Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Bakımlı erkekler daha başarılı

Samsun Canik’te Bektaş Saç Tasarım’ın Sahibi Mustafa Bektaş, bakımlı erkeklerin iş hayatında daha başarılı olduğunu söyledi.

ZAFER BULUT
SAMSUN-Samsunlu Güzellik Uzmanı Mustafa Bektaş, erkeklerin kişisel bakımını ihmal etmemesi gerektiğini, kişisel bakımın insanı daha aktif, dinamik ve diri tuttuğunu dile getirdi. Mustafa Bektaş, “Mesela sakal traşı ölü derinin ayılmasını sağlar. Cilt genç kalır” dedi.

Kadınların kişisel bakım konusunda daha profesyonel olduğunu, erkeklerin de bakımına önem vermesi gerektiğini ifade eden Bektaş, “Herkes düzenli olarak saçlarını kestirmeli. Küçük bir değişiklik büyük bir mutluluktur. Mutluluk iletişimi arttırır. Hayatı kolaylaştırır.” diye konuştu.

Cildin sadece kadınlarda bulunmadığını erkeklerin de cilt bakımına dikkat etmesi mgerektiğini vurgulayan Mustafa Bektaş, şöyle konuştu:

“Cilt hergün temizlenmeli. Kirden ve pastan arındırılmalı. Düzenli traş şart. Traş ölü derinin atılmasını sağlar. Tonik kullanılmalı. Cilt doğal yağlarla temizlenmeli. Uyku öncesi bakım da atlanmamalı. Her mevsim güneşten korunmak şart. Şeker tüketimi de azaltılmalı. Bunları yapan erkeklerin hem ev hem de iş hayatı daha güzel olur.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Rekabet Kurulu’nda META hakkında geçici tedbir kararı

Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.

Ali Canberk Özbuğutu
İSTANBUL-
Rekabet Kurumu, META hakkında başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı ve günlük 4,8 milyon lira ceza uygulanmasına karar verildiğini duyurdu. Kurumun internet sitesinde yayımlanan karara göre, META’nın, Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin; soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açacağı değerlendirildiği bildirildi.
Mevcut bulgular çerçevesinde; Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

META’ya günlük 4,8 milyon lira ceza

Öte yandan META’nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirerek sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazara giriş engeli oluşturduğu tespit edilmiş ve bazı yükümlülükler getirilmişti.

2021 yılında başlatılan soruşturmada; Facebook,Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden toplanılan verileri birleştirmek suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığına, META ekonomik bütünlüğü hakkında 346 milyon 717 bin 193 TL idari para cezası uygulanmasına ve META’ya, ihlalin giderilmesi ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesi için yükümlülükler getirilmesine karar verilmişti.

Bahsi geçen yükümlülüklerin yerine getirilmesi için belirlenen süre 9 Aralık 2023 tarihinde sona erdi. META tarafından nihai olarak Kuruma sunulan öneriler yeterli bulunmadı. Bu nedenle META’ya tanınan sürenin dolmasıyla birlikte, META hakkında günlük 4 milyon 796 bin 152 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kurul, META’nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetleri arasında verilerinin birleştirilmesine uyum tedbiri kapsamındaki yükümlülük uygulanmadan önce onay veren kullanıcılardan yeniden onay almasını istedi.

Onay ekranı ise; kullanıcıları doğrudan onaylamaya yönlendirmemeli, kullanıcıların reddetmesi halinde de uygulamayı kullanabileceklerine yönelik bilgilendirmeleri içermeli ve onay vermek istemeyen kullanıcılara da aynı kolaylıkta bu imkânı sağlaması gerektiği bildirildi.

Okumaya devam et

Ekonomi

Konut fiyatları Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 arttı

Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.

İSTANBUL-
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2024 yılı Ocak ayı Konut Fiyat Endeksi (KFE) verisini yayımladı.

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artarak 1190,0 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 1,4 oranında artış gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,3, 2,4 ve 2,8 oranlarında artış gözlendi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 54,5, 85,6 ve 70,4 oranlarında artış gösterdi.

Okumaya devam et

Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 32,3020 liradan, euro ise 35,1710 liradan güne başladı.

İSTANBUL-
İstanbul Kapalıçarşı’da 32,3000 liradan alınan dolar 32,3020 liradan, 35,1690 liradan alınan euro ise 35,1710 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,21 liradan, euro ise 35,14 liradan satılmıştı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.