Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Süper Lig’e yükselen İstanbulsporlu futbolcular: Sonuçtan emindik

Bandırmaspor’u 2-1 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen İstanbulspor’un şampiyon futbolcuları maçın ardından duygularını paylaştı, “Mutluyuz. Şampiyon olacağımızdan emindik” dediler.

Gönül Efe – Mustafa Taşören – Mehmet Ekrem Ceylan
KOCAELİ-
Maçta iki gol kaydeden ve şampiyonlukta takımına büyük katkı veren İbrahim Yılmaz, “Gerçekten son bir aydır bu anı hep düşünüyordum. Bugün de gerçekten 2 gol atmak bana kısmet oldu. Çok mutluyum. Hiçbir zaman unutamayacağım bir andı. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Buraya gelene kadar çok emek verdik, çok zorlandık ama yılmadık. Şampiyon olacağımızdan çok emindik. Bütün takım olarak inanmıştık. Bu zamana kadar bizi geliştiren eski hocalarımıza, başkanımıza, hocamıza ve herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

“Tüm engebeleri tek tek aştık”

Etkili savunmasıyla şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Mehmet Yeşil, “Bizim için rakip fark etmiyordu. Çok mutluyum. Buraya gelene kadar yolumuz engebeliydi. Hepsini teker teker büyük bir sabırla aştık. Kolay maç olmayacağını biliyorduk. Bandırmaspor da bizim gibi ayağa top oynayan bir takımdı. Biz dersimize biraz daha iyi çalıştık. Şans da bizden yanaydı. 2-1 yendik. Çok mutluyum. Bizim için gerçekten duygu dolu konuşma yaptı; İstanbulspor’un kurucusunun oğlu, ‘Formanızın renklerinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?’ dedi. Bildiğimiz halde ‘Bilmiyoruz’ dedik. ‘Renklerin değerini bilerek mücadelesini vereceksiniz. Şampiyon olacaksınız’ dedi. Olduk. Mutluyuz. Türkiye’de 35 yaşındaki adamlara gidip para veriliyor. Adam parasını alamayınca el frenini çekiyor. Bizim kulüpte öyle bir şey yok. 30 yaşında olan 2 oyuncumuz var. Gerisi 25 yaş ve altında. Öyle bir yapılanma var ve futbolun gereklerini yapmaya çalışıyoruz. Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizden büyük bütçeli takımlar varken biz çıktık. Mutluyum”

Kaleci Muhammed Alperen Uysal daha büyük bütçeli takımlara rağmen çıkmalarının mutluluk verici olduğunu belirtirken, “Play-off’tan gelmesi bence direkt çıkmaktan daha güzel. Bandırma da gerçekten güzel takımlardan. Mutluyuz. Bize göre çok daha büyük bütçeli takımlar varken biz Süper Lig’e çıktık. Bunun parçası olduğum için çok mutluyum. İstanbulspor için aslında tarihini yeniden hatırlaması için önemli. Çok önce kurulmuş büyük bir camia İstanbulspor. Bunun farkına varıp Süper Lig’de kalıcı olması lazım” dedi.

“Kalbi büyük olan takımız”

Takımın yabancı oyuncularından Kristal Abazaj ise, “Öncelikle söyleyecek çok şey yok. Biz küçük takım olarak adlandırılan İstanbul’un yalnız bir takımıyız. Ama gerçekten kalbi büyük olan, cesaretle mücadele eden bir takımız. Bandırmaspor’un buraya kadar gelmiş olması bir şans değil. Çok iyi takımlar. Birtakım üzülecekti. Biz hak ettik ve şu an Süper Lig’deyiz. Genç oyuncuların hayali büyük takımlara karşı oynamak. Gelecek sene büyük takımlara karşı oynayacağız. Benim hayalimdi” ifadelerini kullandı.

Spor

Abdullah Avcı: Trabzonspor tarihinde Türkiye’deki bütün kupaları almış bir teknik adam olarak anılmak istiyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Trabzonspor tarihinde Türkiye’deki bütün kupaları almış bir teknik adam olarak anılmak istediğini söyledi. 2021-22 sezonunda Trabzonspor ile tarihin en erken şampiyonluklarından birine imza attıklarını, sürdürülebilir başarı için her zaman çok çalışacaklarını kaydetti.

Nurgül GÜNAYDIN
TRABZON-Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda 2021/22 sezonunda Trabzonspor’la kazandıkları şampiyonluk öyküsünü anlattı. Bordo-mavili takımda görev süresi boyunca Trabzonspor tarihinde Türkiye’deki bütün kupaları almış bir teknik adam olarak anılmak istediğini ifade eden Avcı, sürdürülebilir başarı için de her zaman çok çalışacaklarını dile getirdi. Avcı, “Daha Trabzon’da tamamlanmamış, almamız gereken, başarılı olmamız gereken kupalar var. Şu an itibariyle Türkiye Kupası önemli hedeflerden bir tanesi. Trabzonspor tarihinde Türkiye’deki bütün kupaları almış bir teknik adam olarak anılmak ve devam etmek istiyorum” dedi.

