Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye olarak dünya ticaretine hükmeder bir konuma gelmemiz an meselesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizin merkezinde bulunduğu kuzey-güney, doğu-batı eksenli yeni ticaret rotaları bizlere oyun kurucu bir rol üstlenme fırsatı tanıyor. Bölgemizde lojistik bir süper güç olmamız ve yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan coğrafyamızla dünya ticaretine hükmeder bir konuma gelmemiz an meselesi” dedi.

Mehmet Barlas – Eren Elyesa Polat – Atilla Özer
DENİZLİ-
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaşım ve Lojistik Master Planı’nda yer alan Denizli Çevreyolu ve proje dahilinde inşası devam eden Honaz Tüneli’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak kara, deniz, hava ve demir yollarında yapılan reform niteliğindeki yatırımlarla 20 yıldır Türkiye’nin her köşesini birbirine yakınlaştırdıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye çok büyük ve geleceği çok parlak olan bir ülke. ‘Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek’ vizyonumuz doğrultusunda cesur ve kararlı adımlarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Ülkemizin merkezinde bulunduğu kuzey-güney, doğu-batı eksenli yeni ticaret rotaları bizlere oyun kurucu bir rol üstlenme fırsatı tanıyor. Bölgemizde lojistik bir süper güç olmamız ve yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan coğrafyamızla dünya ticaretine hükmeder bir konuma gelmemiz an meselesi. Bunun için sürekli olarak proje geliştirmek ve yatırım yapmak durumundayız. Böylece önümüze çıkacak ticari fırsatlara hazır olacağız. Biz de ekonomi alanında koyduğumuz büyük hedeflerimize destek olacak ulaştırma ve haberleşme hamlelerimizi de en seri bir şekilde tamamlamak için gece gündüz çalışmaktayız. Milletimiz projelerin yıllarca sonunu getiremeyip, elden ele aktaran bir anlayışla, özkaynak dışında alternatif sermaye modeli üretemeyen kısır zihinlerle, hiçbir işi vaktinde bitirilemediğini çok iyi gördü. Biz ise milletimiz yıllarca beklemesin, köyü kenti kalkınsın diye projelerimizi hızlıca bitiriyoruz” dedi.

“Denizli Çevreyolu ve Honaz Tüneli inşaatı kış başlamadan bitecek”

20 yılda Denizli’nin ulaşım ve iletişim hizmetleri için 10 milyar 865 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Denizli’nin bölünmüş yol uzunluğunu 6,5 katına çıkararak 436 kilometreye ulaştırdık. Bu yollarda Denizli’yi bölgedeki tüm illerle birbirine bağladık. İl genelindeki sıcak kaplamadı yol uzunluğunu 18 kilometreden alıp 322 kilometreye çıkardık. Halen Denizli’de devam eden 12 karayolu yatırımlarının toplam proje bedeli 8 milyar 363 milyon lirayı bulmaktadır. Bu projeler içerisinde Denizli Çevreyolu ve Honaz Tüneli gibi önemli projeler yer alıyor. Toplam uzunluğu 32 kilometre olan Denizli Çevreyolunun 18 kilometrelik 1’inci kısmını bölünmüş yol olarak hizmete açtık. Çevreyolunun 2’nci kesiminde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Projede yer alan Honaz Tüneli ve diğer yapıların inşasında önemli bir mesafe kat ettik. Cankurtan mevkiindeki çalışmalarımızda kültürel yapılara rastlanılmasının ardından hızlıca revizyon projelerimizi hayata geçirdik. Gerçekleşme oranı yüzde 86’yı geçen projeyi en kısa zamana tamamlayarak, hizmete açacağız. Bu yıl içerisinde projenin tamamını hizmete alabilmek için yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Denizli genelindeki tüm karayolu projelerini en kısa zamanda tamamlayarak, vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Şehir içi trafiğinin rahatlatacak bu proje sayesinde, seyahat süresini 28 dakikadan 9 dakikaya indiriyoruz.”

