Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

TDP Başkanı Sarıgül: Yaralı gönüllere merhem olmak için af istiyorum

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, mahkum yakınlarıyla buluştu. Af çağrısını yineleyen Sargül, “Yaralı gönüllere merhem olmak için af istiyorum” dedi.

İSTANBUL-
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, mahkum yakınlarıyla partisinin Fatih İlçe Başkanlığı’nda bir araya geldi. Ailelerin sorunlarını dinleyen Sarıgül, af çağrısını yineledi. Etkinlikte konuşan Mustafa Sarıgül, “Ben ülkemin her köşesini geziyorum. Gittiğim yerlerdeki mahkum aileleri bana öyle dertler ve haksızlıklar anlattılar ki sessiz kalamadım. Benim mahkumlarla eskiden beri yakınlığım vardır. Cezaevlerinden çok mektup alırım. Bana mahkumlardan öyle sorunlar ulaştı ki susup oturamadım. Bu nedenle 9 Nisan’da bir af çağrısı yaptım. Maltepe, Diyarbakır, Sincan, Osmaniye, Bakırköy, Tekirdağ, Zonguldak, Adana, Konya, Ordu, Ümraniye, Kırıkkale, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Samsun cezaevlerine gittim. Buralardan af çağrısını tekrarladım. Bunu yapmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Türk kültüründe ve İslam dininde annelerin önemini hatırlatan Sarıgül, “Anne olmak zordur. Ama evladı cezaevinde olan bir anne olmak daha da zordur. Evladını demir parmaklıklar arkasında görmek zordur. Analar, görüşe gider evlatlarını görür gelirler ama akılları hep oradadır, gözleri hep arkada kalır. Evlatlar içeride, anneler dışarıda hapistir. Adana’dan Ordu’ya, Diyarbakır’dan Tekirdağ’a kadar 400 bin km yol yaptıysak nedeni budur. Nedeni mahkum analarıdır. Onların gözyaşını dindirmek için yollardayım” şeklinde konuştu.

“Bir ananın hayır duasını alsam o bana yeter”

Af konusuna siyasi olarak değil, vicdani olarak yaklaştığını belirten Sarıgül, “Ben af çıkarmanın kimin işine yarayacağı hesabını asla yapmadım. Ben oy kazanmak için değil, yaralı gönüllere merhem olmak için af istiyorum. Adalet ve hakkaniyet için af istiyorum. Babasına kavuşan bir yavrunun sevinci, evlat hasreti çeken bir ananın hayır duasını alsam o bana yeter.

Adaletsizliğe, haksızlığa uğramış bir kişi için bile hak yerini bulsun o bize yeter. Biz sadece bir af çağrısında bulunmuyoruz. Af çıktıktan sonra suça neden olan ne varsa onları da düzeltelim diyoruz. Kanunlarımızda eksiklik varsa bunları gözden geçirelim. İşsizlikle, eğitimsizlikle, bağımlılıkla mücadele edelim. Sabıka kaydı düzenlemesi yapalım. İş bulmalarına yardım edelim. İş bulana kadar devlet yardımı sağlayalım. Mesleki eğitim verelim. İş kurmak isteyenlere kredi desteğinde bulunalım. Psikolojik danışmanlık hizmeti verelim. Kader mahkumları, dışarı çıkınca temiz ve yeni bir sayfa açmak ister. Ama işi yoksa, geliri yoksa, bağımlıysa ve yardım alamıyorsa nasıl temiz sayfa açacak? Devlet af çıkararak, güçlü ve adil olduğunu, aftan sonra da destek vererek vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu göstermelidir” dedi.

Annelere af konusunu gündemde tutmaya devam edeceğinin sözünü veren Sarıgül, “Eninde sonunda bu konu Meclise intikal edecektir. Türkiye’nin gündemine gelen her af sonunda çıkmıştır. Allah’ın izniyle bu af da çıkacaktır. Bu toplantı vesilesiyle, buradan bir kez daha Türkiye’min vicdanına sesleniyorum. ‘Affet Türkiye’ diyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

CHP’den Özgür Özel’in katıldığı mitingde açılan DEM Parti pankartlarına ilişkin açıklama

Antalya’nın Alanya ilçesinde CHP’nin gerçekleştirdiği mitingde DEM Parti’ye destek pankartlarına ilişkin açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır” dedi.

