Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Milli Savunma Bakanı Akar’dan “tahıl koridoru” açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından tahliyesi konusunda oluşturulması planlanan tahıl koridoruna ilişkin, “Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud arasındaki ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin “tahıl koridoru” konusundaki sorusunu yanıtladı. Tahıl koridoruna ilişkin görüşmelerdeki son durum hakkında bilgi veren Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gıda krizinin çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri çerçevesinde sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini anlattı.

Teknik konuların ve deniz seyrüseferinde güvenlik boyutunun olduğunu aktaran Akar, bununla ilgili Ukrayna, Rusya ve BM ile koordineli çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Akar, “İlgili bakanlıklar, kurumlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu. Türkiye’den bir heyetin Rusya’ya tekrar gidip gitmeyeceğine yönelik soruya “Mümkün, gidilebilir, muhataplarımız da gelebilir” karşılığını veren Akar, başka bir gazetecinin, “Tahıl koridorunun hayata geçirilmesine yönelik bir gecikmenin olduğunu düşünüyor musunuz” sorusu üzerine, şunları kaydetti:

“Bu konuda dört önemli aktör var: Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM. Konuyla ilgili deniz seyrüseferinde güvenlik boyutu var. Mayınlar ve limanların güvenliği konusu var. Ülkelerin endişeleri gibi çeşitli konular var. BM’nin aldığı bazı kararlar, çizdiği bir çerçeve ve plan var. Bütün bunların hepsi değerlendirilerek bir yol bulmak için gayret gösteriliyor. Türkiye’nin ne yapmakta olduğunu, aklıselim uluslararası kişi ve kurumlar da devletler de takdir ediyor.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Öldü sanılıp ceset torbasına konan depremzede genç, depremin acılarını şarkıyla anlattı

Asrın felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş Depremi’nde 13 saat göçük altında kaldıktan sonra öldü sanılarak ceset torbasına konulan ve son anda yaşadığı fark edilerek kurtarılan 31 yaşındaki Hasan Er, yaşadığı acıları müziğe dönüştürerek hayata yeniden tutundu. Başına gelen felaketten sonra büyük ameliyatlar geçiren ve fizik tedavi süreci için Aydın’a yerleşen Er, yazdığı ‘Yine gelsin’ adlı söz ve besteyi ise depremde kaybettiği eşi başta olmak üzere tüm sevdiklerini kaybedenlere armağan etti.

Uğur Eser
AYDIN-
Kahramanmaraş Depremi’nde eşi ve sevdiklerini kaybeden Hasan Er, 11 şehrin yerle bir olduğu felaketin içinde 13 saat boyunca göçük altında kaldı. Evinin yıkılmasının ardından gözlerini açtığında eşinin vefat ettiğini, çocuklarının ise ortada olmadığını fark eden Er, dar bir göçüğün altında 11 saate yakın çığlık atarak hayatta kalmaya çalıştı. 13 saat göçük altında kalan ve kurtarıldığında öldü sanılarak bir ceset torbasına konulan talihsiz genç, şans eseri yakınlarını arayan bir vatandaş tarafından yaşadığının fark edilmesi üzerine hemen hastaneye götürüldü ve uzun bir tedavi sürecine başladı. Yaşam sevinci ve azmini kaybetmeyen Hasan Er, yaşadığı acıları müziğe dönüştürerek hayata yeniden tutundu. Fizik tedavi süreci için Aydın’a yerleşen Er, yazdığı ‘Yine gelsin’ adlı söz ve besteyi ise depremde kaybettiği eşi başta olmak üzere tüm sevdiklerini kaybedenlere armağan etti.

“Öldü sanıp ceset torbasına koymuşlar”

Deprem sonrasında 13 saat göçükte kaldığını ve kurtarıldığında öldü sanılarak ceset torbasına konulduğunu ifade eden Hasan Er, “Asrın felaketi Kahramanmaraş Depremi’nde 11 şehrimiz yerle bir oldu. Bu süreçte 13 saat boyunca göçükte kaldım. Evimiz bir anda sallanmaya başladı ve yıkıldı. Daha sonra gözlerimi açtığımda eşim vefat etmişti. Çocuklarım ortada yoktu. Ben çok dar bir göçüğün altındaydım. Bir ayağım kalçamdan tamamen kırılmıştı ve sırtıma dönmüştü. Bu süreçte yaklaşık 11 saat çığlık attığımı biliyorum. Daha sonrasını artık travmadan dolayı artık hatırlamaz oldum. Ne yaptığımı bilmiyordum. 13’üncü saatte beni göçükten çıkarmışlar. Öldüm zannedip, bir ölü torbasına koymuşlar. Ex olduğumu zannetmişler ve bir kişi yakınlarını ararken torbayı açtığında ölmediğimi fark etmiş. Daha sonra beni apar topar hastaneye göndermişler. Kahramanmaraş Hastanesi’nde hiç yer olmadığı için gece saat 12 civarına kadar yarı travma içerisinde yerde yattığımı biliyorum. Daha sonrasında annem beni buldu ve annem beni ilk gördüğünde tanıyamadı. Yüzüm paramparça olmuştu çünkü. Her tarafım kırıktı. Daha sonrasında Gaziantep’te bir hastaneye ulaştırdılar, orada fasyotomi ameliyatı yapıldı. Ayaklarımın kasları tamamen açıldı. Sonra oradaki tedavinin yetersiz kalacağı söylenerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne beni gönderdiler. Bir ambulans uçakla oraya götürüldüm. Yaklaşık 45 gün boyunca yoğun bakımdaydım ve çok büyük ameliyatlar oldum. Toplamda 51 tane ameliyat oldum. Bir kaç defa kalbim durdu. Bu süreçte benimle çok ilgilendiler. Ölüm riskim 45 gün hiç geçmedi. Daha sonrasında beni servise aldılar. Yaklaşık 5 ay hastanede yattım. Bunun sonrasında da fizik tedavi görmek için Aydın’a yerleştim. Akrabalarımdan bir tanesi buradaydı ve Kahramanmaraş’a dönemeyecek haldeydik. Orada çünkü hiç bir şeyimiz kalmamıştı. Bana 5 yıl kadar yürüyemeyeceğim söylenmişti. Gerçekten belden aşağım felçti ve her şeyimle annem ilgileniyordu. Çok büyük çabalar göstererek ben 2 ayda adım atmaya başladım. Ayağıma aparatlar taktım, bir şekilde ayakta durmaya çalıştım. Spor yapmaya çalıştım. Fizik tedavim iyi geçti” dedi.

