Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Terör örgütü PKK/YPG destekçisi milletvekilinin İsveç hükümetine şantajları devam ediyor

Terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç hükümetinin Türkiye’ye silah satış yasağını sürdürme taahhüdünde bulunmaması halinde ek bütçe görüşmelerinde aleyhte oy vereceğini açıklayarak, hükümete yönelik şantajlarına devam etti.

STOCKHOLM-Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine güvenlik endişeleri ve terör örgütü PKK/YPG’ye verdiği destek nedeniyle ret vermesinin ardından İsveç, silah ihracatı yasağı ve terörle mücadele yasalarında adımlar atmıştı. Terör örgütü YPG/PKK destekçisi olan ve 2019’da Sol Parti’den istifa eden bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç’in Türkiye’nin meşru güvenlik endişelerini gidermek için atacağı adımları hükümete şantaj ve tehditlerle engellemeye çalışıyor.

İsveç hükümetinin Türkiye’ye silah satış yasağını sürdürme taahhüdünde bulunmaması halinde ek bütçe görüşmelerinde aleyhte oy vereceğini açıklayan Kakabaveh, hükümet ve muhalefet partileri tarafından ayrı ayrı önerilen ek bütçe tasarılarına destek vermeyerek İsveç meclisini çıkmaza soktu.

İsveç meclisindeki oylamada ek bütçenin onaylanması için 175 oya ihtiyaç varken, hükümet ve söz konusu bütçeyi destekleyen partilerin oyu 174’de kalıyor. Kakabaveh ise bu durumu hükümete şantaj için kullanıyor.

Terör destekçisi Kakabaveh, geçtiğimiz sene kasım ayında Magdalena Andersson’un Başbakanı seçildiği oylamada ve 7 Haziran’da ise Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson hakkındaki güven oylamasında kullanacağı oy için hükümete şantaj yapmıştı. Kakabaveh’nın eylül ayındaki seçimlerde aday olacak bir parti bulamazsa milletvekilliğinin sona ermesi bekleniyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Çocuğuyla parkta ilgilenirken düğünde takılan 420 gram altını çalındı

Adana’da bir kadın parkta çocuğuyla ilgilendiği sırada düğününde takılan 420 gram altını çalındı.

Süleyman Cenk İdaye – Furkan Sabrican Ünlü
ADANA-
Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur Sima K. (27) 1 yaşındaki kızı E.K.’yı parka getirdi. Bir süre parkta oynayan E.K. kaydıraktan kaydığı sırada birisiyle çarpışıp ağlamaya başladı. Anne Nur Sima bunun üzerine kızının yanına koştu. Ardından Nur Sima K.’nın banktaki altın dolu çantası çalındı.

Olay anını anlatan Nur Sima K.,”420 gram altınım çalındı. Diyarbakır’dan 10 gün önce Adana’ya geldim. Çocuk parkında kızım oynarken kaydıraktan kaydığı sırada bizim gelin ile çarpıştı. Bende o an hemen kızıma doğru koştum. 5 dakika sonra bankta olan çantamın yerinde olmadığını gördüm. İçerisinde 420 gram altınım vardı. Düğünde takılan takılarımdı” dedi.

“9 yaşındaki kız çocuğuna hırsızlık yaptırmışlar”

Hırsızlığı yapan kişilerin kimliklerinin tespit edildiği ancak hala firar olduğunu dile getiren Nur Sima K., ”9 yaşındaki bir kız çocuğu halası tarafından yönlendirerek git şu çantayı bankın üzerinden alıp tişörtünün altına koyup getir dediğini öğrendim. Hala altınları aldıktan sonra gömleğinin içerisine saklayarak uzaklaşmış. Çocuğum ağlarken bizi demek ki takip etmişler o sırada çantamı almışlar” diye konuştu.

