Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

BBP Lideri Destici’den HDP açıklaması:

Kastamonu’da konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Nasıl askerimiz, polisimiz PKK’yı, teröristleri bu vatanın dağından ovasından temizlemişse Anayasa Mahkemesine düşen de artık Türkiye’yi bu teröristlerden ve bu terörist partisinden kurtarmak olmalıdır” dedi.

Vedat Yunus İkizoğlu
KASTAMONU-
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu’ya geldi. İlk olarak Kastamonu Valiliğini ziyaret eden Destici, burada şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Avni Çakır ile görüştü. Ardından Kastamonu Belediyesini ziyaret eden Destici, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’ndan şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Destici, Büyük Birlik Partisi Kastamonu İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. BBP Kastamonu İl Başkanı Satılmış Külçe, Destici’ye İnebolu’nun Kurtuluş Savaşında yaptığı kahramanlıkları sebebiyle verilen beyaz şeritli İstiklal madalyası plaketi takdim etti.

“Terörist sayısı 5-6 binlerden 120’nin altına düşmüş vaziyette, bu büyük bir başarıdır”

Parti binasında açıklamalarda bulunan Destici, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde açıkladı; yurtiçinde terörist sayısı 5-6 binlerden 120’nin altına düşmüş vaziyette. Bu büyük bir başarıdır. 120 terörist de bulundukları yerden tabiri caizse kafalarını kaldıramıyor, inlerinden dışarı çıkamıyorlar. Biliyorlar ki Türk yapımı İHA’lar tespit edip, SİHA’lar imha ediyor ya da en yakınındaki askeri birliğimiz, güvenlik güçlerimiz onları etkisiz hale getiriyor. Yurtdışında özellikle Suriye’deki iç karışıklıktan sonra Suriye’nin kuzeyine düzenlediğimiz harekatlar var, bunlarda başarılı bir şekilde sürüyor. Irak’ın kuzeyinde PKK’nın kamplarına yönelik aynı şekilde harekatlar var, bu operasyonlar devam ediyor. Buralarda da bazen hiç istememize rağmen şehit haberleri alıyoruz. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadele, merhum şehit Muhsin Yazıcı başkanımızın dediği gibi topyekun yapılmalıdır. Dağdakine, eline silah almışa karşı güvenlik güçlerimiz kahramanca mücadele ediyor, özellikle 2015 yılındaki son darbeden sonra çok daha ciddi mücadele ediyor” dedi.

“Anayasa Mahkemesi Anayasaya göre karar verecek ve bu partiyi kapacak, bunun başka yolu yok”

Terörle mücadelenin topyekün yapılması gerektiğini vurgulayan Destici, “Bu mücadele çok da başarılı sürüyor. Ama diğer taraftan terörün diğer unsurları var, terörün diğer kolları var, sermaye gurubu var. Bunlarla da mücadele edilmesi gerekiyor, ediliyor da. Diğer taraftan lojistik destek sağlayanlar, uluslararası güçler var bunları destekleyen. Bu uluslararası bir mesele, devletler arası mukabele esası var. İlişkimiz yoğun olan devletler sizi dinleyebilir, diğeri dinlemez. Özellikle destekleyenler var Türkiye zayıflasın daha da güçlenmesin diye ABD gibi, Rusya gibi, Avrupa gibi Çin gibi hepsi buna dahil. Bazı İslam ülkeleri bile var bunun içinde. İran ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere. Ama biz esas kendi yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Bunlardan bir tanesi onların siyasi uzantıları. Bugün maalesef TBMM’de PKK’nın partisi, milletvekilleri var. Bunların altında devletin arabaları var, hazineden aldıkları para ile siyaset yapıyorlar. Biz buraya geldik. Kastamonu 78’inci vilayet oluyor, 1 yıldır geziyorum. Biz kendi çocuklarımızın ve ailelerimizin rızkından kesip bunları yapıyoruz. Arkadaşlarımız da öyle. Bütün harcamalarımız kendimize ait, devletten bir kuruş yardım almıyoruz. Ama PKK’nın partisi yardım alıyor, trilyonlarca alıyor ve kapatma davası sürerken yine alıyorlar. Biz teklif ettik, en azından kapatma davası bitene kadar paralarına el koyun dedik. Yapılmadı. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları tamamen kaldırılsın ve yargılansın bu da yapılmadı. Ama bizim beklentimiz en son Anayasa Mahkemesine başvurarak reddi hakim istiyorlar. Bu da reddedildi. Bir ay daha ek süre verildi. Eğer gerçekten terör ile mücadele ediyorum, halkımıza, milletimize göstereceksek o zaman yapmamız gereken o mücadeleyi sadece güvenlik güçlerimize bırakamayız. Bu mücadeleyi topyekun yapacağız. Terör örgütünün partisi, Anayasa Mahkemesi Anayasaya göre karar verecek ve bu partiyi kapacak, bunun başka yolu yok” diye konuştu.

