Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

“Türk ekonomisine en çok fayda sağlayan 30 şirketten biriyiz”

Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, hayata geçirilen yatırımlar ve nitelikli insan gücü sayesinde Yurtiçi Kargo’nun bu yıl da Türk ekonomisine en çok fayda sağlayan 30 şirketten biri ilan edildiğini açıkladı.

İSTANBUL-Türkiye İtibar Akademisi tarafından hazırlanan Türk ekonomisine fayda endeksi araştırmasının sonuçlarına göre, Yurtiçi Kargo Türk ekonomisine en çok fayda sağlayan 30 şirket arasında gösterildi. Yapılan açıklamada, ekonomiye en büyük katkıyı sağlayan 30 şirketin bulunduğu elmas listede yer alan tek kargo şirketinin de Yurtiçi Kargo olduğu belirtildi.

“Son 3 yıl içerisinde 5 milyar TL’den fazla yatırıma imza attık”

Özellikle pandemi öncesine kadar kargo şirketlerinin ekonomi için öneminin fark edilemediğine dikkat çeken Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, “Hastalığın ortaya çıkardığı koşullar, hem toplumun hem de müşterilerimizin farkındalığını artırdı. Güçlü, dinamik ve teknolojik kargo şirketleri ile çalışmanın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşıldı” dedi.

Son 3 yıl içerisinde 5 milyar TL’den fazla yatırıma imza attıklarını ifade eden Önyol, “Şirketimizin ekonomiye fayda sağlamak amacıyla attığı adımlar sadece yatırımlarından da kaynaklanmıyor; Yurtiçi Kargo, şirketlerin ticaret hacmini büyütmesine olanak sağlıyor. Bugün ister e-ticaret üzerinden, ister farkı satış teknikleri üzerinden yapılsın, ticari işletmelerin işlerini ve müşteri hedef kitlesini büyüten şirket Yurtiçi Kargo’dur. Örneğin Kars’ta peynircilik yapan bir üreticinin İzmir’deki müşterisine satış yapabilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Önyol sözlerine şöyle devam etti: “Şirketimiz, günümüzde artık Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan ilk 20 şirketinden biri konumuna ulaşmış durumda ve bugün sahada görev yapan 20 binden fazla çalışanımız var. Ülkemizin dört bir yanında bin 200’den fazla da birimimiz bulunuyor ancak; başarımızın arkasında yatan tek etken personel ya da birim sayımız değil. Biz aslında ileri teknoloji kullanan büyük bir operasyon şirketiyiz. Özellikle teknoloji ve nitelikli insan gücüne yatırım yapıyoruz.”

“Başarımızın arkasındaki en büyük etken nitelikli insan gücümüz ve teknolojimizdir”

Şirketlerinin sadece sahada görev yapan çalışanlardan ibaret bir şirket olmadığını belirten Fatih Önyol, “Sahada görev yapan arkadaşlarımızın arkasında büyük bir teknoloji gücü var. Bu teknolojiyi ortaya koyan nitelikli insan gücüne de sahibiz. Şirketimiz, Türkiye’de ilk sayısal haritalama sistemlerini uygulayan, dijital kargo operasyon yazılımlarını üreten ve hatta Avrupa ülkelerinin birçoğuna kendi alanında teknoloji ihracı yapabilen bir şirkettir” şeklinde konuştu.

Şirketin kadroları arasında Endüstri, Makine, Mekatronik, Yazılım gibi farklı alanda uzmanlığı bulunan mühendisler bulunduğunu ifade eden Genel Müdür Fatih Önyol, “Başarımızın arkasındaki en büyük etken nitelikli insan gücümüz ve teknolojimizdir” dedi.

Türkiye’de ilk kez KOPS ismi ile teknoloji ve kargo operasyonlarını birleştiren şirket olduklarını belirten Genel Müdür Önyol, hem yazılım alanında hem de fiziksel teknoloji alanında yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl saatlik işleme kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük otomasyonlu aktarma merkezini inşa ettiklerini hatırlatan Önyol, “Haramidere Otomasyonlu Aktarma Merkezimizin devreye alınması sonrasında tam 4 aktarma merkezimizde daha otomasyon sistemlerini devreye aldık ve diğer merkezlerimizde de bu yatırıma devam edeceğiz. Otomasyon merkezlerimizde kargolar kamyondan kamyona IOT sistemleri ile ayrışıyor. Örnek vermek gerekirse, Haramidere Aktarma Merkezimizde saatte 30 bin kargo kolisi neredeyse hiçbir insan müdahalesi olmadan gideceği bölgeye, şehre ve şubeye göre ayrılıyor. Kargoların bir kamyondan diğer hat kamyonuna ayrışması ve yüklenmesi dakikalar içerisinde gerçekleşiyor” açıklamasından bulundu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Ekonomik güven endeksi 99,0 oldu

 Ekonomik güven endeksi Mart ayında 100,0 iken, Nisan ayında yüzde 1,0 oranında azalarak 99,0 değerini aldı.

İSTANBUL-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Mart ayında 100,0 iken, Nisan ayında yüzde 1,0 oranında azalarak 99,0 değerini aldı.

Bir önceki aya göre Nisan ayında tüketici güven endeksi yüzde 1,4 oranında artarak 80,5 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalarak 103,5 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,8 oranında azalarak 117,1 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,9 oranında artarak 115,5 değerini, inşaat sektörü güven endeksi aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Okumaya devam et

Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 32,4270 liradan, euro ise 34,7790 liradan haftaya başladı.

İSTANBUL-İstanbul Kapalıçarşı’da 32,4250 liradan alınan dolar 32,4270 liradan, 34,7770 liradan alınan euro ise 34,7790 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,44 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

Okumaya devam et

Ekonomi

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.

İSTANBUL-
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Şubat ayı konut fiyat endeksini açıkladı. Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,3 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 5,1 oranında azalış gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,5, 2,0 ve 1,6 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 45,6, 72,9 ve 57,4 oranlarında artış gösterdi.


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.