Okumaya devam et

Asayiş

Samsun’da depo yangını

Samsun’da depo olarak kullanılan iş yerinde çıkan yangında maddi zarar oluştu.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Yangın, İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi Gümüş Sokak üzerindeki 3 katlı bir binada depo olarak kullanılan iş yerinde meydana geldi. Ambalaj, plastik ve tahta parçalarının bulunduğu depoda bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Depodan çıkan dumanı gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangında koli halde bulunan ambalaj malzemelerinin bir kısmı yanarak zarar gördü.

Kadıköy Mahallesi Muhtarı Muzaffer Yılmaz, “Vatandaşın deposuymuş. Kağıtları, tahtaları yanmış. Kendisi sigara izmaritinden olduğunu söylüyor. Emniyet ve itfaiye burada rapor tutacak” dedi.
Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

Okumaya devam et

Asayiş

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Doğukan Gürel
ANKARA-
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir etki ve yoğun bir baskıyla kesintisiz bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 268’i Irak’ın, 378’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 646 olmuştur” ifadelerini kullandı.

Tuğamiral Aktürk ayrıca, bu hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı teröristin daha Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu bildirdi. Tuğamiral Aktürk, Suriye’de istikrarın bir an önce tesis edilmesi ve Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirtti. Tuğamiral Aktürk, bu çerçevede Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde meydana gelen araç kazası sonucu 23 Mart’ta şehit olan Tank Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı’ya bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.
Sınır hattının cumhuriyet tarihinin en yoğun ve etkin tedbirleri ile korunduğuna dikkati çeken Tuğamiral Aktürk, “Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 82 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 2’si terör örgütü mensubudur. 2 bin 572 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 2 bin 3’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 39 bin 412 olmuştur” diye konuştu.

Bakan Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in faaliyet takvimine ilişkin konuşan Tuğamiral Aktürk, “Bakanımız, 21 ve 22 Mart’ta Bayburt’a, 25 Mart’ta Kırıkkale’ye, 26 Mart’ta ise Kırşehir’e ziyaretlerde bulunmuştur. Bu kapsamda valilikleri ziyaret eden bakanımız, bölgedeki askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuş, gazilerimiz ile şehit ve gazilerimizin kıymetli aileleriyle iftarda bir araya gelmiştir. 26 Mart’ta Mısır’ın Ankara Büyükelçisini kabul eden sayın bakanımız, 27 Mart’ta ise Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atanan Dışişleri Bakan Yardımcısını kabul etmiş, ardından gazilerimiz ile şehit ve gazilerimizin değerli ailelerini Ankara’da iftar yemeğinde ağırlamıştır. Bugün de Hatay’a bir ziyaret gerçekleştirecek olan bakanımız, yarın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecektir” şeklinde konuştu.

“(Gazze’de ateşkes) Beklentimiz, İsrail’in bu karara uymasıdır”

Tuğamiral Aktürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Ramazan ayı süresince Gazze’de ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye insani erişim sağlanması kararını olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Beklentimiz, İsrail’in bu karara uymasıdır. Fakat Gazze’de artarak yaşanan zulmün son bulması adına kalıcı ateşkesin ilan edilmesi kaçınılmazdır. Uluslararası toplumu, kendi gözleri önünde yaşanan toplu katliamlara karşı ortak bir tutum sergilemeye ve vahşeti durdurmaya çağırıyoruz.”

Tuğamiral Aktürk, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Taşınabilir Atış Kontrol Birimi sisteminin icra edilen atış testlerini başarıyla tamamlayarak Deniz Kuvvetleri’nin, 5 adet Süper Mushshak uçağının da Hava Kuvvetleri’nin envanterine alındığını duyurdu.

3 Mart’ta gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na ilişkin katılım verilerini açıklayan Tuğamiral Aktürk, “375 bin 409 kadın, 341 bin 113 erkek olmak üzere toplam 716 bin 522 aday katılmıştır. Sınavda başarılı olan adayların okul tercihleri 3 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında alınacaktır” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.