Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Kılıçdaroğlu: Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, CHP’dir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hep, ‘Bu Cehape var ya bu Cehape, bu Cehape hep eleştirir, hiç öneri getirmez’ derler. Düzceli kardeşlerime şunu söyleyeyim; son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

Enes Bektaş – Ali Yıldız – Selçuk Akyol
DÜZCE-
Düzce’de temaslarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretinin ardından Kanaat Önderleri Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmalarına katıldı. Düzce’nin Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu doğaya sahip çıkmamız lazım. Doğa sadece Düzcelilere değil, bütün Türkiye’ye hitap ediyor. Bütün Türkiye yeşilin korunmasını istiyor. Tekstil sektörünün ve ağır sanayinin burada geliştiğimi biliyorum. Tarımın ve fındığın bu bölge için önemini de biliyorum. Bölgenin kalkınması gerektiğini de biliyorum. 2 organize sanayi bölgesi var, bu organize sanayi bölgelerinde yeni yatırımların olduğunu da biliyorum. Kamyon şoförlerinin de büyük dertleri var. Gelirken onlarla oturduk, kısa bir sohbetimiz oldu. Sorunların nasıl çözüleceğini biliyorum. Onlara da bu sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini anlattım” dedi.

“Bu milletin alnına ırkçılık lekesini asla sürdürmeyeceğiz”

“Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine gitmeleri lazım” diye devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Onların kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Bu konudaki düşüncelerim gayet açık, gayet nettir. Bunu kamuoyu ile de paylaştım. Suriyeli kardeşlerimizle de paylaştım. Onların kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Onların can ve mal güvenliğini sağlayarak, Suriye ile oturup bir masada konuşarak, bütün bu sorunların çözülmesi lazım. Onların evleri, yolları, okulları, kreşleri yapılarak, bunların yapımı ile ilgili finansmanın da Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından karşılanmasıyla bütün bunların hepsi yapılır. Avrupalılarla da konuştum. Avrupa Birliği yetkilileriyle de konuştum. Bizim iş dünyamız Gaziantep’te oldukça iyi. Dinamik bir iş dünyamız var. Onların zaten o bölgelerde fabrikaları vardı. O fabrikalarda hayata geçirilirse, işleri var, yolları var, okulları var, kreşleri var, hastaneleri var. Burada asgari ücretin yarısına niye sürünsünler. Kendi ülkelerine bu çerçevede göndereceğim. Irkçılık yapmayacağız. Bu milletin alnına ırkçılık lekesini asla sürdürmeyeceğiz. Onlar da bizim akrabalarımız, kardeşlerimiz. Ortak bir kültürümüz var. Ortak tarihimiz var. Onları kendi ülkelerine, onların özgür iradeleri ile göndereceğiz. Altyapısını oluşturarak” diye konuştu.

“Bu topraklarda milletvekili seçiminden önce muhtarlık seçimi yapılmış”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Demokrasiyi, tabandan başlayarak yukarıya doğru büyütmemiz lazım. Onun yolu da muhtarlık kurumunu güçlendirmekten geçiyor. Muhtarlık kurumu ne kadar güçlü olursa, demokrasi de o kadar güçlü olur. Muhtar var, güzel. Seçiyoruz, evet güzel. Ama muhtar diplerde bir yerde duruyor. Arayanı yok, soranı yok. Derdi nedir ne değildir, gücü nedir ne değildir kimse sormaz. Bakın ben size bir örnek vereyim. Bu topraklarda yapılan ilk seçim 1833 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yapılan bir muhtarlık seçimidir. Muhtarlık kurumu bu kadar önemli. Milletvekili seçiminden önce muhtarlık seçimi yapılmış bu topraklarda. O zaman muhtarlık kurumunun tarihsel derinliği var. Buna önem vermek lazım. Muhtar kardeşlerime şunu söylemek isterim; eğer siz gerçekten de muhtarlık kurumunun güçlü olmasını istiyorsanız sizin kanun teklifinizi reddeden partilere oy vermeyeceksiniz. Veriyorsanız, bu halinizle kalacaksınız. Vermeyecekseniz, ‘evet, ben muhtarım kardeşim, benim de belli yetkilerim, haklarım olmalı’ diyorsanız o zaman bu çalışmayı yapan ve sizin hakkınızı savunan siyasi partilere oy vereceksiniz. İşin Türkçesi bu” şeklinde konuştu.

” Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hep derler ya; ‘Bu Cehape var ya bu Cehape, bu Cehape hep eleştirir, hiç öneri getirmez’ derler. Düzceli kardeşlerime şunu söyleyeyim; son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir. Bir daha ifade edeyim. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir. Sesi duyulmayanların sesi olduk. Taşeron işçilik vardı değil mi? Taşeron işçileri ilk örgütleyen, Erzurum’dan başlayarak, bütün bunların kadro olmasını sağlayan, oturdum kavga ettim, yıllarca. Şimdi de apartman görevlileri var. Her gün karşılaşıyoruz oturduğumuz apartmanda. Her gün onlarla yan yanayız aslında. Onların da sorunları var. O sorunlara da eğileceğiz. Suriyeli kardeşlerimiz var, Afganlar var. Onların da sorunları var. İnsanı boyutlarda hepsini çözeceğiz. Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, insanı boyutlarda bütün sorunları çözeceğiz. Şu soruyu sorabilirsiniz; ‘Ya iyi de kardeşim, gelince ne yapacaksınız?’ 6’lı masaya diyorlar, ‘Ya bunlar altı benzemez’ Evet, 6 ayrı partiyiz, doğru. Ama altımız insan hakları konusunda aynı düşünüyoruz, sosyal devlet konusunda aynı şeyi düşünüyoruz, Türkiye’nin büyümesi, kalkınması konusunda aynı şeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla ister Düzce’de, ister Türkiye’nin herhangi bir coğrafyasında her insan 6’lı masaya baktığında kendisinden bir parça görüyor. Kim olursa olsun. Geçmişi ne olursa olsun, o 6’lı masaya baktığında, liderlere baktığında kendisinden bir parçayı görüyor”

“Bir planlama örgütü kuracağız”

Kılıçdaroğlu, israfı önlemek için çalışma yapacaklarını belirterek, “Devlet dediğiniz kurum mütevazı olur, halkına hesap verir. İtibarlı olur, söz sahibi olur, adaletli olur” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir planlama örgütü kuracağız, oraya en nitelikli, işin uzmanı olan, en nitelikli insanları atacağız. Ve şunu söyleyeceğiz. ‘Kararname çıktı kardeşim, sizleri de atadık. Bana en geç 10 gün içinde devletin bütün rakamlarını getirin. Gelirimiz nedir, giderimiz nedir, faizimiz nedir. Bunların hepsini getirin önümüze’ Getirecekler ve biz ondan sonra karar vereceğiz. Öyle hayali karar vermek olmaz. Devlet yönetmek ciddi iştir. Devlet yönetmek sorumluluk ister ve sorumluluğun farkında olmak gerekir. O nedenle böyle bir planlama teşkilatımız olacak” dedi.

“Anayasal kurum olan Ekonomik ve Sosyal Konseyi işler hale gelecek”

Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ni işler hale getireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Ecevit konsey kurmuşu, Ekonomik ve Sosyal Konseyi. Sonra bu bir anayasal kurum haline geldi. Ekonomik sosyal konseyinde sanayici de olur, esnaf da olur. TOBB başkanı da olur, çiftçiler olur, ziraat odaları birliği başkanı olur. Dolayısıyla sorunu yaşayan tarafları çağırırsınız ve siz iktidar olarak dinlersiniz. Ona, ‘Hangi sorunları yaşıyorsunuz?’ diye sorarsınız. Biz bunları nasıl çözelim? Bir tarafta sorunu yaşayanlar, öbür tarafta sorunu çözecek olanlar olur. İkisi yan yana gelecek. Demek ki Ekonomik ve Sosyal Konseyi işler haline getireceğiz. Anayasal kurum olan Ekonomik ve Sosyal Konseyi işler hale gelecek. Herkes orada sorunun nasıl çözüleceğini anlatacak” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevre

Meteoroloji: Geçtiğimiz birkaç yıla göre serin bir kış geçireceğiz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, “Kış ayları itibarıyla yine mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşayacağız gibi; ancak geçtiğimiz birkaç yıla göre biraz daha serin bir kış geçireceğiz gibi görünüyor” dedi.

