Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Samsun’da yurtların yatak kapasitesi arttı

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalmak için başvuran tüm kız öğrencilerin yerleştirildiğini, bin 112 erkek öğrencinin ise yedekte beklediğini söyledi.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Samsun’da, üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala KYK yurtları öğrenciler için hazır hale getirildi. Bu yıl kontenjanın artırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığı yurtlarda 3 kişilik odalar 4 kişilik odalara çevrildi. 18 devlet yurdunun bulunduğu Samsun’da ise barınmak için başvuran 4 bin 808 kız öğrencinin hepsi yerleştirildi. Erkek öğrencide ise başvuran 3 bin 808 öğrencinin 2 bin 696 öğrenci yurda yerleşti. Geride kalan öğrenciler de kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerinde misafir edilecek.

Yeni yapılacak yurdun ilk etabı 3 aya tamam

Müdür Dereci, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun’da yapımına devam eden ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük yurdu olacak 4 bin kişilik öğrenci yurdunun yarısı 3 ay içinde biteceğini söyledi. Tamamlandığında ise yedekte olan erkek öğrenciler oraya yerleştirileceklerini belirten Müdür Dereci, “Bin 112 öğrencimizin misafirhanelerde barındırılması 2 veya 3 ay duruma göredir. Tabii burada inşaat firmamızın ciddi bir gayreti var. Biran önce bitirme noktasında bütün personelleri seferber etmiş. 2 veya 3 ay içerisinde bunu bitirecek. Bitirdikten sonra da bu öğrencilerimizin tümünü barındıracağız. Hatta bin 500 kişilikte bir boşluğumuz ortaya çıkmış olacak. O yüzden Samsun’da yurt sorunu inşallah Allah’ın izniyle olmamış olacak diye düşünüyoruz” dedi.

“Yatak kapasitesi 2 bin 578 artırıldı”

Geçen dönem yurtlarda 14 bin 79 olan kapasitenin artırıldığını ifade eden Müdür Dereci, “Sayın Valimiz Zülkif Dağlı ve bakanımızın özel talimatları ile mevcut öğrencilerin yerleştirilmesi ve kapasite arttırılması noktasında bir çalışma başlattık. Yapmış olduğumuz çalışma neticesinde 2 bin 585 yatak kapasitesini arttırarak öğrencilerimizin yerleşme oranını büyük ölçüde halletmiş olduk. Yapılan son açıklamadan sonra kız öğrencilerimizin tümünü yerleştirdik. Böylelikle üniversitelerde kalan bütün kız öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştirmiş olduk. Bu bizi çok sevindiren bir durum oldu. Diğer erkek kısmına gelince de bin 112 kişilik bir öğrenci durumu ortaya çıktı. Misafir öğrencilerin de yerleştirilmesi noktasında biz elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bunun yanında öğrencileri başka nerelerde barındırabiliriz noktasında da biz çalışmamızı yaptık. İnşallah bin 112 öğrencimizin de yerleştirilmesini bir şekilde halletmiş olacağız. Bütün öğrencileri biz barındırıyormuşuz gibi olaya bakıyoruz. Bunun yanında bin 112 kişilik özel yurtların kapasitesi var. Sivil toplum kuruluşlarının misafirhaneleri, yurtları var. Oranlama yaptığımız zaman gençlerimizin hiçbir şekilde ortada kalmadığı, barınacak yer bulamayacak gibi bir durumun ortada olmadığını, birlikte rakamlar üzerinde bunu görmüş oluyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de yapmış olduğumuz bu kapasite artışının olumlu taraflarını hep birlikte göreceğiz. Geriye kalan gençlerimizin de yerleştirilmesi noktasında da sayın valimizin burada çok ciddi gayretleri var. Bunu da hallettikten sonra inşallah sorun çıkmamış olacak” diye konuştu.
Konfor ve görünümüyle adeta 5 yıldızlı oteli andıran KYK’lar öğrencileri bekliyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 61,6 milyon lira ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

ANKARA-Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi. Böylece, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandı. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Mesleki yaralanmalarda Türkiye 11. sırada

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin sadece yasal bir zorunluluk değil insanın en temel haklarından biri olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde, iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli adımlar atılmakla birlikte hala iyileştirilmesi gereken alanlar bulunmaktadır. Özellikle küçük ölçekli işletmelerde ve belirli sektörlerde iş kazaları ve meslek hastalıkları daha sık görülmektedir. Bu nedenle, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığın artırılması, yasal düzenlemelerin takip edilmesi, düzenli denetimlerin yapılması ve çalışanların eğitimine önem verilmesi büyük önem taşımaktadır. Sonuç olarak, iş sağlığı ve güvenliği sadece bir yasal zorunluluk değil, aynı zamanda insanların en temel haklarından biridir” dedi.

– “2023’TE 2 BİN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ”

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ILO verilerine göre 2023 yılında Türkiye, ölümcül olmayan mesleki yaralanmalar bakımından dünyada 11. sırada, ölümlü iş kazası sayısı bakımından ise 15. sırada yer alıyor. İş kazaları üzerine veriler toplayan ve paylaşan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre 2023 yılında en az bin 929 işçi hayatını kaybetti. Bir ülkede meydana gelen iş kazalarının sayısının azalması, o ülkenin iş sağlığı ve güvenliği açısından ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği yönetiminin uygulanabilirliği ile iş kazalarının önceden engellenmesi oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki her iş kazası önlenebilir nitelikte bir risktir ve bu konuda alınacak önlemler hayati önem taşır. Herkesin sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamına sahip olması, daha verimli ve mutlu bir işgücü yaratmaya yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

-“SAĞLIKLI ÇALIŞMA ORTAMI İŞLETME YARARINDIR”

İş sağlığı ve güvenliği konusunun seçenek değil zorunluluk olduğunu belirten Palandöken, “Çalışanların daha güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak, hem işverenlerin hem de çalışanların ortak sorumluluğudur. İşverenlerin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenmeleri, uygun ekipmanların kullanımı, risklerin değerlendirilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması önemlidir. Sağlıklı çalışma ortamları oluşturarak, çalışanların daha mutlu, daha sağlıklı ve daha verimli olmalarını sağlamak hem işletmelerin hem de toplumun yararınadır. Esnaf ve sanatkarlar için iş sağlığı ve güvenliği konularına uyum sağlamak, yasal sorunlardan kaçınmak ve işletmelerini güvende tutmak açısından hayati öneme sahiptir. İşletmelerin itibarını korumak için düzenli olarak iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmalı ve çalışanlara gerekli eğitimler verilmelidir. Bu vesile ile 4 – 10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda tüm işletmelere kazasız bir çalışma hayatı dilerken, bu konuda daha bilinçli, duyarlı ve sorumlu olmamız gerektiğinin altını çiziyorum” dedi.

Okumaya devam et

Genel

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da motosikletiyle otomobile arkadan çarptığı kazada yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 2 ay sonra hayatını kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Gizem KARADAĞ- Canberk ÖZTÜRK
ANKARA-Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, 7 Mart’ta akşam saatlerinde Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesi Kiraz Bulvarı’nda motosikleti ile hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan el-Burhan Rahman, hastanenin yoğun bakım sevisine alındı. Yaklaşık 2 aydır yaşam mücadelesi veren Sudan Cumhurbaşkanı‘nın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, dün hayatını kaybetti.

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman için Ankara’da Karşıyaka Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan, ailesi, yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Öğle kılınan namazın ardından Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.