‘Kapatılan partinin yerine yenisini de kurdurmayacaksın’

Kapatılan partinin yerine yenisinin kurdurulmaması gerektiğini ifade eden Destici, “Bunu söylediğimizde diyorlar ki ‘daha öncekileri de kapatıldı ve yenileri kuruldu.’ Hayır efendim, yenisini de kurdurmayacaksın. Kimin kurduğunu bilmiyor musun? Belli parti kuruluş dilekçesi veriyor, bakarsın incelersin. Bunun daha önce PKK geçmişi var mı? Yakınlığı var mı? Devletin istihbarat birimleri var, MİT var, jandarması var, polisi var, her türlü bilgisi var. Kurdurmasın yeter. İspanya Batasuna’yı kapattı. Yenisini kurdurdu mu, kurdurmadı. Kurdurmayacaksın. Bunun maalesef bazı medya temsilcileri, siyasetçiler, özellikle altılı masada oturan siyasetçilerin tamamı PKK’nın partisini kapatmayı sanki Kürt kardeşlerimizin siyasetten men etme gibi açıklamaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Herkes siyasi parti kurabilir, hiç kimse parti kuranların etnik kökenine bakmaz, mezhebine bakmaz hatta dini inancına bakmaz. Bakılacak tek şey vardır, bu devletin varlığından yana mı ülkenin bütünlüğünden yana mı milletinin birliğinden yana mıdır? Devleti yıkmak için mi kuruyor, desteklemek için mi kuruyor, ayrılıkçı mıdır, birlikçi midir? Bakılacak tek şey budur” şeklinde konuştu.

“Anayasa Mahkemesi üyelerine düşen artık Türkiye’yi bu teröristlerden ve bu terörist partisinden kurtarmak olmalıdır”

HDP’nin, Kürtlerin partisi olmadığına işaret eden Destici, “HDP’de Kürt kökenli olmayan da binlerce insan ve milyonlarca oy vardır. Aşırı soldur. Sosyalist bir partidir. Ağırlıklı olarak yönetici kadrosu bir inançsızlar topluluğudur. Esas bunun anlatılması ve bunun söylenmesi gerekiyor. Bunun için iç hukukumuz bunu emretmektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de Batasuna kararlarındaki tavrı açıktır. İspanya Anayasa Mahkemesinin kapatma kararını onamıştır ve yapılan itirazı da reddetmiştir. Bir de bizdeki gibi değil, parti terör ile iç içe değil, sadece eylemlerini kınamadıkları için kapatılmıştır. Bizde bırakın eylemlerini kınamayı, eylemleri övüyor, teröristlerin cenazelerine gidiyor, bizim için en kutsal kavramlardan biri olan şehitlik kavramını teröristler için kullanıyor. Böyle alçaklık olur mu? Devletine, vatanına, milletine, dinine savaş açmış adamlar güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getiriliyor, tırnak içinde şehit olarak adlandırıyorlar. Bu kadar milletin değerleriyle kavga edilir mi? Bu kadar aşağılanır mı? Buna müsaade edilir mi? Müsaade edilmemelidir. Nasıl askerimiz, polisimiz PKK’yı, teröristleri bu vatanın dalından ovasından temizlemişse Anayasa Mahkemesine düşen de artık Türkiye’yi bu teröristlerden ve bu terörist partisinden kurtarmak olmalıdır. Bizim de beklentimiz bu yöndedir” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Arapça yasak, diğer diller serbest