Gizem ÇORLU-Samet ÖKSÜZ
ANKARA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, soğuk ve yağışlı havanın hemen hemen Türkiye’yi terk ettiğini belirterek, “Sadece Doğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’de biraz daha yağış bıraktıktan sonra cuma günü itibarıyla tamamen yurdumuzu terk etmiş olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça altına inmişti. Önümüzdeki günlerde hafta sonu dahil olmak üzere kademeli bir artış var. Sıcaklıklar birkaç derece artacak; ancak hala hafta sonunda bile sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek” dedi.

Yağış beklenmediğini belirten Çelik, “Hafta sonu da olmak üzere önümüzdeki 4 gün çoğunlukla yağışsız. Parçalı, bir hava var; ancak cumartesi ve pazar günleri kıyı Ege’de yine yağmur bekliyoruz. Bu yağışlara da Avrupa’nın güneyindeki alçak basınç merkezi sebep olacak. Ancak ülkemizi hafta sonunda sadece kıyı Ege’de yağmur şeklinde etkileyecek. Yeni haftada ise batı bölgelerimizde yeniden yağışlar göreceğiz” dedi.

SICAKLIKLAR NORMALİN 1 DERECE ÜZERİNDE

Çelik, bu sene kasıma kadar sıcaklıkların çoğunlukla mevsim normallerinin üzerinde olduğunu hatırlatarak, “Hatta birkaç ay mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde sıcaklıkları yaşadık. Kasım ayının başında da aslında sıcaklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Ancak bu gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte sıcaklar mevsim normallerinin altına indi. Geçtiğimiz sene aralık-ocak ayında gördüğümüz kar yağışlarını bu sene kasım ayının sonunda gördük. Önümüzdeki günlerde de yağışlar mevsim normalleri civarında seyredecek gibi görünüyor. Aralık ve ocak ayında yine mevsim normallerinin 1 derece üzerinde sıcaklıklar var. Geçtiğimiz yıla göre biraz daha serin. Ancak ortalamaların hala 1 derece üzerinde görülüyor. Aralık ve ocak ayı içerisinde ortalama sıcaklıklar. Şubat ayında ise mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde yani ortalamanın daha üzerinde sıcaklar yaşayacağız gibi görünüyor. Kış ayları itibarıyla yine mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşayacağız gibi; ancak geçtiğimiz birkaç yıla göre biraz daha serin bir kış geçireceğiz gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

3 BÜYÜK İLDE DURUM

Üç büyük ildeki sıcaklık tahminlerini aktaran Çelik, “Hafta sonu da dahil olmak üzere önümüzdeki 4 güne bakarsak Ankara’da yağış beklemiyoruz. Ancak gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayıyla birlikte sis görebiliriz Ankara’da. Onun dışında bir yağış beklentimiz yok. En düşük sıcaklıklar Ankara’da; 4 dereceden hafta sonunda 6,7 derecelere kadar yükselecek. En düşük sıcaklıklar ise sıfırın altında 2,3 derece civarında seyrediyor Ankara’da. İstanbul’da yine yağış beklemiyoruz; ancak sadece bugün (perşembe) günü için kuzey ilçelerinde hafif yağmur geçişleri var. Onun dışında İstanbul’da da 4 gün boyunca yağış beklentimiz yok. En yüksek sıcaklıklar İstanbul’da da 11-12 derece civarında seyredecek. İzmir’de yine cuma günü için yağış beklentimiz yok. Cumartesi günü için batı ilçelerinde, pazar günü ise İzmir il genelinde yağmur beklentimiz var. İzmir’deki en yüksek sıcaklıklar da 15-17 derece civarında seyredecek” diye konuştu.(DHA)