İncelemeleri sırasında gerçekleştirdiği toplantıda bölgede devam eden tüm projelerin değerlendirmesini yaptıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Aydın-Denizli Otoyol projesiyle ilgili olarak bugün önemli kararlar aldık. Honaz Tüneli’nin de içerisinde bulunduğu Denizli Çevreyolu inşaatını kış başlamadan biterek hem çevreyolunu hem de Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamını 2023 yılı içerisinde hizmete almayı amaçlıyoruz” diyerek müjde verdi.

Bakan Karaismailoğlu’na incelemeleri sırasında Denizli Valisi Al Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli, Denizli milletvekilleri ve protokol üyeleri eşlik etti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Yeniden Refah Acıpayam teşkilatında toplu istifa

 Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ederek AK Parti’ye geçti.

DENİZLİ-31 Mart yerel seçimlerine sayılı gün kala Yeniden Refah Partisi Acıpayam İlçe Teşkilatında istifa şoku yaşandı. Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ettiğini duyurdu. Hilmi Ordu ve arkadaşları, AK Parti’ye geçtiklerini açıkladı.

İstifası hakkında bir açıklama yapan Hilmi Ordu, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını belirterek, “Kısa bir süre önce bazı nedenlerden dolayı Yeniden Refah Partisi’ne geçtik. Bir süre sonra yerel seçim startı verildi. Ben de Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi adayı gösterildim. Maalesef süreç ilerledikçe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdürülen hizmet destanlarındaki kazanımlarımızın korunamayacağını ve Türkiye’mizin milli menfaatler temelinde büyük fedakarlıklar ile AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı’na birlik ve beraberlik adına en büyük zararı ne yazık ki Yeniden Refah Partisi’nin verdiğini, bu gerçeklerle amacın CHP’nin yolunu açmak, ekmeğine yağ sürmek olduğunu gördük. Bunu vicdanımız kabul etmedi. Bu duygu ve düşüncelerle hem Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi adaylığımdan hem de Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ediyoruz. Tüm arkadaşlarıma aynı duyarlılıkla sandığa gidip yine yeniden Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeye davet ediyorum” dedi.


Okumaya devam et

Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti

Hülya Keklik
ANKARA –
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar’ı kabul etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndaki kabulde ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake de yer aldı.

Okumaya devam et

Siyaset

Halit Doğan: Samsun ‘Cumhur İttifakı’ diyor

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsunumuz, 17 ilçemiz kararını verdi. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı diyor” dedi.

ABDULLAH GONCA
SAMSUN-
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Tekkeköy’de vatandaşlarla buluştu. Samsun’a bir ahenk içerisinde 17 ilçenin tamamıyla el ele vererek hizmet edeceklerini belirten Doğan, “Samsunumuz kararını verdi. Cumhur İttifakı diyor” şeklinde konuştu.

Tekkeköy programında konuşan Halit Doğan, “Yerel seçimlere günler kalmışken, 31 Mart sonrası hayata geçireceğimiz projelerimizi anlatıyor, hemşehrilerimizin fikirlerini dinliyoruz. Biz 17 ilçemizin tamamında bir ahenk içerisinde hemşehrilerimize hizmet etmek için yola çıktık. İnsan odaklı projelerimizle vatandaşlarımızın her anında hep yanlarında olan bir yaklaşımla hareket ettik. Bundan sonra da aynı yaklaşımla şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Daha hızlı, daha güçlü, daha ileri Samsun sözü veriyoruz. Bunu sadece sözde kalacak bir ifade olarak söylemiyorum. Ulaşımda, kent sağlığında, turizmde, sosyal belediyecilikte örnek olacak hizmetler üretecek; şehrimiz için, hemşehrilerimiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bizler 31 Mart’a giden bu süreçte kendimizi hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Birlikte el ele vererek, her alanda ileri giden, çağa ayak uyduran bir Samsun sözü veriyoruz” ifadelerini kullandı.


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.