Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası binası hizmete açıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Samsun Ticaret Borsası’nın ortak hizmet binasının açılışı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Erdi Demür-Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Samsun TSO ve Ticaret Borsası yeni hizmet binasının açılışı için Samsun’a geldi. Binanın açılışı ayrıca, ilklere de şahitlik yaptı. Açılışta Türkiye’nin milli aracı TOGG, İstanbul ve Ankara’nın ardından Anadolu’da ilk kez Samsunlularla buluştu. Açılışa gelen davetliler, binanın önünde bulunan yerli otomobil ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Artık ben de Samsunluyum”

Dualarla açılan hizmet binasının ardından konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Odanın ve borsanın bir arada olması Türkiye’de çok nadir bir durumdur. Bu birlikteliği Samsun’da güzel sağlamışsınız. Bu eserin ortaya çıkmasıyla burada Samsun’un ekonomisine hizmet edilecek. Bugün üniversiteden girişimcilikle alakalı gençlerle sohbet ettim. Samsun’da üniversiteden doktora unvanı almak büyük bir onur. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, ‘Rifat’ı Samsunlu yapalım’ demiş. Benim için büyük bir onur bu. Bana ‘fahri hemşehrilik’ verdiniz. Artık ben de Samsunluyum, artık Ankara’da Samsunlu bir hemşehriniz var. Yapabileceğim bir şey olursa her zaman sizlere yardım etmeye hazırım” dedi.

“Esas kazanç kişilere ev ve aş imkanı sağlamaktır”

Oda ve borsa başkanlarının ülke ekonomisine ve istihdama katkı verdiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Bizim bu koltuklardan bir maddi beklentimiz yok. Benim 365 oda-borsa başkanı cebinden harcıyor ve buradan bir kazancı yoktur. Esas kazancımız var, bu nedir? Bu işin havası filan yok. Bu işin esas kazancı gerçek dünyada olacak inşallah. Çünkü insanın en hayırlısı insana faydalı olandır. Bu prensibi kabullenmiş durumdayız. Eğer 1 kişiye ilave iş, aş açabilir, o kişinin yanında ilave 1 kişi de ekmek yiyebiliyorsa, ülkesine 1 lira katma değer oluşturup, zenginlik sağlayabiliyorsa ne mutlu ona. Tüm zor şartlara rağmen bir taraftan pandemi, bir taraftan Ukrayna-Rusya savaşı ve bir taraftan da içimizdeki sıkıntılar olmasına rağmen üretmeye, almaya satmaya kardeşlerimiz aşkla, şevkle devam ediyorlar. Ekonomiye destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Açılışta konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bölgenin kültürel ve ticari bağlamda buluşma noktası olan, Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı Samsun’da 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı veren en önemli aktörlerden biridir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak 121 yıl önce doğmuş olsak da bizim fikirlerimiz, ideallerimiz ve inancımız her daim genç kalacaktır. Diliyorum bu yeni bina Samsun ve ülkemiz için katma değer sağlayacak yeni projelere, güzel işlere, bambaşka ilklere vesile olur. Bizler yine bu çatı altında, ‘Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye’ hedefiyle; Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ‘Vatanını En Çok Seven, İşini En İyi Yapandır’ sözü doğrultusunda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurumsal anlamda daha yüksek bir seviyeye taşımaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“TOGG otomobili Anadolu’da ilk kez Samsunlularla buluştu”

Yerli otomobilin Anadolu’da ilk kez Samsun’da sergilendiğine de değinen Murzioğlu, şunları söyledi:
“Ülkemiz içinde anlamlı bir girişimin tüm dünya çapında yankı uyandıran milli gururumuz TOGG’u Anadolu’da ilk kez Samsunlularla buluşturmanın mutluluğunu yaşatan, tarihi bir sorumluluk alarak Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu – TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na şükranlarımızı sunuyorum. Şehrimiz adına tarihi bir anı paylaştığımız bugün, bağımsızlık meşalesinin yakılmasının 103. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımızı sonsuz saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Milli değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

Ekonomi

İstanbul Blockchain Week 2024’ün stratejik medya partneri, Fortune Türkiye oldu

Blokzinciri ve Web3 odaklı etkinliği İstanbul Blockchain Week 2024 için geri sayım başladı. 13-14 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliğin stratejik medya partneri, Fortune Türkiye oldu.