“ANALİZİ İYİ YAPARAK BAŞLADIK”

Avcı, Trabzonspor’da 2020/2021 sezon ortasında göreve geldiği dönem ilk işlerinin takımın iyi bir analizini yapmak olduğunu söyledi. Küme hattının bir üstünde iken Trabzonspor’da göreve geldiğini hatırlatan Avcı, “10 Kasım 2020 Trabzon’a ayak bastığım gün ve pandemi sürecinin devam ettiği, ligin 8’inci maçı, aslında arası da değil, sezon başıydı ama Trabzonspor’un tarihinde çok alışık olmadığı düşme hattının bir üzerinde bir takım vardı. Ki orada kalmayacaktı muhakkak bir çıkış yapacaktı. Bu ligde çalışan bir teknik direktör olarak bir sene evvel de Türkiye’nin büyük kulüplerinden bir tanesinin teknik direktörlüğünü yapmış Trabzonspor’un analizini iyi yaparak sezona başladık. Şehrin beni tanıması, benim şehri tanımam, sokaktaki insanlarla çok daha iyi iletişimi kurmak, iyi dostluklar yakalanması, karşılıklı çok güzel bir sevginin olması bize biraz o yol mesafesini daha iyi açtı diye düşünüyorum” dedi.

“EKİP OLARAK İNANDIK, OYUNCU GRUBUNU DA İNANDIRDIK”

Bordo-mavili teknik adam, Trabzonspor tarihinin en rahat şampiyonluğunu yaşadıklarının altını çizerek bunun için önce ekip olarak kendilerinin inandığını daha sonra da oyuncu grubuna bunu başarabileceklerine inandırdıklarını belirtti. Avcı şöyle konuştu:

“Trabzon’daki ilk toplantıda söylediğim ifade şuydu; ‘Trabzonspor için şampiyonluğa oynarlar diyorlar, Trabzonspor bu sene şampiyon olacak’. Oyuncularla ilk yaptığım toplantı. Yabancı oyuncularla da telefonda konuştuğumda net bir şekilde ‘Bu takım bu sene şampiyon olacak, bunun için önemli bir parça olun diye transferde konuştuğum oyuncular vardı. Hatta yerli oyunculardan ayrılmak isteyenler vardı. ‘Siz bunun altyapısından yetiştiniz, bu duyguyu yaşamanız gerekiyor, bu takım bu sene şampiyon olacak’ diye net ifadeler kullanmıştım. Biz ekip, şehir ve zaman içinde taraftarımızın da buna inanması ile beraber Türk futbol tarihinin bence en konforlu, en rahat, en uzak şampiyonluğunu yaşamış olduk. İnanıyordum ben, ekip halinde de inanıyorduk, oyuncu gurubunu da inandırmıştık. Buna inanabilmek için oyunun ve sonuçların seni desteklemesi gerekiyor.”

“OYUN VE SKOR HER SEFERİNDE BİZİ DAHA İLERİYE İTTİ”

Şampiyonluk senesinde bazı maçların hikayenin kırılma anları olduğunu anlatan Avcı, “Biz sezona şöyle başladık, 4 maç 10 puan. Bunlardan bir tanesi geri dönüşlü bir Galatasaray maçıydı. 2-0 mağlubiyetten 2-2’ye dönen bir maçtı. Bu süreç özellikle rakiplerinin de yani İstanbul’un ve ülkenin devamlı şampiyon olan takımları Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan uzaklaşmak, onları yanına yaklaştırmamak. Aslında sanıyorlar ki Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş yoktu Trabzon olduğunda. Hayır, biz yanımıza yaklaştırmadık. Onlar bunlardan uzaklaştırdı. Ve oyun ve skor her seferinde bizi daha özgüvenli daha ileriye iten ve buna son derece inandıran bir durum oluşturdu” dedi.

“HERKES BİRBİRİNE YARDIMCI OLUYORDU”

Avcı, şampiyonluk sezonu boyunca herkesin birbirine yardımcı olduğu çok iyi bir ekibe sahip olduklarının da altını çizerek, “Oyuna inandırdım, skorlar bizi destekledi, iletişimle beraber içerde de çok karakterli, birbirine uygun, birbirine yardımcı olan oyuncu grubu vardı. Ve iyi bir ekip çalışması da vardı bizimle beraber. Ve buna da son derece destek olan bugünkü başkan sayın Ertuğrul Doğan da vardı. Ve bu organizasyon, sonuçlar bizi hep bir yerde tuttu. Biz geri düştüğümüz maçlarda dahi kaybetmeyeceğimizi, dışardan bir teknik adam olarak baktığımda bu oyunun bize döneceğini hissettiren bir oyuncu grubu vardı. Oyunu konuştuk, iyi bir enerji, iyi bir aile ortamı vardı. Herkes birbirine yardımcı oluyordu. Onun böyle net bir şekilde yukarıya doğru gideceği belliydi” diye konuştu.

