Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Samsun’da şafak vakti kaçak tütün mamulleri operasyonu: 22 gözaltı

Samsun’da KOM polisi tarafından şafak vakti 29 adresi düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 22 kişi ile birlikte gümrük kaçağı çok sayıda tütün mamulleri ve malzemeleri ele geçirildi.

Muhammer Ay
SAMSUN-
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tütün mamulleri ve makaron kaçakçılığı, makaron sigara imalatı ile içki kaçakçılığı suç soruşturması dahilinde Samsun merkez ile Çarşamba ilçesinde bu sabah saat 06.30 sıralarında 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 1 milyon 194 bin 400 boş makaron, 347 bin 637 doldurulmuş makaron sigara, 83 paket 1 kiloluk tütün, 47 adet sigara sarma makinesi, 8 adet kompresör ve parçaları, 72 adet sigara mentolü, 6 bin 227 adet sigara paketlemede kullanılan sigara poşeti, bin 542 adet TAPDK bandrolü, 142 kilo 40 gram açık kıyılmış tütün, 21 şişe gümrük kaçağı içki, 5 paket gümrük kaçağı sigara, 141 paket sigara sarma kağıdı, 35 bin adet sigara filtresi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet tabanca şarjörü ve 291 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 22 kişi hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanunu gereği yasal işlemlere başlanıldı. Soruşturma devam ediyor.

Asayiş

MSB: Suriye ve Yunanistan sınırında 10 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan‘a, Suriye‘den de Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye‘den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin FETÖ, 1’inin de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

4 çocuk annesini aile meclisi kararıyla öldürüp ormana gömen 12 şüpheli tutuklandı

Kocaeli’de 7 yıldır hiçbir resmi işlem kaydı olmayan 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan’ın (27), bir başka erkekle kaçtığı için aile meclisi kararıyla ormanda öldürülüp, gömüldüğü iddiasıyla gözaltına alınan, eşi ve yakınları, toplam 12 şüpheli tutuklandı.

Selda Hatun TAN
KOCAELİ-Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2017 yılında kadın sığınma evine yerleştirilip, kısa süre sonra kaçan 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan’ın, o tarihten sonra hiçbir resmi işlem kaydının olmadığını tespit etti. Yıldıztan’ın ailesinin evine giden ekipler kadına ulaşamadı. Güneş Yıldıztan’ın 2017 yılının Aralık ayında M.A. isimli erkekle birlikte polise başvurup eşi Nihat Yıldıztan’ın kendisine şiddet uyguladığını bu nedenle evden kaçtığını belirterek, can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle tedbir alınmasını istediği, ardından da kadın sığınma evine yerleştirildiği, bir süre sonra da kaçtığı belirlendi. O dönem polisin yaptığı çalışmada Yıldıztan’a ulaşılamadığı saptandı. Güneş Yıldıztan’ın öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Yıldıztan’ın eşi, ailesi, akrabaları, komşuları ve tanıdıkları olmak üzere 50’den fazla kişinin ifadesi alındı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, alınan ifadeler ve ulaşılan deliller doğrultusunda o dönem eşi şiddet uygulayınca M.A. ile kaçtığı öne sürülen Güneş Yıldıztan’ın aile meclisi tarafından infaz edildiği iddiasıyla Kocaeli, İstanbul ve Van’da operasyon düzenledi. Operasyonda infaz kararının alındığı aile meclisinde bulunan, cinayete iştirak eden ve bilgisi olduğu halde ölümü sakladıkları öne sürülen 26 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden, aralarında Güneş Yıldıztan’ın 4 kardeşinin de olduğu 14’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Bu kişilerin ifadelerinde, Güneş Yıldıztan’ın öldürüldüğünü bildikleri, aile meclisinde bu kararın alındığı ve Körfez ilçesinde ormanda infaz edildiğine dair bilgiler verdikleri öğrenildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Diğer şüpheliler Yıldıztan’ın eşi Nihat Yıldıztan ve yakınları S.Y., M.Y., B.Y., F.Y.,O.Y., A.Y., S.Y., Z.Y., B.Y., M.Y., M.Y. polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 12 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ekipleri öldürülen genç kadının cenazesine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Kayınbiraderlerini öldürmekten gözaltına alınan enişte ve 2 kardeşi tutuklandı

Bursa‘nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, aralarında husumet bulunan kayınbiraderleri Özkan (37) ve Ahmet Gitmez’i (42) öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan Mehmet Güngen (32) ile kardeşleri Muhammet (27) ve Kemal Güngen (39), tutuklandı.

BURSA-Olay, 9 Mayıs saat 16.30 sıralarında Yenidere Mahallesi 2. TOKİ konutlarında meydana geldi. Özkan Gitmez ile ağabeyi Ahmet Gitmez, evlerine gittikleri sırada, kız kardeşleri B.G.’nin (30) eşi Mehmet Güngen ile karşılaştı. İddiaya göre aralarında ailevi nedenlerden dolayı husumet bulunan taraflar arasında tartışma çıktı. Mehmet Güngen’in kardeşleri Muhammet ve Kemal Güngen’in de olay yerine gelmesiyle, tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Özkan ve Ahmet Gitmez, enişteleri ve onun kardeşlerinin tabancalarla açtığı ateş sonucu vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Güngen kardeşler kaçarken, yaralılara ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı.

ARAÇ YOLDA ARIZALANDI

Yaralı 2 kardeşin hastaneye götürüldüğü hafif ticari araç yolda arıza yapınca, Özkan Gitmez taksiyle, Ahmet Gitmez de çağırılan ambulansla kaldırıldığı Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3 çocuk babası Özkan Gitmez ile 4 çocuk babası ağabeyi Ahmet Gitmez’in cenazesi dün Yenidere Mahalle Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, Lalaşahin Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Olayın ardından suç aleti tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alınan Mehmet, Muhammet ve Kemal Güngen kardeşler, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Mehmet Güngen’in emniyetteki ifadesinde kayınbiraderlerini kendisinin öldürdüğünü, kardeşlerinin ise havaya ateş açtıklarını söylediği öğrenildi. Güngen kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.