Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Politics

Ukrayna, füzelerin düştüğü Polonya’daki bölgeye acil erişim talep etti

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, füzelerin düştüğü Polonya’daki bölgeye acil erişim talep etti.
Dün akşam saatlerinde Polonya topraklarına düşen füzeler dünyayı alarm durumuna geçirmesinin ardından Ukrayna, füzelerin düştüğü bölgeye acil erişim talep etti. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Füzenin Polonya’ya düşüşü ile ilgili ortak soruşturmayı destekliyoruz” ifadelerini kullanarak, Ukrayna’nın Rusya’nın söz konusu füzelerden sorumlu olduğuna dair iddialarına yönelik “kanıtı” teslim etmeye hazır olduğunu aktardı.
Ortaklarımızdan bunun bir Ukrayna hava savunma füzesi olduğuna dair varılan sonuca ilişkin bilgileri beklediklerini açıklayan Danilov, Ukrayna’nın Devlet Sınır Hizmeti ve Ukrayna Savunma Bakanlığı ekiplerinin patlama alanına acil erişimini talep ettiğini belirtti.
Batılı ülkeler, söz konusu füzelerin Rusya’nın dün Ukrayna’ya düzenlediği hava saldırılarına karşılık veren Ukrayna hava savunma sistemlerine ait olduğunu ve kazayla Polonya topraklarına düştüğünü ifade etmişti.
Polonya’nın güneydoğusundaki Przewodow köyüne düşen füzeler nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da Yeniden Refah’ın yıldızı parlıyor

Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı Recep Sezen, Samsun’da partilerine büyük bir teveccüh olduğunu söyleyerek, “Mücahit Erbakan’la ülkemize çok büyük hizmetler yapacağız” dedi

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde açılışı yapılacak Seçim Koordinasyon Merkezi’nin hazırlıkları için üyeleri koordine eden ve İlçe Başkanı Mustafa Durmuş Yıldırım ile elele vererek büyük bir gayretle seçim çalışmalarını sürdüren Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı Recep Sezen, “Doğruluğun ve doğrunun önünde kimse duramaz. Niyetimiz halistir. Memleketimize hizmet için yola çıktık. Başaracağımıza ve milletimizin teveccühü Allah-ü tealanın yardımı ile netice alacağımıza inanıyorum” dedi.

Kendilerine düşen görevin sefer olduğunu her türlü zaferin Allah’ ait olduğunu dile getiren Milletvekili adayı Recep Sezen, Tekkeköy’de her haneyi tek tek gwzdiklerini, Samsun ve diğer ilçelerinde de gece-gündüz demeden çalışmalarının sürdürdüklerini kaydeden Recep Sezen, “Mücahit Erbakan’ın izinde Cumhur İttifakı içinde ülkemiz ver milletimiz için mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Okumaya devam et

Politics

Zırhlıoğlu: “Tek ortak noktaları Türkiye düşmanlığı”

Zırhlıoğlu: “Tek ortak noktaları Türkiye düşmanlığı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa teşkilatları, 14 Mayıs seçimlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. MHP’nin Bursa 2’nci bölge 1.sıra milletvekili adayı Fevzi Zırhlıoğlu, vatandaşla buluşmaya devam ediyor.


MHP Bursa 2’nci bölge milletvekili adayı Fevzi Zırhlıoğlu, tarihi 14 Mayıs seçimlerine yönelik gerçekleştirilen saha programları çerçevesinde Millet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Burada gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Zırhlıoğlu, daha sonra vatandaşla birebir sohbet etti. Zırhlıoğlu, gençlerin ülke gündemine ilişkin sorularına cevaplar verdi.
“Karşımızda nefret ittifakı var”
Millet İttifakı’nın tek ortak noktasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nefreti olduğunu söyleyen Zırhlıoğlu, “Zillet İttifakı’nda yalan ve nefret siyaseti son derece yoğun. Bunların bir tek anlaşabildiği konu Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı. Bunun dışında hiçbir benzerlikleri ve anlaşabildikleri konu yok. 13 ay boyunca 6’lı masa toplantılar yaptı. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanı aday tespitini yaptıkları karar toplantısıydı. Kan gövdeyi götürdü. İYİ ifadesiyle anılan parti ve onun genel başkanı Meral Akşener masadan kalktı. Kavgada düşmana söylenmeyecek lafları söyledi ve masadan ayrıldı. Aradan 72 saat geçti ve o masaya tekrar döndü. Bu şunu ifade ediyor, bu masanın iradesi kendilerinden kaynaklanmıyor. Masadan kalkan birisini, masayı kuran irade tekrar oturttu” diye konuştu.
“Ekonomik sıkıntılar elbet aşılır”


Ekonomik durumun farkında olduklarını dile getiren Zırhlıoğlu, sıkıntıların düzelebileceğini söylerken Türkiye’nin bağımsızlığına yönelik tehditlere dikkat çekti. Zırhlıoğlu, “İçinde bulunduğumuz şartların ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılar çektiğimizin de farkındayız. Bütün bu kayıpları elbet çalışırız, çabalarız, yerine getiririz, hatta daha iyisini de yapabiliriz. Ancak bu toprağı kaybedersek ne paranın hükmü kalır ne soğanın fiyatı kalır ne de huzurumuz” dedi.