“GERİ DÖNÜŞLER ŞAMPİYONLUK HİKAYESİNİN BAŞLADIĞINI GÖSTERİR”

Avcı, şampiyonluk sezonundaki derbi performanslarına ilişkin de şunları söyledi:

“Trabzonspor tarihinde bir kere bu derbilerde çok başarılı maçlar oynamış bir takımdır. Trabzonspor’un forması kimle oynarsa oynasın, ben oyuncu olarak da çıktım Trabzonspor’a karşı teknik adam olarak da çıktım. O formanın ağırlığı rakibine her zaman iyi hissettirir. Bir de sezona çok iyi başlaması psikolojik olarak bir kere büyük takımlara karşı üstün başlıyorsun ve özgüvenliyiz. Bu geri dönüşler, bu takımlardan kazandığın son dakika sonuçları zaten şampiyonluk hikayesinin başladığını gösterir.” (DHA)

Okumaya devam et

Spor

Samsun, spor turizmiyle dünyaya açılacak

TSYD Samsun Şubesi’nin ziyaret ettiği Vali Orhan Tavlı, “Sporun birleştirici gücünü kullanarak spor turizminde atılımlar yapıp, Samsun’un doğal ve kültürel güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

ABDULLAH GONCA

SAMSUN-Türkiye Spor Yazarları Derneği Samsun Şube yönetimi, Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Şube Başkanı Murat Sandıkçı ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, şubenin faaliyetleri hakkında bilgiler verilip, spor turizmini yönelik Samsun’da yapılabilecekler konuşuldu.

PROJELER KONUŞULDU

Şube Başkanı Murat Sandıkçı, “61. yaşını kutlayan TSYD, ülkemizin en önemli oluşumlarının başında gelmektedir. Bizler de Samsun Şube yönetimi olarak göreve gelir gelmez yapabileceğimiz projeler ve şehrimize değer katacak atılımlar konusunda ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bizleri sıcak bir ortamda ağırlayan ve desteğini dile getiren Valimiz Orhan Tavlı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

SPOR BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ

Samsun Valisi Orhan Tavlı da sporun birleştirici yönüne vurgu yaparak, “Daha önce görev yaptığım yerlerde de yaşadığım en önemli deneyim, sporun birleştirici gücüydü. Her kesimden insan statta, salonda veya spor alanında gönül verdiği takımı destekliyor. Bu durumu Samsun olarak çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Sporun birleştirici ve dikkat çekici yönüyle spor turizmi konusunda ciddi adımlar atacağız” diye konuştu.

SPOR TURİZMİ VURGUSU

Tavlı, şöyle devam etti:
“Kültür ve doğa turizminin yanı sıra spor turizmi konusunda ekiplerimiz çalışmalarını yapıyor. Şehrimize ulusal ve uluslararası organizasyon kazandırma konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Samsun sınıf olarak artık üst düzey iller klasmanında. Samsun’un gelişmişliğini ve doğal güzelliklerini, spor turizmiyle tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu konuda spor medyası da büyük rol oynayacak.”

Okumaya devam et

Spor

Süper Lig’deki tek yabancı teknik direktör Samsunspor’da

Trendyol Süper Lig’de mücadele eden 20 takım arasında yabancı teknik direktör tarafından çalıştırılan tek ekip olarak Samsunspor kaldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
Son olarak Konyaspor’un, Teknik Direktör Fahrudin Omerovic ile yollarını ayırmasının ardından Süper Lig’de yabancı teknik direktörün çalıştırdığı tek takım olarak Samsunspor kaldı. Samsunspor haricindeki 19 takımın tamamı yerli antrenörlere emanet edilirken, ligin 8. haftasında kırmızı-beyazlılarda göreve gelen Alman Teknik Direktör Markus Gisdol ise halen Karadeniz temsilcisinin başında bulunuyor.

Galatasaray Okan Buruk’a, Fenerbahçe İsmail Kartal’a, Trabzonspor Abdullah Avcı’ya, Başakşehir Çağdaş Atan’a, Beşiktaş Serdar Topraktepe’ye, Kasımpaşa Sami Uğurlu’ya, Çaykur Rizespor İlhan Palut’a, Alanyaspor Fatih Tekke’ye, Sivasspor Bülent Uygun’a, Antalyaspor Sergen Yalçın’a, Adana Demirspor Hikmet Karaman’a, Kayserispor Burak Yılmaz’a, MKE Ankaragücü Emre Belözoğlu’na, Konyaspor Ali Çamdalı’ya, Gaziantep FK Selçuk İnan’a, Fatih Karagümrük Tolunay Kafkas’a, Hatayspor Volkan Demirel’e, Pendikspor İbrahim Üzülmez’e ve İstanbulspor da Osman Zeki Korkmaz’a emanet edilmiş durumda.

Samsunspor’un başında şu ana kadar lig ve kupada 30 maça çıkan 55 yaşındaki Gisdol, 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı.

Öte yandan kariyerine Almanya’nın Hoffenheim takımında antrenör olarak başlayan Markus Gisdol, daha sonra sırasıyla Hamburg, Köln ve Lokomotiv Moskova’yı çalıştırdı.
Samsunspor ile Markus Gisdol arasındaki sözleşme sezon bitiminde sona erecek.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.