Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

“Cumhurbaşkanımız olmasa bu ülkede siyaseten NATO masasında bu mücadeleyi verecek başka bir kişi göremiyorum”

Ortak Hafıza Dergisinin tanıtım toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “FETÖ; halktanmış gibi görünen bir sapığın öğretileriyle hareket eden eli kanlı terör örgütüdür, devlete sızmış ve devleti ele geçirmeye çalışan bir terör örgütüdür. Bu siyasi örgütle mücadele, ülkemiz için ölüm kalım meselesidir” dedi. Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’le müzakerelerinde FETÖ isminin NATO tarafından işlenmiş olmasının bu mücadelenin nasıl yüksekte tutulduğunu gösterdiğini anlatan Varank, “Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız olmasa bu ülkede siyaseten NATO masasında bu mücadeleyi verecek başka bir kişi göremiyorum” diye konuştu.

Abdul Samet Kaya – Cüneyt Sevindik
İSTANBUL-
Çalışmaları 15 Temmuz Derneği tarafından yürütülen ve çok sayıda yazar, gazetecinin yazıları ile mülakatların yer aldığı Ortak Hafıza Dergisi’nin lansman toplantısı Hafıza 15 Temmuz Müzesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Çoşkun Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Temiz ve Ortak Hafıza Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Talip Küçükcan katıldı. Lansmanda dergi içeriğine yönelik bilgiler verilirken çıkartılan derginin uzun soluklu olması içinde çalışmaların devam ettirileceği vurgulandı.

“Güçleri yetseydi bir adım daha öteye gideceklerdi”

Programda konuşan Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “15 Temmuz şuurunu geleceğe aktarmak için çalışmalar yürüten derneğe şükranlarımı sunuyorum. Ortak Hafıza dergisi bu topluluğun imza çalışmalardan bir tanesi. Bu eser 6 ayda bir alanında yetkin isimlerin değerli çalışmaları sayesinde sizlere sunuluyor. Özel röportajlarla sizlere sunuluyor. Ortak akıl ve kolektif emeğin ürünü olan dergiyi takip edebilirsiniz. Biz tarih boyunca vatanı uğrunda şehit olunacak bir yer olarak gördük. Canımız pahasına savunduk. Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerini tayin edemezler. Tarihimizi doğru okumalıyız. Bu coğrafya kaynayan bir kazan, bir ateş çemberi. Maalesef tarih boyunca bu toprakların kaderi hep kanla yazıldı. Tehditler sadece dışarıdan gelmedi. Bizi her dönemde içeriden vurmaya çalışanlar oldu. Örneğin; 27 Mayıs kalbi kararanların darbesidir. 28 Şubatta yapılanlar hala hafızalarda tazedir. 15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişimidir. Meclisimize, külliyemize, Emniyet Müdürlüğümüze bomba yağdırdılar. Sokağa çıkan vatandaşlarımızı tanklarla ezmeye çalıştılar. 251 vatanı evladını şehit ettiler. O gece FETÖ mensupları ne yaptıklarının farkındaydı. Güçleri yetseydi bir adım daha öteye gideceklerdi. Kardeşi kardeşe kırdıracaklardı. Bu aziz toprakları efendilerine peşkeş çekeceklerdi. FETÖ feraset sahibi milletimizi hesaba katmadı” dedi.

“Devleti ele geçirmeye çalışan bir terör örgütüdür”

Sözlerine devam eden Bakan Varank, “15 Temmuz sıradan ve kısa sürede planlanan bir darbe girişimi değildir. 40 yıllık bir plan vardır. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün planlayıcısı Pensilvanya’daki şarlatan Fetullah Gülen’dir. FETÖ; halktanmış gibi görünen bir sapığın öğretileriyle hareket eden eli kanlı terör örgütüdür, devlete sızmış ve devleti ele geçirmeye çalışan bir terör örgütüdür. Bu siyasi örgütle mücadele ülkemiz için ölüm kalım meselesidir. Gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla önemli bir mesafe kat ettik. Biz bir an olsun bu mücadeleden geri durmayacağız” diye konuştu.

Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren, birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan, yerinde sayan bir Türkiye yoktur, olması da mevzu konusu değildir. ‘Yerelde iktidar olduk’ diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir” dedi.

Yunus Emre Aytekin – İbrahim Berat Yılmaz
ANKARA-
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu. Bugünün sosyal ve ekonomik temelli ihtiyaç ve isteklerin aksine siyaset yapılamayacağını belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, “Geleceğin tasarım ve planlamasını ihmal ederek de asla mevzi ve mesafe alamayız. Biz görevimizin farkındayız. Yapacaklarımızın da şuurundayız. Vizyonu yetişmeyenlerin nefeslerinin tükendiği yerde terk etmeleri, hatta farklı tesirlerin sonucu yılmaları, umutsuzluk ve yılgınlık çarkına kapılmaları bundan sonra da muhtemeldir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin inanmış, irade göstermiş, ahlaki ve fikri olgunluğa erişmiş hiçbir mensubunun devşirilip yarı yolda devrilmesi artık söz konusu değildir. Türkiye’mizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Türk milletini layık olduğu yüksek mevkie muhakkak ulaştırmalıyız. Bütün bunları yaparken siyaset önceliğimiz sınıflara, zümrelere, şahıslara hiçbir ayrıcalık tanımadan yalnızca milletimizin tamamını tarihi perspektif içinde kucaklayan ve onun devamını amaçlayan bir kavrayışla hareket etmektir” diye konuştu.

