Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

İsrail, Filistin ile yapılacak ateşkesi doğruladı

Gazze’ye yönelik 3 gündür devam eden saldırılarının ardından İsrail, taraflar arasındaki ateşkesin yerel saatle 23.30’da başlayacağını doğruladı.

TEL AVİV-İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 3 gündür devam ederken, İsrail, Filistin ile Mısır’ın arabuluculuğunda yaptıkları görüşmeler sonucunda ateşkesin yerel saatle 23.30’da başlayacağını doğruladı. İsrail Başbakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Kamu Diplomasisi Başkanı, ateşkesin 23.30’da yürürlüğe gireceğini doğruladı. İsrail devleti, Mısır’a çabaları için teşekkür ediyor. Ateşkes ihlal edilirse, İsrail devleti, zorla karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail devleti, sakinlerinin günlük rutinlerini ihlal edecek hiçbir etkene izin vermeyecek” denildi.

Filistin İslami Cihat Örgütü ateşkes saatini açıklamıştı

Filistin İslami Cihat Örgütü’nün Sözcüsü Muhammed el-Hindi ise yaptığı açıklamada, İsrail ile üç gün süren yoğun çatışmayı sona erdirmek için Kahire’nin aracılık ettiği ateşkesi kabul ettiklerini ifade etmiş, ateşkes anlaşmasına müzakerecilerin Filistin İslami Cihat Örgütü’nün Cenin lideri Bassem Saadi’nin serbest bırakılmasını dahil etmek için çalıştıklarını aktarmıştı. Kısa süre önce Cenin’de tutuklanan Saadi, İsrail ile Filistin İslami Cihat Örgütü arasında saldırıların başlamasına neden olan tetikleyici olaylardan biriydi.

Ateşkesin 20.00’de başlaması bekleniyordu

Mısırlı bir güvenlik kaynağı, İsrail’in ateşkes teklifini teklifi kabul ettiğini ifade etmiş, Mısır’ın ateşkes çabalarına aşina olan bir Filistinli yetkili ise, söz konusu ateşkesin yerel saatle saat 20.00’de yürürlüğe gireceğini aktarmıştı. Ancak İsrailli bir kaynak ise, ateşkes görüşmelerin hala “ilerlemeye” devam ettiğini belirtmiş, “Ateşkes olacağı kesin değil” ifadelerini kullanmıştı.

Gazze Şeridi’nde can kaybı 43’e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda can kaybının 43’e yükseldiği aktarılarak, hayatını kaybedenler arasında 15 çocuk, 4 kadın bulunduğu ifade edildi. Bakanlık ayrıca, saldırılarda 311 kişinin yaralandığını aktardı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine düştü

Hatay’ın Payas ilçesinde intihar etmek için 4. Kattan atlayan şahıs, cadde üzerinden geçen başka bir şahsın üzerine düştü. Olayda, 2 şahısta hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

Ferit Savaş
HATAY-
Olay, Payas ilçesi Kürtül Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan Özkul Apartmanı’nın 4’üncü katında yaşayan C.K. isimli 39 yaşındaki şahıs, intihar etmek için balkondan atladı. Şahıs, cadde üzerinde yaya olarak yürüyen M.T. isimli şahsın üzerine düştü. Yaralanan 2 şahısta ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dörtyol Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan şahısların hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Okumaya devam et

Asayiş

15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı

Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı.

Suat Metin
ANTALYA-
Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Hastanede tedavi altına alındılar

Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı.

“Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi”

Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, “Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular” dedi.



Okumaya devam et

Asayiş

Heyelan sonrası uçurumun kenarındaki otomobiller böyle kurtarıldı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde etkili yağmur istinat duvarının çökmesine neden oldu. 2 kişinin yaralandığı olayda heyelan sonrası ilk görüntüler ortaya çıkarken, uçurumun kenarında kalan otomobiller vinç yardımıyla kurtarıldı.

BURSA-
Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle Gemlik ilçesine bağlı Balıkpazarı Yeni Mahalle’de, bir inşaat firmasının yaptığı istinat duvarının çökmesine neden oldu. Çöken duvarın 2 apartmana gelmesiyle büyük bir panik yaşayan mahalle sakinleri hızla evlerini boşalttı. Meydana gelen olayda 2 kişi yaralanırken, bazı otomobiller ise uçurumun eşiğinde kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, heyelan sonrası araçların kurtarılma anı ise kameraya yansıdı.

Öte yandan, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, “Geceden beri devam eden sağanak yağış sebebiyle bulunduğumuz bölgede istinat duvarı göçtü. 2 tane vatandaşımız hafif yaralı. Onları hastaneye intikal ettirdik. Bir kaç tane aracımız hasar gördü. Bunların alandan çekilmesini sağladık. Şimdi Çevre İl Müdürlüğü’müz ile konuştuk. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a durumları arz ettim. Onun emir ve komutası dahilinde işlerimizi yürütüyoruz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’müzden teknik elemanlar gelecek. Hem istinat duvarının hem de apartmanın durumuyla ilgili bir inceleme yapacaklar. En kısa sürede oluşan zararı gidermek üzere vatandaşlarımızı evlerine yerleştirmek üzere işlerimize başladık. En hızlı şekilde de devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.