Okumaya devam et

Çevre

Samsun Valiliği, eğitime 1 gün ara verilen ilçeleri duyurdu 

TATİL İL GENELİNE YAYILDI

Gökhan İÇKİLLİ
SAMSUN-Samsun’da kar yağışı sonrası olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitim- öğretime verilen 1 günlük ara, il geneline yayıldı. Samsun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Samsunlu hemşehrilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve velilerimiz. İlimizde etkili olan kuvvetli sağanak, yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle, ilimiz genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim- öğretime 25 Kasım 2024 Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

En zor zirvelere tırmanan görme engelli dağcı: Bastığım yerleri tabanımla görüyorum

Bursa’da yaşayan görme engelli Necdet Turhan (67), 5 kıtada 5 dağa tırmanıp, 5 maraton koştu. Arkadaşlarının çaldığı çan seslerini takip ederek, 2002 yılında başladığı ‘5 kıta, 5 maraton, 5 zirve’ projesi kapsamında, tırmanılması zor zirvelerde Türk bayrağı açan Turhan, “Ben bastığım yerleri tabanımla görüyorum” dedi.

Barış YILMAZ-Yiğithan HÜYÜK
BURSA-Türkiye’nin ilk görme engelli dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan, 44 yıl önce 23 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme yetisini kaybetti. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazanan Turhan, eğitimine devam ederken, dağcılık sporuna merak sardı ve 1989 yılında üniversitenin dağcılık topluluğuna kayıt yaptırıp tırmanışlara başladı. Çift baton kullanan Turhan, önünde tırmanış yapan kişinin elindeki çan sesine doğru ilerleyerek, tırmanışlarını gerçekleştirdi.

Arkadaşlarının çaldığı çan seslerini takip ederek, 2002 yılında başladığı ‘5 kıta, 5 maraton, 5 zirve’ projesini 2017 yılında tamamlayan Turhan, bu dönemde, New York, Atina Klasik, Japonya Körler, Sydney Maratonu ve Mısır Luxor maratonlarında koşarken; Ağrı, Kilimanjaro, Month Blanc, Avusturya Nock Spitze, Colorado Sherman ve Avustralya Kosciuszko dağlarına tırmandı.

‘HAVANIN SERT OLMASI BENİ DAĞLARDAN KORKUTTU’ 

Tırmanılması zor olan zirvelerde Türk bayrağı açan Necdet Turhan, hava şartları nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadığını belirterek, “Çok sert bir havada Month Blanc tırmanışı yapmıştık. Bir kaya duvarında tırmanış yaparken, o kaya duvarında yaşadığım zorluklar halen belleğimde. 3 bin 500 metreye kadar yükselmiştik ve bir kaya duvarından çıkmamız gerekiyordu.

Bir taraftan kramponlarım buzda tutmuyor, diğer taraftan kendimi yukarı çekmeye çalışıyor fakat çıkamıyordum. Havanın sert olması, beni ciddi derecede dağardan korkuttu. Ağrı zirve tırmanışında da aynı korkuları yaşadım. Hava burada da çok sertti. Ben tırmanış yaparken, arkadaşın elinde tuttuğu ya da sırtına taktığı çanın sesini takip ederek gidiyorum ve havanın sert olması nedeniyle, ben o çan sesini duyamaz haldeydim ve ciddi tükeniş içerisinde, ip birliği halinde o zirveyi tamamlayabilmiştim” diye konuştu. 

‘TIRMANACAĞIM DAĞLARI ZİHNİMLE GÖRÜYORUM’ 

Tırmanış sırasında zorluk yaşamamak için, kendi geliştirdiği zihinsel teknikle görme engelini aştığını söyleyen Turan, “Ben zihnimle o dağları görebiliyorum. Gideceğimiz dağın rotasını arkadaşlarıma enine boyuna anlattırıyor ve o anlatımlar üzerinden, zihin fotoğrafları oluşturuyorum. O dağa gitmeden önce zihin fotoğraflarım belleğimde ne kadar berraksa, o kadar rahat hareket ediyorum. Ayrıca ben tırmanışlarımı yaparken tüm benliğimle odaklanıyor ve ayak tabanlarımla bastığım yeri görüyorum” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.