Okumaya devam et

Politics

Bakan Kirişçi, “12 bin 557 canını kaybetmiş bir şehirdeyiz”

 Bakan Kirişçi, “12 bin 557 canını kaybetmiş bir şehirdeyiz”
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: “5 binin üzerinde iş makinemiz aktif çalıştı”

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, “Büyük bir enkazı olan ve bu enkaz altında 12 bin 557 canını kaybetmiş bir şehirdeyiz. Bu şehri bahsetmiş olduğum 104 milyar dolarlık 2 trilyon liraya tekabül eden bu hasarla ilgili de Allah’ın izniyle bundan en fazla kendi payına düşeni alıp ve bulunduğu noktanın çok çok ötesinde, bir kent yerleşimi noktasında sanayi ile ilgili atılan adımlar noktasında, sağlık konusunda ve eğitimle ilgili diğer alanlarda, bu konularda bu şehir, bunların azamisinden yararlanabilen bir şehir olacak” dedi.

https://www.instagram.com/sezergyo/


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Yerel ve ulusal basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Kirişçi, depremlerin merkezinde 12 bin 557 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kirişçi, Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğü’ne ait deprem bölgelerinde 15 binin üzerinde personelin aktif çalıştığını belirtti.

“12 bin 557 canını kaybetmiş bir şehirdeyiz”
Depremlerin 104 milyar dolarlık hasara yol açtığını ifade eden Kirişçi, açıklamasında şunları kaydetti:
“Büyük bir enkazı olan ve bu enkaz altında 12 bin 557 canını kaybetmiş bir şehirdeyiz. Bu şehri bahsetmiş olduğum 104 milyar dolarlık 2 trilyon liraya tekabül eden bu hasarla ilgili de Allah’ın izniyle bundan en fazla kendi payına düşeni alıp ve bulunduğu noktanın çok çok ötesinde, bir kent yerleşimi noktasında sanayi ile ilgili atılan adımlar noktasında, sağlık konusunda ve eğitimle ilgili diğer alanlarda, bu konularda bu şehir, bunların azamisinden yararlanabilen bir şehir olacak. Kahramanmaraş, bunu ziyadesiyle hak eden bir şehir. Her zaman için doğrudan, haktan ve hakikatten yana durmuş; hükümet olarak AK Parti’yi de en büyük desteği veren iller sıralamasında ilk 3’de ilk 5’de yer almış bir şehir.”

“Bizim tarım ayağımız var bir de orman ayağımız var”
Bu milletin kendi kaynaklarıyla kazandırılmış makine parkı ve yine bu milletin vermiş olduğu vergilerle maaşları ödenen çalışanlarının olduğunu anlatan Bakan Kirişçi, “15 binin üzerinde personelimiz ve 5 binin üzerinde de makinalarımız aktif olarak hem DSİ’nin (Devlet Su İşleri) hem de OGM (Orman Genel Müdürlüğü) olmak üzere bu makinalar sahada bilfiil görevler ifa ettiler. Bu konulara ilişkin DSİ ve OGM adına söylüyorum. Bu çalışmaları devam edecek. Ben koordinatör bakan olarak Adana’dan başladım. Önce Hatay’daydım sonra Adana’ya geldim. Adana’dan sonra 11 ilin tamamıyla ihtiyaçları belirlemek adına. Bizim tarım ayağımız var bir de orman ayağımız var” dedi.

“Gerçekten büyük bir başarı hikayesi var”
Resmi prosedüre göre hasarlı binaların yıkılacağını ifade eden Kirişçi, Her iki tarafta da bizim hem orman köylüsüne hem de çiftçilerimize yapmamız gereken çalışmalar vardı. Bazı binalar bu yıkılma konusunda halen o resmi prosedür devam ettiği için tamamlandığında inşallah bunların hepsi yıkılacak. Bütün konularda bu şehrin ihtiyaçları bir bir hayata geçirilmeye devam edecek. Şu anda 67’nci gündeyiz. Gerçekten büyük bir başarı hikayesi var” diye konuştu.
Bakan Kirişçi, şehir merkezine ve kırsal alanlara kalıcı konutların bir yılda tamamlanacağını ve afetzede vatandaşları da mutlu etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.