Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Bakan Soylu: Muhtar demek, millet demektir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Muhtar demek, millet demektir” dedi.

Hidayet Türkyılmaz
ANKARA-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Türkiye Muhtarları El Ele” projesinin kapanış programına katıldı. Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen programda konuşan Bakan Soylu, “Tam da Samsun’a yakışır şekilde ilk adımını attığımız bu güzel projeye başlamıştık.

Samsun’dan başladık; Van, Sivas, Hakkari, Ağrı, Hatay, Bursa, Çanakkale, Şanlıurfa, İstanbul derken, en sonunda bu akşam Ankara’da, projeyi nihayete erdiriyoruz. Yaklaşık 10 bin muhtarımız, birbiriyle tanışma, kaynaşma, fikir alışverişinde bulunma, belki ortak projeler geliştirme imkânı buldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Belki bu akşam kapanışını yapıyoruz ama inanıyorum ki bu proje, başka muhtarların üretilmesine vesile olacaktır. Sizlerin de takip ettiği gibi, son yıllarda, elimizden geldiğince ve gücümüzün yettiğince hem muhtarlarımızla bir araya gelmek, hem de muhtarlarımızı bir araya getirmek için gayret gösteriyoruz. Kimi zaman, işimizle ilgili, sahadaki problemlerimizi konuşuyoruz. Kimi zaman, dünyadaki meselelerden, yüzyılımızın sorunlarından ve burada Türkiye’nin aldığı pozisyondan bahsediyoruz. Zaman zaman birlikte atabileceğimiz adımlardan söz ediyoruz, tecrübelerimizi paylaşıyoruz, muhtarlarımızın taleplerini doğrudan almaya ve çözmeye çalışıyoruz. En nihayetinde ‘Daha iyisini nasıl yaparız?’ sorusuna yanıt arıyoruz” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımız da, bizler de ‘İlle de muhtarlarımız’ diyoruz”

Muhtarların sokağın sorunlarını en iyi bilenler olduğunu belirten Bakan Soylu, “Muhtar sokakta gezer, muhtar vatandaşı dinler. Muhtar; kendisine anlatılmasa bile sokağın sorunlarını bilir, insanların sıkıntısını bilir, bazen yüzünden anlar. Gencin beklentisini, yaşlının endişesini, çoluk çocuğun kapısındaki tehlikeyi bilir. Muhtar kimin aç kimin tok yattığını bilir. Hangi ailede huzursuzluk var, hangi kadın tehdit altında, Hangi metruk binada, hangi köşe başında mahalle için sıkıntılı işler döner, muhtar bilir. Bir mahallede kaç göçmen yaşar, bunu resmi kayıtlardan bilirsiniz, ama onların ne yaşadığını bilemezsiniz. Oysa muhtar, bilir. Bütün bunları bilir ve bir sorumluluk hisseder. Kaymakama gider, valiye gider, belediye başkanına gider, polise gider, jandarmaya gider, yeri gelir sivil toplum kuruluşlarına gider ve bir çare üretmenin gayreti içinde olur. Çünkü bir emanet almıştır, O emanetin yükü omuzlarındadır, gereğini de yapmak durumundadır. Hiçbir yazılımla veya bilgisayar programıyla bunları bilemezsiniz. Hiçbir yazılımla veya bilgisayar programıyla muhtarın işini yapamazsınız. İşte onun için sayın Cumhurbaşkanımız da, bizler de ‘ille de muhtarlarımız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Muhtar demek, millet demektir”

Son 20 yılda geldiği noktayı koruması için Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Bakan Soylu, “Türkiye’nin, son 20 yılda geldiği noktayı ve elde ettiği kazanımı korumak için, zincirin her halkasının güçlü olması lazım. Çünkü, biz bugüne kadar ne başardıysak hep birlikte başardık. Milletimizle başardık. Çareyi, başkalarının kurduğu masalarda aramadık. Sağdan soldan işaret beklemedik, mektup yolu gözlemedik. Biz sadece milletimize baktık. Biz ne yaptıysak milletimizin iradesiyle, gücüyle, inancıyla ve motivasyonuyla yaptık. Onun için muhtarlık bizim için önemlidir. Çünkü muhtar demek, millet demektir. Onun için bu toplantılarda, buluşmalarda, bizim açımızdan hiçbir muhtarımız arasında hiçbir ayrım söz konusu değildir. Her muhtarımız bizim için kıymetlidir. İllerde ilçelerde muhtar buluşması yaptığımız zaman tüm muhtarlarımızla masada oturuyoruz. Hepsini dinliyoruz ve Allah hepsinden razı olsun, hepsiyle güzel bir istişare ortaya koyuyoruz” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra Irak’ta

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi ziyarette bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi.

BAĞDAT-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. Erdoğan Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda Irak Başbakan Muhammed Şiya Sudani tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Sudani ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek. Erdoğan ile Sudani ortak basın toplantısı düzenleyecek, iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak. Erdoğan, temasları çerçevesinde daha sonra Erbil’e ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde ikili ilişkiler, güvenlik, ticari ve su sorunu gibi konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Irak ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2011 yılında Irak’ı ziyaret etmişti.


Okumaya devam et

Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum” dedi.

Yunus Emre Aytekin – Gürkan Sayın
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayında belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Çalıştayda konuşan CHP lideri Özel, seçimlerde milliyetçi demokratların payı olduğunu belirterek, “Bu seçimde muhafazakar demokratların payı vardır. Bu seçimde tüm Kürt demokratların emeği vardır. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25’lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik. Böyle bir günde 650 kişilik salonda seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte bu salonu hınca hınç doldurabilmenin, koltuklarında oturan her bir kişinin ilçe seçim kurullarından il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarıyla seçilmiş CHP’li olmasının gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür”

“Gün oldu bu parti baraj altında kaldı” diye konuşan Özel, “Gün oldu çelengi il başkanları kendileri taşıdı ama 81 ilde Atatürk’ten emanet bu bayrağı yere düşürmeden bugünlere taşıyan ve onların sayesindeki babaevi herkesin içine doğduğu, büyüdüğü, başı sıkışan herkesin çorbasının kaynadığını bacasının tüttüğünü bildiği, bir gün ihtiyaç duyarsa kapısının açılacağını bildiği yerdir babaevi. Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Bundan sonraki seçimlerde ölçme-değerlendirmeyi siyasetin odak noktası haline getireceklerini belirten Özel, “Doğru yapanı örnek göstereceğiz, yanlış yapanı doğruya sevk edeceğiz. İbre yukarı ise devam edeceğiz, aşağıdaysa mutlaka yanlıştan döneceğiz” dedi.

“Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık”

Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandıklarını hatırlatan Özel, “En yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

Sur Belediyesinde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Rıdvan Kılıç
DİYARBAKIR-
Başsavcılık, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlere ilişkin “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirmişti.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.