Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Bakan Akar: Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarımızla yanlarında yer alıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Asos bölgesinde icra edilen hava harekatıyla ilgili, “Bu harekat çerçevesinde, terör örgütüne ait içinde mağara ve sığınakların da olduğu 16 hedef, büyük bir başarıyla imha edilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Böylece TSK her nerede olurlarsa olsunlar, hangi mağaraya girerlerse girsinler, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi altyapı ve üst yapıdan destek alırlarsa alsınlar teröristlerin peşinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

İsa Akar – Gazi Taş
ISPARTA-
Isparta’da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığının 51’inci Dönem Komando Sözleşmeli Er Kurs Kapanış Töreni, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında bin 503 asker 18 haftalık temel komando eğitimini tamamladı. Mezun olan bin 503 sözleşmeli er Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki piyade komando birliklerinde görev alacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, eğitimi başarıyla tamamlayan sözleşmeli erlere belge ve hediyeleri Bakan Akar tarafından takdim edildi.
Dağcılık ve bayrak gösterinin ardından kürsüye gelen Bakan Akar, yoğun ve zorlu bir eğitim dönemini başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Güvenlik ortamının yeniden şekillendiği, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği bir dönemden geçildiğini işaret eden Bakan Akar, “Bölgemizde ve dünyada belirsizlik, risk, tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmakta. Bu kritik dönemde etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kendi inisiyatiflerini hayata geçirerek Orta Doğu’dan Balkanlar’a, Afrika’dan Kafkaslar’a kadar geniş bir coğrafyada barış ve istikrara katkı sağlamaktadır. Türkiye başta savunma ve güvenlik olmak üzere hemen her alanda attığı adımlar ve kurduğu çok boyutlu ilişkilerle artık uluslararası alanda özne haline geldi. Yani etki alanımız üç kıta, ilgi alanımız ise bütün dünya olmuştur” diye konuştu.

“Peşlerindeyiz”

Bu süreçte görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığının Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra ettiğine dikkati çeken Bakan Hulusi Akar, “Sahip olduğu nitelikli personelin yanı sıra, yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle desteklenen TSK; ‘Hudut namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, terörü kaynağında yok etme stratejisi ve ‘terör neredeyse hedef orasıdır’ anlayışıyla, yurt içinde ve sınır ötesinde başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı artan bir şiddet ve tempoda mücadele etmektedir. Nitekim son olarak 26-27 Eylül’de Irak’ın kuzeyinde, Türkiye’ye 140 kilometre mesafedeki Asos bölgesine Hava Harekatı icra edildi. Bu harekat kapsamında, terör örgütüne ait içinde mağara ve sığınakların da olduğu 16 hedef, büyük bir başarıyla imha edilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Böylece TSK her nerede olurlarsa olsunlar, hangi mağaraya girerlerse girsinler, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi altyapı ve üst yapıdan destek alırlarsa alsınlar teröristlerin peşinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

“Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız”

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelenin yanı sıra aynı azim ve kararlılıkla Türkiye’nin semalardaki ve denizlerdeki hak ve menfaatlerini de koruduğunun altını çizen Bakan Akar, “Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarıyla yanlarında yer almakta, bunlara ilaveten başta Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmakta, aynı zamanda BM, NATO, AGİT, AB bünyesinde ve ikili anlaşmalar çerçevesinde dünyanın birçok coğrafyasında görev yapmaktadır” dedi.

“Askerlik kutsal bir görevdir”

Mehmetçiğin tüm bu faaliyetlerinde elde ettiği başarılardaki en büyük ilham kaynağının şehit ve gazilerin kahramanlık ve fedakarlıkları ile milletin sevgisi, güveni ve duası olduğunu belirten Bakan Akar, “Sizlerin bizlere olan sevgisi, güveni ve desteği sürdükçe başaramayacağımız hiçbir şey, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Ordu-millet anlayışında olan asil milletimiz için askerlik kutsal bir görevdir. Bunun için de milletimiz askerine Mehmetçik, ordusuna Peygamber Ocağı demiştir. Yüreği vatan sevgisiyle dolu siz değerli anne ve babalar; vatana ve millete hayırlı olsun diye büyük emek ve fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, ülkemize ve milletimize hizmet etmek üzere bu kutsal ocağa emanet ettiniz. Evlatlarınız da mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusunun birer mensubu olmak, şanlı üniformamızı giymek için büyük azim ve kararlılık gösterdiler. Bu şanlı yuvada genç silah arkadaşlarımız; milli, manevi ve mesleki değerlerimiz uğruna her türlü engeli aşabilecek, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı koyabilecek kabiliyette ve yüksek nitelikli komandolar olarak yetiştiler. Askerlik mesleğinin temel niteliklerini özümsemiş bu cesur evlatlarımızı, bugün mekteb-i asli olan kıtalarına, komando birliklerine uğurluyoruz” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevre

Tokat’ta 191 konut zarar gördü, 2 bin yıllık köprüde çatlak bile yok

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde üç ilçede toplam 191 konutta hasar oluşurken, 2 bin yıllık tarihi köprüde çatlak dahi oluşmadı.

