Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

İçişleri Bakanı Soylu: (CHP’ye yönelik) Türkiye’nin her yerinde belediyelere terörist yerleştirdiler

‘Afet İletişim Çalıştayı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladığı esnada ana muhalefet partisini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Mersin’de belediye terörist, İstanbul’da belediye terörist, Adana’da Türkiye’nin her yerinde belediyelere terörist yerleştirdiler” dedi.

Doğukan Gürel – Sadettin Aliusta
ANKARA-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı ile AFAD tarafından afet ve acil durumlarda kurumlar arası koordinasyon ve söylem birliğinin sağlanması, afet durumlarında artan bilgi kirliliği ve algı operasyonları mücadelenin güçlendirilmesi, medya mensuplarının afet sahalarındaki çalışmalarının kolaylaştırılması ve afet yönetim sürecinde rol alan tüm aktörlerin ortak dil, strateji ve karşılıklı tecrübe paylaşımını amacıyla düzenlenen “Afet İletişim Çalıştayı”na katıldı. Çalıştayın açılış konuşmalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“(CHP’nin tutuklu gazeteciler raporu) Yayımladığı listenin aslında bir terörist listesi olduğu apaçık ortadaydı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

“Şimdi bir AFAD İletişim Çalıştayı’ndan çıktık. Ve bu devam edecek. Afet zamanlarında doğru bilginin vatandaşlarımızla buluşması afet yönetiminin belki de en önemli parçasıdır. Afetteki en önemli afet yanlış bilgidir. Fakat Anayasal bir kurum olan ana muhalefet partisi genel başkanı her gün Türkiye’yi yalanlarla, dezenformatik bilgilerle karartmaya çalışmaktadır. Mecliste çıktı ‘Bu mecliste yüzü aşkın bylockcu milletvekili vardır’. Çıktık TBMM’de ‘Tek kişi yoktur bu yalandır’ dedik. Çıktı Külliyeye giden bir CHP’liden bahsetti. Yalandı, ismini de telaffuz edemedi. Tutuklu gazetecilerle ilgili bir liste yayımladı. Yayımladığı listenin aslında bir terörist listesi olduğu apaçık ortadaydı. En son Yargıtay’ın tutuklu söylediği iki gazeteci ile ilgili terör bağını çok net bir şekilde ortaya koyduğu bir süreç var. Aynı zamanda Mersin’de yaşanan olay söz konusu bir tek cümle söylemedi.”

“Mersin’de belediye terörist, İstanbul’da belediye terörist, Adana’da Türkiye’nin her yerinde belediyelere terörist yerleştirdiler”

CHP’nin tabanını başka bir noktaya çekme endişesi taşıdığını dile getiren Soylu, “Yıllardır beri siyaseti yalan üzerine ortaya koymuş bir ana muhalefet partisi genel başkanı ile karşı karşıyayız. Bu ülkede 1960 darbesi yaşandı, Adnan Menderes idam edildi ailelerinden kaç kişi mahkeme bastı. Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi yasak kondu. Bu ülkede Demirel’e Ecevit’e siyasi yasak kondu, Özal’a yapılmadık kalmadı. Bunlar Yalova’da mahkeme bastılar hakime hakaret ettiler ve tabloyu hep beraber net bir şekilde bize görebilme fırsatı sundular. Sadece o mu? Mersin’de belediye terörist, İstanbul’da belediye terörist, Adana’da Türkiye’nin her tarafından pek çok yerde belediyelere terörist yerleştirdiler, çok net bir şekilde bütün bunları örtmek için maalesef kendi tabanımı başka bir noktaya çekebilir miyim endişesi içerisinde. Bu ayıptır” ifadelerini kullandı.

Yıllara göre uyuşturucu kullanımının istatistiki verilerini açıklayan Soylu, “Neymiş Türkiye cari açığını uyuşturucu ticareti ile kazanıyormuş. Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur. Ana muhalefet partisi başkanı bu istihbarat oyuna düşmektedir ve bunu bilerek ve isteyerek yapmaktadır. Problemi ney? Türkiye Yüzyılı, Türkiye’nin yeni arabası, Türkiye olumlu ve başarılı giden gündemini ben nasıl akamete uğratırım. Neymiş Türkiye uyuşturucu ticareti yapıyormuş nasıl yapıyormuş Türkiye uyuşturucu ticaretini bir gramı bir lirasını ifade et Allah rızası için. Türkiye’de 2015 yılında uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 941’di.

Cumhurbaşkanımızın özellikle FETÖ’de ilgili birimlerden arındırıldıktan sonra toplam bu sayısı 941’ten 270’e düştü. Bu yıl yaklaşık yüzde 25 daha aşağısında gidiyor. Türkiye’de 970’ten 2006’lı yıllara doğru geldi nüfus artmasına rağmen” diye konuştu.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra Irak’ta

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi ziyarette bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi.

BAĞDAT-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. Erdoğan Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda Irak Başbakan Muhammed Şiya Sudani tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Sudani ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek. Erdoğan ile Sudani ortak basın toplantısı düzenleyecek, iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak. Erdoğan, temasları çerçevesinde daha sonra Erbil’e ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde ikili ilişkiler, güvenlik, ticari ve su sorunu gibi konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Irak ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2011 yılında Irak’ı ziyaret etmişti.


Okumaya devam et

Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim, kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum” dedi.

Yunus Emre Aytekin – Gürkan Sayın
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayında belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Çalıştayda konuşan CHP lideri Özel, seçimlerde milliyetçi demokratların payı olduğunu belirterek, “Bu seçimde muhafazakar demokratların payı vardır. Bu seçimde tüm Kürt demokratların emeği vardır. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25’lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik. Böyle bir günde 650 kişilik salonda seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte bu salonu hınca hınç doldurabilmenin, koltuklarında oturan her bir kişinin ilçe seçim kurullarından il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarıyla seçilmiş CHP’li olmasının gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür”

“Gün oldu bu parti baraj altında kaldı” diye konuşan Özel, “Gün oldu çelengi il başkanları kendileri taşıdı ama 81 ilde Atatürk’ten emanet bu bayrağı yere düşürmeden bugünlere taşıyan ve onların sayesindeki babaevi herkesin içine doğduğu, büyüdüğü, başı sıkışan herkesin çorbasının kaynadığını bacasının tüttüğünü bildiği, bir gün ihtiyaç duyarsa kapısının açılacağını bildiği yerdir babaevi. Bu babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Bundan sonraki seçimlerde ölçme-değerlendirmeyi siyasetin odak noktası haline getireceklerini belirten Özel, “Doğru yapanı örnek göstereceğiz, yanlış yapanı doğruya sevk edeceğiz. İbre yukarı ise devam edeceğiz, aşağıdaysa mutlaka yanlıştan döneceğiz” dedi.

“Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık”

Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandıklarını hatırlatan Özel, “En yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

Sur Belediyesinde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Rıdvan Kılıç
DİYARBAKIR-
Başsavcılık, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözlere ilişkin “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirmişti.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.