“Yeni yüzyılda Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalıyız”

“Siyaset, medya ve ekonomi ilişkilerini demokratikleştirmeli” diye konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi:
“Türk devrinde insanımızın mutlu, müreffeh ve güvenli olacak bir dönemin kapılarını el birliğiyle, ortak değerler etrafında kenetlenerek açmalıyız. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçlara köklü cevaplar hazırlayarak, Türk ve Türkiye Yüzyılı’na temel olacak kalıcı ve güçlü reformları peş peşe hayata geçirmeliyiz. Üreterek, yabancı sermayeyi özendirerek, tasarrufu artırarak, fiyat ve finansal istikrarı kurumsallaştırarak, ihracat ve yatırım seferberliğini teşvik ederek, bilhassa adil ve insani paylaşımı canlandırarak yeni yüzyılda Türkiye ekonomisini zincirlerinden kurtarmalıyız. Milletler mücadelesinin acımasız rekabetinde Türk milleti ortak paydasında buluşmalı, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi yabana atmadan geçmişin muzaffer hatıralarını geleceğin ufkuyla eklemleştirmeliyiz. Bunu yapacak irade, inanç ve itibar Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nda mevcuttur.”

“Türkiye ve Türk milleti 2071’de cihan ve uzay hakimiyeti mefkûresini Allah’ın izniyle başaracaktır”

Geleceğin süper gücünün Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, “İstanbul’un fethinin 600’üncü yıl dönümü olan 2053’te bu ideal gerçekleşecektir. İstiklalin ve istikbalin güvencesi Cumhur İttifakı’dır ve varlığını kararlılıkla devam ettirecektir. Tarihte büyük devletler kurmuş ve bu potansiyeli defalarca göstermiş olan Türk milletinin bugün her evde, her ocakta, her ailede, her ana yüreğinde yaşattığı medeniyet kudreti, onu saklı durduğu yerden çıkaracak samimiyeti, marifeti ve cesareti beklemektedir. Beklenen o samimiyet, o marifet, o cesaret şükürler olsun ki, Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur İttifakı’nda tecessüm ve tecelli etmiştir. Gelen Türk asrıdır, Türkiye ve Türk milleti 2071’de cihan ve uzay hakimiyeti mefkûresini Allah’ın izniyle başaracaktır. Zafer sabredenlerin ve inananlarındır” dedi.

Okumaya devam et

Siyaset

Başkan Kurnaz: Şimdi çalışma zamanı

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Seçimler bitti, şimdi çalışma zamanı” dedi.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-
İlkadım Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda komisyon, encümen ve diğer üyelikler belirlendi.

“Seçimler bitti şimdi çalışma zamanı”

Toplantının açılışında konuşan Başkan İhsan Kurnaz, bütün meclis üyelerine başarılar diledi. 5 yıl boyunca şeffaf ve adil bir yönetim süreci geçirmek istediklerini ifade eden Kurnaz, “Meclis çatısı altında birlikte 5 yıl boyunca ilçemizin, şehrimizin meselelerini istişare ederek birlikte değerlendirerek çözüme kavuşturacağız. Bunlar da sizlerin büyük katkısı olacak. Seçimler bitti, şimdi çalışma zamanı. İlkadım halkı da bir teveccühte bulundu ve bize görev verdi. Bizler de bu göreve en iyi şekilde layık olmak için çalışacağız ve hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. İlkadım hepimizin ortak paydası. İlk toplantımız hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan İhsan Kurnaz’ın ardından AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti grup sözcüleri de yeni döneme ilişkin iyi niyet temennilerini ifade etti.

Okumaya devam et

Dünya

İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye İran çağrısı: Yaptırım uygulanmasını talep ettim

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye mektup gönderdiğini açıklayarak “İran’ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve İran’ı çevreleyip zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim” dedi.

TELAVİV-
İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısının ardından bölgedeki gerilim sürüyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, bugün 32 ülkeye mektup gönderdiğini açıkladı. Onlarca dışişleri bakanı ve dünyanın önde gelen isimleriyle görüştüğünü belirten Katz, “İran’ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve İran’ı çevreleyip zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim. İran çok geç olmadan durdurulmalıdır” dedi.

ABD’den İsrail savunmasına destek vurgusu

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, iki bakanın İran’ın gerçekleştirdiği saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri ele aldığı ve ABD tarafının İsrail’den İran’a karşı saldırı düzenlememesi çağrısında bulunduğu aktarıldı. Görüşmede, Austin’in “ABD’nin İsrail’in savunmasına yönelik kararlı desteğini yinelediği ve bölgesel istikrara yönelik stratejik hedefini bir kez daha vurguladığı” ifade edildi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.