Yasin Kıras – Yunus Çiftci
TOKAT-
Tokat, aynı gün içinde üst üste gelen depremlerle sarsıldı. Önceki gün meydana gelen 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde ve 30 köyde 191 konutta hasar tespit edildi. Deprem sonucunda ahır duvarları yıkıldı, cami minareleri hasar gördü ve birçok evde çatlaklar oluştu. Ancak ilçe merkezinde bulunan ve halen çevre köylere ulaşımı sağlayan Roma döneminden kalma tarihi Sulusaray Köprüsü depremde zarar görmedi. 2 bin yıllık tarihi yapı, köylere olan karayolu ulaşımını güvence altına almaya devam ediyor.
Öte yandan, depremin etkileri gün ağarırken dronla havadan görüntülendi.

Okumaya devam et

Genel

Bahçesini çapalayan çiftçinin pulluğuna takılan küpten Bizans dönemi sikkeleri çıktı

Hatay’da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna takılan küpten çıkan Bizans dönemine ait 22 altın sikkeyi yetkililere teslim etti.

Ramazan İlın – Veysel Korkmaz
HATAY-
Antakya ilçesi Saçaklı Mahallesi’nde traktörle zeytin bahçesini çapalamak isteyen çiftçi İsmet Kaya’nın pulluğuna içi altın sikke dolu küp takıldı. Pulluğun temasıyla parçalanan küpü kontrol eden Kaya, altınların çevreye yayıldığını fark etti. Kaya, durumu jandarma ekiplerine bildirdi ve bölgeye kolluk kuvvetleri ile müze müdürlüğü görevlileri intikal etti. Kontrollerde; altınların 22 adet olduğu ve Bizans dönemine ait sikkeler oldukları ortaya çıktı. Sikkeler, müze müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak koruma altına alındı.

“Bütün akrabalarımız bizleri aradı, bütün akşam telefonlarımız susmadı”

İçinden altın çıkan küp karşısında şaşırdığını ifade eden çiftçi İsmet Kaya, 22 adet altın sikkeyi ekiplere teslim etmenin memnuniyeti yaşadığını belirterek, “Zeytinlerimiz daha iyi olsun diye traktörümüzle bahçeyi sürüyordum. O esnada çapaya bir tane kırık testi denk geldi, inip baktığımda içinde altın vardı. İçinde altın sikke vardı, onları aldım ve devletimize teslim ettim. İçerisinden 22 tane Bizans dönemine altın sikke çıktı. Biz zeytin hasadının iyi olmasını beklerken topraktan altın sikke hasat ettik bu yıl. Memnunuz, devletimiz memnun. Bizler çok şaşırdık, mahallede yaşayanlar olarak. Bütün akrabalarımız bizleri aradı, bütün akşam telefonlarımız susmadı. Devlete teslim etmekle en iyisini yaptın diyenler de oldu, farklı şeyler söyleyenler de oldu. Niye teslim ettin, niye kuyumcuya satmadın, daha iyi para ederdi diyenler oldu. Biz tarihimizin ortaya çıkması için bunları devletimize teslim ettik. Antakya ilçesindeki Saçaklı Mahallemiz tarihi açıdan zengin” dedi.

Okumaya devam et

Genel

Özdemir: Samsun’u ihracat konusunda adına yakışır yerlere getirmek için çalışmalıyız

 Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, “Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

SAMSUN-
Dernek Başkanı Hüseyin Avni Özdemir başkanlığındaki Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Av. Halit Doğan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının kentin gelişmesi için ortak çalışmalara imza atmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin seçimsiz bir 4 yıllık döneme girdiğini vurgulayan Özdemir, “Tüm paydaşlar olarak Karadeniz’in en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.

Samsun’un gelişimi için yapılabileceklerin ele alındığı ziyarette Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan’a yönetim kurulu ve dernek üyelerinin gündemlerinde yer alan konular ile sorun ve çözüm önerilerini aktardı.

Belediye Başkanı Halit Doğan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ziyaret hediye takdiminin ardından sona erdi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.