Kilis’te iş yerlerine asılan Arapça tabelalar tek tek sökülürken, diğer dillerdeki tabelalara ise dokunulmadı.

Okan Genç
KİLİS-
31 Mart 2024 Mahalli İdare Yerel seçimlerinde CHP’den Kilis Belediye Başkanı olarak Seçilen Avukat Hakan Bilecen’in talimatıyla zabıta ekipleri tarafından Arapça tabela ve afiş gibi iş yerlerine yönelik denetimler başlatıldı. Belediye başkanının vaatlerinden biri olan ve kent genelindeki Suriyeli esnafların işletme önlerine asılan Arapça tabelalar tek tek sökülüyor. Zabıta ekipleri, Arapça tabela bulunan işyerlerine tabela ve afişlerin kaldırılması için kent genelinde bulunan esnaflara 30 gün süre verilerek kaldırılması konusunda uyarılarda bulundu.
Diğer dillerde yazılan tabelalara ise dokunulmadı.

Okumaya devam et

Genel

Türkiye’nin en zeki şehirleri belli oldu: Erzincan 71. sırada yer aldı

Türkiye’nin Zeka Testleri Merkezi tarafından yapılan çalışmaya göre belirlenen en zeki illeri açıklandı. Erzincan 71. sırada yer aldı.

Ahmet Akbuğa
ERZİNCAN-
Toplam 1.214.505 kişinin IQ puanı esas alınarak gerçekleştirilen çalışmada, zeka testlerinin bireylerin bilmekle yeteneklerini ölçmek ve kıyaslama amacıyla kullanıldığı bir perspektif sunmakta olduğu kaydedildi.

Yapılan testten en yüksek ölçüm 105.20, en düşük ölçüm ise 94.19 olarak belirlendi.
Teste göre en zeki şehir Eskişehir oldu. Eskişehir’den toplam 13.656 kişinin katıldığı zeka testinde IQ ortalaması 105.20 olarak belirlendi.

Teste göre 96.97 4146 IQ ile Erzincan 71. sırada yer alırken en zeki 10 il şu şekilde açıklandı:
1-Eskişehir: 105.20 IQ, 2-Ankara: 104.91 IQ, 3-İzmir: 104.51 IQ, 4-Muğla: 104.12 IQ, 5-Çanakkale: 104.02 IQ, 6-İstanbul: 104.02 IQ, 7-Kocaeli: 103.85 IQ, 8-Balıkesir: 103.59 IQ, 9-Bursa: 103.47 IQ, 10-Kırklareli: 103.36.

Okumaya devam et

Genel

Samsun TSO’dan 750 aileye gıda yardımı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB iş birliği ile Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 750 aileye gıda yardımında bulundu.

AYHAN GONCA
SAMSUN-
Samsun TSO, Ramazan ayında bir kısmı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden olmak üzere toplam 750 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptı. İhtiyaç sahipleri, içinde 12 çeşit temel ihtiyaç malzemesi bulunan erzak paketlerini verilen kupon karşılığında anlaşmalı marketten aldı.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını belirterek, “Mübarek Ramazan ayı boyunca toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün en güzel örneklerini hep birlikte yaşadık. Biz de oda olarak sosyal sorumluluğumuz çerçevesinde her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin desteğiyle maddi durumu elverişsiz ailelere destek olmaya gayret gösterdik. Bu yıl 750 aileye ulaştık. Geleneksel hale gelen yardımlarımız inşallah devam edecek. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.