İSTANBUL-Küresel Web3 yaratıcı iletişim ajansı EAK Digital tarafından organize edilen ve 13-14 Ağustos tarihlerinde Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleştirilecek. Istanbul Blockchain Week 2024 (IBW 2024) etkinliğinin stratejik medya partneri, Fortune Türkiye oldu. 2022 ve 2023’te gerçekleştirdiği etkinliklerde 180’den fazla konuşmacıyı ağırlayan ve 8 binden fazla katılımcıya ulaşan Istanbul Blockchain Week’in stratejik iş birliği kapsamında Fortune Türkiye, IBW 2024 etkinliğinde özel bir standa sahip olacak ve etkinliğin kapsamlı takibini gerçekleştirecek.

 İŞ BİRLİĞİ, ETKİNLİĞİN ETKİ ALANINI GENİŞLETECEK

 Geçtiğimiz yıl ki başarılı edisyonun ardından, 2024 edisyonu için hazırlıkları son hızla devam eden IBW 2024, W3E isimli Web3 espor turnuvası, espor sergisi, dünyanın önde gelen Web3 risk sermayesi fonlarını bir araya getirecek VC Connect yatırımcı ve girişimci buluşmaları gibi yeni aktiviteleri içerecek şekilde tasarlanıyor. Istanbul Blockchain Week ve Fortune Türkiye arasında kurulan stratejik partnerliğin de IBW 2024’ün etkisini artırarak blokzinciri teknolojisini ve Web3 inovasyonlarını daha geniş bir kitle için erişilebilir kılması amaçlanıyor.

 “FORTUNE TÜRKİYE ORTAKLIĞI ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI”

 Fortune Türkiye ile ortaklık kurmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden EAK Digital CEO’su ve Istanbul Blockchain Week Kurucusu Erhan Korhaliller, “Fortune Türkiye’nin medyadaki uzmanlığı ve temas kurduğu saygın markalar, IBW 2024’ün kapsamını ve etkisini genişletmede çok önemli rol oynayacak. Bu işbirliği, Web3 teknolojilerini daha geniş kitleler için erişilebilir hâle getirme, inovasyonu özendirme ve blokzincirinin dönüştürücü gücüne küresel katılımı teşvik etme misyonumuzda önemli bir kilometre taşı. Bu teknolojileri herkes için erişilebilir ve ilgi çekici hâle getirmemiz önemli. Bu sayede anlama ve benimsemenin önündeki engelleri ortadan kaldırabilir, daha fazla insanın ve işletmenin blokzinciri teknolojisindeki gelişmelerden faydalanmasını sağlayabiliriz” dedi.

 “TÜRKiYE’NİN BLOKZİNCİRİ POTANSİYELİNİ FORTUNE’UN KÜRESEL AĞINA ULAŞTIRACAĞIZ”

 Fortune Türkiye Founder & CEO of Group Medya Nevzat Çalışkan ise iş birliğine ilişkin değerlendirmelerini şu ifadelerle paylaştı:

 “Bu stratejik ortaklığın önemine inanıyoruz, Fortune Türkiye olarak yıllar içinde oluşturduğumuz ekosistem, geçen yıl yayınlamaya başladığımız Crypto 40 listesi ile kurduğumuz yapı ve IBW işbirliğinin çarpan etkisi, çok yakında görülecektir. IBW etkinliği blokzinciri dünyasının popüler alanı coin ya da token dünyasının dışında Web3 teknolojilerinin konuşulmasını sağlarken büyümeyi de tetikleyecek beklentisi içindeyiz. Karşılıklı olarak bu işbirliğinin gelecek yıllarda da artarak süreceği inancındayız, küresel bir dünyaya adım attığımızın farkındayız.”

 Dergi, kurumsal Web3 entegrasyonu konulu panellerde kolaylaştırıcı olarak konumlanırken, önemli konuşmacılarla özel röportajlar da yapacak. Ayrıca 13 Ağustos’ta EAK x Mag Token yan etkinliği de dahil olmak üzere yüksek profilli konukların katılacağı etkinliğin prestijini vurgulayacak olan Fortune Türkiye, Ağustos sayısının yanında bir IBW ekine de yer verecek.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor

Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor. Programımız sayesinde ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya ve kredi risk primimiz gerilemeye devam ediyor.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Yeni nesil kripto para borsası Kuantist kuruldu

Yeni nesil kripto para borsası Kuantist, ‘Türkiye’nin yeni nesil kripto para borsası’ mottosuyla kuruldu. Mayıs 2019- Haziran 2021 arasında Borsa İstanbul Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü görevini üstlenen Serhat Yıldız tarafından kurulan kripto para borsası, kullanıcıların banka hesapları üzerinden Türk Lirası göndererek 7/24 Bitcoin ve diğer kripto varlıkları alıp satabilmesine olanak tanıyor.

