafe alamayız. Biz görevimizin farkındayız. Yapacaklarımızın da şuurundayız. Vizyonu yetişmeyenlerin nefeslerinin tükendiği yerde terk etmeleri, hatta farklı tesirlerin sonucu yılmaları, umutsuzluk ve yılgınlık çarkına kapılmaları bundan sonra da muhtemeldir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin inanmış, irade göstermiş, ahlaki ve fikri olgunluğa erişmiş hiçbir mensubunun devşirilip yarı yolda devrilmesi artık söz konusu değildir. Türkiye’mizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Türk milletini layık olduğu yüksek mevkie muhakkak ulaştırmalıyız. Bütün bunları yaparken siyaset önceliğimiz sınıflara, zümrelere, şahıslara hiçbir ayrıcalık tanımadan yalnızca milletimizin tamamını tarihi perspektif içinde kucaklayan ve onun devamını amaçlayan bir kavrayışla hareket etmektir” diye konuştu.

“Yeni yüzyılda Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalıyız”

“Siyaset, medya ve ekonomi ilişkilerini demokratikleştirmeli” diye konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi:
“Türk devrinde insanımızın mutlu, müreffeh ve güvenli olacak bir dönemin kapılarını el birliğiyle, ortak değerler etrafında kenetlenerek açmalıyız. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara köklü cevaplar hazırlayarak, Türk ve Türkiye Yüzyılı’na temel olacak kalıcı ve güçlü reformları peş peşe hayata geçirmeliyiz. Üreterek, yabancı sermayeyi özendirerek, tasarrufu artırarak, fiyat ve finansal istikrarı kurumsallaştırarak, ihracat ve yatırım seferberliğini teşvik ederek, bilhassa adil ve insani paylaşımı canlandırarak yeni yüzyılda Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalıyız. Milletler mücadelesinin acımasız rekabetinde Türk milleti ortak paydasında buluşmalı, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi yabana atmadan geçmişin muzaffer hatıralarını geleceğin ufkuyla eklemleştirmeliyiz. Bunu yapacak irade, inanç ve itibar Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nda mevcuttur.”

“Türkiye ve Türk milleti 2071’de cihan ve uzay hakimiyeti mefkûresini Allah’ın izniyle başaracaktır”

Geleceğin süper gücünün Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, “İstanbul’un fethinin 600’üncü yıl dönümü olan 2053’te bu ideal gerçekleşecektir. İstiklalin ve istikbalin güvencesi Cumhur İttifakı’dır ve varlığını kararlılıkla devam ettirecektir. Tarihte büyük devletler kurmuş ve bu potansiyeli defalarca göstermiş olan Türk milletinin bugün her evde, her ocakta, her ailede, her ana yüreğinde yaşattığı medeniyet kudreti, onu saklı durduğu yerden çıkaracak samimiyeti, marifeti ve cesareti beklemektedir. Beklenen o samimiyet, o marifet, o cesaret şükürler olsun ki, Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur İttifakı’nda tecessüm ve tecelli etmiştir. Gelen Türk asrıdır, Türkiye ve Türk milleti 2071’de cihan ve uzay hakimiyeti mefkûresini Allah’ın izniyle başaracaktır. Zafer sabredenlerin ve inananlarındır” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.