Okumaya devam et

Genel

Başkan Demirtaş: “İLMEK ile işsizlik sorununa çözüm olacağız”

İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş, “Samsun’da sanayinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için hayata geçireceğimiz istihdam garantili İlkadım Meslek Edindirme Kursu (İLMEK) ile işsizliğe çözüm olacağız” dedi.

ABDULLAH GONCA-
SAMSUN-
Şehirde faaliyet gösteren sanayicilerle iş birliği içinde hayata geçecek proje hakkında bilgiler aktaran Başkan Demirtaş, “İşsizlik sadece ekonomik değil aynı zamanda çok tehlikeli sosyal bir sorun. Halkımızın sağduyusu ve takdiri ile kaldığımız yerden devam edersek bu sorunu yok etmek için, istihdam kapasitesi yüksek, az sermaye ile çok istihdam oluşturan emek yoğun projelere ve sektörlere ağırlık vereceğiz. Bunlardan bir tanesi de İLMEK Projemizle imkanlarımız dahilinde iş istihdamına katkı sağlamak istiyoruz. Projemizle küçük ve orta ölçekli yerel işletmelerimizin nitelikli iş gücüne ve bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlayacağız. İstihdam garantili kurslarla her meslek dalı için farklı eğitim sürelerinin belirlendiği meslek edindirme kurslarında eğitim alan gençlerimiz MEB onaylı sertifika verilerek, meslek sahibi olmalarına imkan sunacağız. Eğitimler tamamlandığında ise kursiyerlerin İLMEK aracılığıyla sanayicilerimizle görüşerek tornacı, boyacı, kaynakçı gibi ihtiyaçları olan ara elemanların birlikte programlayıp uygun kadrolarda istihdamı sağlayacağız” diye konuştu.

Okumaya devam et

Genel

Tekkeköy’de Yeniköy Köy Konağı çalışmalarında sona gelindi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, atıl okul binasında yapılan tadilat ile Yeniköy Mahallesi’ne kazandırılacak köy konağının çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu.

HAMİDE GONCA
SAMSUN-
Tekkeköy Belediyesi atıl okul binalarını köy konağına çevirerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunmaya devam ediyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın talimatlarıyla atıl binalarda tadilat ve çevre düzenlemeleri yapılarak mahallelerde insanların rahatlıkla kullanabileceği, önünde düğün nişan gibi aktivitelerin içerisinde kurslar ve toplanmaların yapılabileceği ortak alanlar oluşturuluyor.

Bu kapsamda Asarağaç, Çayleyik, Yeşilyurt, Karışlar, Çayırçökek, Başköy, Zafer, Yukarıçinik ve Ökse’ye kazandırılan köy konaklarının ardından bir yenisinin daha çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Yeniköy’de bulunan atıl ilköğretim okulu binası bu kapsamda yenilendi. Yeniköy Köy Konağı hizmete girmek için gün sayıyor.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Yeniköy Mahallemizde bulunan atıl durumdaki okul binamızda yaptığımız çalışmalar ile birlikte yediden yetmişe tüm mahalle sakinlerimizin kullanabileceği yeni köy konağımızın çalışmalarında sona doğru yaklaşıyoruz. Projemiz kapsamında tadilatı yapılan binamızın içerisinde eğitimlerin verileceği sınıflar ve etkinlik salonlarının yanında spor alanları, park, kamelya, çocuk oyun alanları ve kent mobilyaları bulunacak. Peyzajının da tamamlanmasının ardından yılın tüm zamanlarında mahalle sakinlerimizin kullanabileceği ve düğün, nişan gibi çeşitli aktivitelerini yapabileceği bir yaşam alanı ortaya koyarak merkezdeki konforu buraya taşımış olacağız” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.