İSTANBUL-‘Türkiye’nin yeni nesil kripto para borsası’ mottosuyla kurulan Kuantist, kullanıcıların banka hesapları üzerinden Türk Lirası göndererek 7/24 Bitcoin ve diğer kripto varlıkları alıp satabilmesine olanak tanıyor. Kuantist mobil uygulaması aracılığıyla faaliyetlerine başlamaya hazırlanan yeni borsanın teknik altyapısı ve alım satım yazılımında ise geleneksel ve yeni nesil finansal piyasalarda tecrübeye sahip Türk mühendis ekibinin imzası bulunuyor. Kuantist’in Kurucusu ve CEO’su Serhat Yıldız’ın, Borsa İstanbul’da Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü görevi süresinde Türk Lirası Referans Faizi (TLREF), BIST Para Swap Pazarı, BIST Kıymetli Madenler Swap Pazarı gibi birçok önemli projenin hayata geçirilmesinde aktif rol oynadığı ve ayrıca Türkiye’nin önemli banka ve aracı kuruluşlarında hazine ve yatırım danışmanlığı görevleri üstlendiği biliniyor.

Kuantist’in yasal çerçevede sınırları çizilen bir kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak, Türk Lirası işlem çiftlerinde yüksek likidite sağlayan ve güvenli bir alım satım ortamı sunan bir platform olduğunu vurgulayan Serhat Yıldız, “Kuantist’in temel amacını blokzincirini merkeze alan Ar-Ge faaliyetleriyle kullanıcılarına fayda sağlamak olarak özetliyoruz. Bu kapsamda ülkemizin finansal mimarisinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla blokzinciri odaklı araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“TEKNİK ALTYAPIMIZ VE UZMAN KADROMUZLA REGÜLASYONA HAZIRIZ”

Yasalaşan kripto para kanununa ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Serhat Yıldız, “Düzenlemenin hâlihazırda kripto benimsemesi açısından bölgesinin lider ülkelerinden biri olan Türkiye’nin kripto varlıklar alanındaki gelişmelere öncülük etme potansiyelini artıracağına, yerel pazardaki rekabeti destekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştireceğine inanıyoruz. Regülasyona tam uyum sağlama ve bu büyüyen pazarın öncülerinden biri olma amacıyla bir yandan ürün kalitemizi en üst seviyeye taşıyor, bir yandan da hem yerel hem de küresel tarafta öncü kuruluşlarla iş birliğine imza atıyoruz. Kripto varlık saklama hizmetleri için siber güvenlik kuruluşlarından sertifikalı Fireblocks ile çalışıyoruz. Öte yandan regülasyon çerçevesinde önem arz eden kimlik doğrulama, biyometrik tanıma, uzaktan müşteri edinimi (KYC) ve canlılık tespiti alanında Türkiye’nin öncü teknoloji şirketlerinden Arvis Teknoloji’yle iş birliği yürütüyoruz. Oluşturduğumuz iç politikalarla Kuantist’in tüm ilgili birimlerinde çalışan ekip arkadaşlarımızın bireysel lisanslama süreçlerinin Sermaye Piyasası lisanslama prosedürü doğrultusunda tamamlanmasını sağladık. Teknik altyapımız ve uzman kadromuzla kripto yasasının tüm şartlarına hazırız” diye konuştu.

“2025’İN İKİNCİ YARISINDA FİNANSAL HİZMETLER GRUBUNA DÖNÜŞECEĞİZ” 

Türkiye’deki kripto yatırımcıları için yeni finansal ürünlerini eylülde duyurmaya hazırlandıklarını belirten Yıldız, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Kuantist, yalnızca bir kripto para borsası olarak kalmayacak, Türkiye’de kripto para piyasalarının yaygın benimsenmesine katkıda bulunan, blokzinciri geliştirme süreçlerine Ar-Ge çalışmalarıyla destek olan bir paydaş olacak. 2025’in ikinci yarısında Kuantist’i bir finansal hizmetler grubuna dönüştürmek için çalışıyoruz. Bu amaçla sektörün en değerli profesyonelleriyle buluşmaya ve çalışmaya, kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmayı merkeze almaya devam edeceğiz.”(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.