Burak Zincir
ANTALYA-
Alanya’da bugün yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı mitingde İlçe Belediye Başkan Adayı Osman Özçelik’in konuşması esnasında iki kişi tarafından “Selahattin Demirtaş’a selam olsun”, “Osman Kavala’ya selam olsun” yazılı iki pankart açıldı. Mitingde açılan DEM Parti pankartları ilgili bir açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır. Buna rağmen önceden planlandığı çok açık olan eylemin üçüncü bir kişi tarafından kayda alındığı ve bu kaydın bir partinin eski ilçe başkanı tarafından sosyal medyada dolaşıma sokularak yandaş bazı internet haber sitelerinde yayına sokulduğu görülmüştür. Provakatif girişim konusunda hukuk girişimleri başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Siyaset

Yeniden Refah’tan Canan Uçar’a yalanlama: Kimseyi desteklemiyoruz

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı “Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz” açıklaması Yeniden Refah Partisi yetkililerince tepkiyle karşılandı.

ERZURUM-
Yeniden Refah Partisi Erzurum il Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın Pasinler ziyareti sırasında Yeniden Refah Partisi (YRP) Pasinler Belediye Başkan adayı Hikmet Çakal’ın kendisine destek sözü verdiğini açıklamasına sert tepki gösterdi. YRP İl Başkanı Mustafaoğlu, “Tamamen yalan bir ifade. Gerçekle ilgisi yok” dedi.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı “Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz” açıklamasına Yeniden Refah Partisi’nden sert tepki geldi.

İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu Canan Uçar’ın açıklamalarının medyaya “Yeniden Refah tarafını seçti” başlıklarıyla yansıdığına dikkat çekerek, “Kesinlikle böyle bir tavrımız yok. Pasinler’deki olay şöyle Canan hanım ve beraberindekiler Pasinler Seçim Koordinasyon Merkezimizi ziyaret etmişler. Burada kişisel bir temenni olmuş olabilir ama Pasinler adayımız Hikmet Çakal da böyle birşeyin olmadığını bize bildirdi. Zaten kendisi de bugün bir açıklama yayınlayacak. Yeniden Refah Partisi olarak bizim hiçbir kişi veya partiyle ittifak, aday destekleme gibi görüşmemiz olmamıştır. Canan Uçar böyle bir açıklamayı neye dayanarak yaptı, anlamakta zorlanıyoruz. Partimizin aday çıkardığı tüm yerlerdeki tavrı açık ve nettir. Adayımızın olmadığı Büyükşehir Belediyesi seçimleriyle ilgili herhangi bir adayı veya partiyi işaret etmesi, destek beyan etmesi söz konusu değildir. Halkımız kime oy vereceğini iyi bilir” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

CHP’den 2 haftada 2 kez istifa etti

Denizli’nin Bekilli ilçesinde CHP’den belediye meclis üyeliğine aday olan Çağatay Çağrı Asilzade, parti içindeki ayrımcılık ve meclis üyeliği listesine tepki göstererek CHP üyeliğinden istifa etti. Başka bir partiye katılmak isteyince haberi yokken CHP tarafından tekrar üye yapıldığını öğrenen Asilzade, hem 2’nci kez istifa etti hem de konuyu yargıya taşıdı.

DENİZLİ-Denizli’nin Bekilli ilçesinde CHP’den Belediye Meclis Üyesi adayı olan Çağatay Çağrı Asilzade, açıklanan belediye meclis üyesi listesine tepki göstererek partisinden istifa etti. İstifasının ardından başka bir partiye katılmak istediğinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından tekrar üye yaptığını öğrenen Asilzade, hem ikinci kez CHP’den istifa etti hem de konuyu yargıya taşıdı.

CHP’den 2 haftada 2’nci kez istifa eden Asilzade, yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere yaklaşık 2 hafta önce çıkarcı, liyakatten uzak, vizyonsuz ve misyonsuz anlayışa karşı çıkarak CHP’den istifa ettim. İstifam sonrası Türkiye İşçi Partisi’ni destekleyeceğimizi ifade etmiştim. CHP’den istifam sonrasında; habersizce, hiçbir onayım ve müracaatım olmaksızın yeniden CHP’ye üye kaydedildiğimi görmüş bulunmaktayız. CHP’den 2 hafta içerisinde 2 defa istifa etmeyi hayatım boyunca bir gurur vesikası olarak taşıyacağım. CHP’nin kendine yakışan düşük oyunlarını halkımızın kıymetli takdirlerine sunuyoruz. Konu hakkında adli mercilere gerekli müracaatlar yapılmıştır. Bunu neden yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. Şunu bilsinler ki korktuklarında da haklılar, çünkü kaybedecekler. Belediyeyi temsil kabiliyeti olmayan bu zihniyete geçit vermeyeceğiz. Bizler duranlardan, yerinde sayanlardan, ilerleme kat edemeyenlerden olmayacağız. Daima umutla ilerleyen, geleceği; emekle, alın teriyle, insan hak ve hürriyetlerini savunarak kuranlardan olacağız” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.