Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki: Tek derdi yeni vesayet eski Türkiye

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

ANKARA-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Kılıçdaroğlu’nun aylardır sivil itaatsizlik çağrısı yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ foyası, samimiyetsizliği, son 24 saatte tekrar zirve oldu.

Milyonlarca imam hatipliye hakarete, tahkir, aşağılama ve kutuplaştırmaya ses çıkarma, valileri, savcıları, hakimleri tehdit et. Eski Türkiye’de CHP, muhalefette idi ama vesayet ile iktidarda gibi idi. Tüm değerlerimizi aşındırma, demokrasiyi ve hukuku etkisiz kılma, herkeste güvensizlik oluşturma, toplumu kutuplaştırma ve bölme. Kılıçdaroğlu’nun tek derdi: Yeni vesayet Eski Türkiye. Ellerine verilen ABD-FETÖ reçetesi uygulanıyor. Kılıçdaroğlu, şunu biliyor: Yeni vesayet Eski Türkiye projesini ABD’siz uygulayamaz. 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 15 Temmuz 2016. Hep aynı aktörler.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye İran çağrısı: Yaptırım uygulanmasını talep ettim

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye mektup gönderdiğini açıklayarak “İran’ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve İran’ı çevreleyip zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim” dedi.

TELAVİV-
İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısının ardından bölgedeki gerilim sürüyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, bugün 32 ülkeye mektup gönderdiğini açıkladı. Onlarca dışişleri bakanı ve dünyanın önde gelen isimleriyle görüştüğünü belirten Katz, “İran’ın füze planına yaptırım uygulanmasını ve İran’ı çevreleyip zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim. İran çok geç olmadan durdurulmalıdır” dedi.

ABD’den İsrail savunmasına destek vurgusu

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, iki bakanın İran’ın gerçekleştirdiği saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri ele aldığı ve ABD tarafının İsrail’den İran’a karşı saldırı düzenlememesi çağrısında bulunduğu aktarıldı. Görüşmede, Austin’in “ABD’nin İsrail’in savunmasına yönelik kararlı desteğini yinelediği ve bölgesel istikrara yönelik stratejik hedefini bir kez daha vurguladığı” ifade edildi.

Okumaya devam et

Siyaset

Başkan Ün: Kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmedik

 Samsun’un Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, 1 Nisan tarihi ile siyasetin bittiğini belirterek, “Biz, kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmedik, ekmek vermeye geldik. Hizmet odaklı çalışacağız, Kavak Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe olacak” dedi.

ABDULLAH GONCA
SAMSUN-
Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve bayram tatili sonrası ilk mesaisinde belediye personeli ile bir araya geldi. Ün, burada yaptığı konuşmada, 1 Nisan itibariyle siyasetin bittiğini, kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmediklerini ifade ederek, hizmet odaklı çalışacaklarını vurguladı.

“Türkiye’de parmakla gösterilen ilçe olacağız”

Personelden gelen istek ve taleplere açık olduklarını da söyleyen Belediye Başkanı Şerif Ün, “Kavak için beraber neler yapabiliriz? Artık bunları düşünme vakti. Biz artık beraber çalışan büyük bir aileyiz. Bundan böyle hep beraber ayrım yapmadan ilçemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Her geçen gün daha da büyüyeceğine inandığım birlik ve beraberliğimiz, başarımızın en büyük anahtarı olacak. Kavak İlçemizi akıl ve etiğe dayalı bir anlayışla yöneteceğiz. Türkiye’de parmakla gösterilen bir ilçe olmak ‘marka ilçe’ olmak için hep beraber özveriyle çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Ün’ün konuşmasının ardından belediye personeli kendilerini tanıtırken, müdür ve amirler yeni dönemin hayırlı olması ve başarılı bir görev süresi geçirilmesi temennilerinde bulunarak, Başkan Ün’e çiçek takdim etti. Başkan Ün ise bunun üzerine tüm personele teşekkürlerini iletti.


Okumaya devam et

Siyaset

Gürcistan’da parlamento önünde tartışmalı yasa tasarısı protesto edildi

Gürcistan’da, geçtiğimiz yıl gösterilere yol açan “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” yasa tasarısının yeniden parlamentoya sunulması protesto edildi.

Ilkin Huseynov
TİSLİS-
Gürcistan’da ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı ve sivil toplum kuruluşlarını bastıracağı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl büyük tepki çeken “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” yasa tasarısının yeniden parlamentoya sunulması sokakları karıştırdı. Parlamentodaki Hukuk Komitesinde tasarının müzakereleri yapılırken, parlamento çevresinde toplanan yüzlerce kişi gösteri düzenledi. Gösteriye katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, aktivistler, muhalifler ve halk, “Rus yasasına hayır” pankartları taşıdı. Parlamentonun arka kapısında Avrupa Birliği (AB) bayrağı açan göstericiler, hükümeti söz konusu yasa tasarısını geri çekmeye çağırdı.

“Yabancı Etkilerin Şeffaflığı” yasa tasarısı

Gürcistan’da iktidara yakın Halkın Gücü Partisi “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” yasa tasarısını Mart 2023’te parlamentoya sunmasının ardından protestolar başlamıştı. Protestocuların “Rus yasası” olarak nitelendirdiği yasa tasarısına göre yıllık finansmanlarının yüzde 20’sinden fazlasını yurt dışından alan sivil toplum ve medya kuruluşları, her yılın Ocak ayında kendilerini “yabancı ajan” olarak kaydettirmek zorunda kalacak. Kaydı yapmayanlar 25 bin lari (yaklaşık 300 bin lira) para cezasına çarptırılacak. Yasanın kabul edilmesinin Gürcistan’da basın özgürlüğünün kısıtlayacağı, sivil toplum kuruluşlarının bastıracağı ve ülkenin Avrupa Birliği’ne entegrasyon sürecine zarar vereceği belirtiliyor. Göstericiler ve muhalefet partileri yasa tasarısının, Rusya’daki “Yabancı Ajanlar Yasasına benzediğini ifade ediyor. Ayrıca ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler de söz konusu yasaya tepki gösteriyor.
İktidardaki Gürcü Hayali Partisi, Ülkedeki şiddetli protestoların ardından 9 Mart 2023’te yasa tasarısını geri çekildiğini açıklamıştı. Söz konusu yasa tasarısı bu yıl 8 Nisan tarihinde yeniden parlamentoya sunuldu.

“Kuruluşların finansmanı şeffaf değil”

İktidardaki Gürcü Hayali Partisi’nin parlamento çoğunluğu lideri Mamuka Mdinaradze geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, ülkesinde faaliyet gösteren STK’ların finansmanının yüzde 90’ından fazlasının şeffaf olmadığını ifade ederek, uluslararası kuruluşların Gürcistan’daki STK ve basın kuruluşlarına sağladıkları finansman hakkında şeffaf bilgi alınmasının imkansız olduğunu belirtmişti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişivili ise yasa tasarısının Rusya’nın talimatıyla hazırlandığını belirterek hükümeti ülkenin AB ile entegrasyonunu “sabote etmekle” suçladı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.