Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Neşet Ertaş adına düzenlenen Bilardo Turnuvası başladı

Kırşehir’de, Bilardo Federasyonu İl Temsilciliği tarafından Neşet Ertaş adına 8.’si düzenlenen 3 bant bilardo turnuvası 21 ilden 73 sporcunun katılımıyla başladı.

Enderhan Öz
KIRŞEHİR-
Ankara, Konya, Kayseri, İstanbul, Samsun, Çorum, Mersin, İzmir, Niğde gibi 73 sporcunun katıldığı 3 bant turnuvasında; 2018 yılında Gençler Türkiye Şampiyonu olan Kayserili Alp Tekin Canözkan ve 2022 yılı Avrupa Şampiyonu Burak Haşhaş da birincilik için ter döküyor. Bilardo Federasyonu Kırşehir İl Temsilcisi Ferdi Aşıroğlu, 20 yıldır ilgilendiği spor dalı adına düzenlenen turnuvaların Ahilik Haftası Kutlama programına dahil edilerek yerel ve uluslararası sporcuların katılımlarıyla turnuvaların düzenlenmesini istiyor. Aşıroğlu, “Neşet Ertaş turnuvasını geleneksel hale getirdik ve her yıl düzenliyoruz. Türkiye genelinde 73 sporcu müsabakalara katılıyor. Her biri birbirinden değerli sporcular var. Düzenlediğimiz turnuvaları Ahilik Haftası etkinliklerine dahil edersek hem Kırşehir için hem de ulusal ve yerel sporcuların tanınmaları için faydalı çalışma yapmış oluruz. Turnuvalar geniş katılımlarla gerçekleşir. Bilardoda etkili bir isim olan Semih Saygıner gibi sporcularımız da Neşet Ertaş’ın memleketine gelmekten gurur duyar” diye konuştu.

İstanbul’dan gelen ve Kırşehir’deki turnuvaya katılan 2022 yılı Avrupa Şampiyonu Burak Haşhaş, bilardonun matematik, geometri ve fiziğin birleştiği bir spor dalı olduğunu ve gençlere tavsiye ettiğini söyledi. 2018 yılında Gençler Türkiye Şampiyonu olan Alp Tekin Canözkan ise 10 yıldır bilardo oynadığını ve 73 sporcu ile turnuvada buluştuğunu belirtti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Montella, Avusturya maçına 9 değişiklikle çıktı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, dört gün önce Macaristan ile oynanan hazırlık maçının 11’inden 9 değişiklik yaparak Avusturya karşısına çıktı.

Uygar Aydın
VİYANA-
A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında Ernst Happel Stadyumu’nda Avusturya ile karşılaşıyor. Ay-yıldızlılarda Teknik Direktör Vincenzo Montella, dört gün önce Puskas Arena’da Macaristan ile oynanan özel maçın 11’inden 9 değişiklik yaparak Avusturya karşısına çıktı. İtalyan çalıştırıcı, bir önceki mücadeleye 11’de başlayan Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu’na, bu müsabakada da görev verdi.

Milli takım, Avusturya maçına şu 11’le başladı:

“Uğurcan Çakır – Mert Müldür, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Cenk Özkacar – Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler – Kenan Yıldız.”

Arda Güler milli takımda ikinci kez 11’de

İspanya La Liga’da Real Madrid forması giyen 19 yaşındaki futbolcu Arda Güler, milli takım kariyerinde ikinci kez bir maça 11’de başladı. Arda, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda 16 Haziran 2023 tarihindeki Letonya mücadelesiyle ay-yıldızlı formayı 11’de ilk defa sırtına geçirmişti.

Arda, ayrıca Avusturya müsabakasıyla birlikte altıncı kez A Milli Futbol Takımı için mücadele etti.

Merih Demiral 5 maç sonra 11’e döndü

Ay-yıldızlı takımda Merih Demiral, yaşadığı sakatlık sonrası 5 maç sonra 11’de kırmızı-beyazlı formayı giydi. Son olarak Euro 2024 Elemeleri D Grubu’nda 8 Eylül 2023 tarihinde oynanan Ermenistan karşılaşmasına 11’de başlayan Merih, söz konusu mücadeleden dört gün sonra Japonya maçında ise oyuna sonradan dahil olmuştu.

26 yaşındaki futbolcu, bu süreçte Avrupa şampiyonası elemelerinde Hırvatistan, Letonya, Galler müsabakalarını kaçırırken, Almanya ve Macaristan’la oynanan hazırlık maçlarını kaçırdı.

Okumaya devam et

Spor

Egeli Down sendromlu cimnastikçi Selin Durgut, dünya üçüncüsü oldu

Antalya’da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğrencisi milli sporcu Selin Durgut, labut, top ve kurdelada 3 bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

İZMİR-
Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğrencisi milli sporcu Selin Durgut, Antalya’da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nda; labut, top ve kurdelada 3 bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu. Milli sporcu Selin Durgut’u başarısından dolayı tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Down sendromluların olimpiyatı olarak adlandırılan Trisome Oyunları’nın ikincisi ülkemizde Antalya’da düzenleniyor. Down sendromlu çocuklarımızın spor alanındaki başarılarını görünür kılan bu organizasyonda üniversitemiz Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğrencisi milli sporcu Selin Durgut da yer alıyor. Özel sporcumuz, Down Sendrom Spor Oyunları 2024 ritmik cimnastik müsabakasında üç ayrı dalda üçüncülük elde ederek bizleri gururlandırdı. Öğrencimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Okumaya devam et

Spor

Trendyol Süper Lig’de 32. haftanın programı açıklandı

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında oynanacak maçların programı açıklandı.

İSTANBUL-
Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasının müsabaka programını duyurdu. TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Süper Lig’de 32. haftanın programı şu şekilde:

12 Nisan Cuma
20.00 Trabzonspor – Sivasspor

13 Nisan Cumartesi
13.30 Kasımpaşa – Konyaspor
16.00 MKE Ankaragücü – Gaziantep FK
19.00 Adana Demirspor – Kayserispor
19.00 Beşiktaş – Samsunspor

14 Nisan Pazar
13.30 Pendikspor – RAMS Başakşehir
16.00 Hatayspor – İstanbulspor
16.00 Çaykur Rizespor – Antalyaspor
19.00 Fatih Karagümrük – Fenerbahçe

15 Nisan Pazartesi
20.00 Corendon Alanyaspor – Galatasaray

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.