Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

AK Parti Sözsüzü Çelik: “(YKS tarihi) Seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez” dedi.

Ömer Faruk Karataş – Mevlüt İşli
ANKARA-
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu Toplantısı devam ederken gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün Düzce’de meydana gelen depreme dair açıklamalarda bulunan Çelik, vatandaşları gerçek olmayan ve kaynağı bulunmayan haberlere karşı dikkatli olunması ve hasarlı yapılara girilmemesi konusunda uyardı. İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı hakkında konuşan Sözcü Çelik, “İstiklal Caddesi’ndeki olay sonrasında emniyet güçlerimizin çok hızlı ve etkili çalışmalar yaparak faili açığa çıkarttığını ve yakaladığını gördük. Bu Türkiye’nin bir güven ülkesi olduğunu, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Şunun özellikle bilinmesini isterim bilinen ya da bilinmeyen, yansıyan ya da yansımayan onlarca eylemi güvenlik güçlerimiz engelliyorlar. Gerek kökünde kurutuyorlar, gerek aldıkları istihbarat çerçevesinde takip ederek uygun bir zamanda hepsini engelliyorlar. Fakat dünyanın bir gerçeği bu terör önlemleri bazen ne yapılırsa yapılsın engellenemiyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Türkiye’nin içerisinde ve dışarısında emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlardan bahseden Çelik, bu operasyonları bazı çevrelerin orantılı bulmadığını söyledi. Bu çevrelerin verdiği tepkilerin yalan olduğunu ifade eden Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivillerin hayatının korunması konusunda dünyanın en hassas ordusu olduğunu söyledi. Terör örgütlerinin imha edilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, Türkiye’nin terörle mücadelesine uluslararası hukuka uygun bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi. ‘Terörle mücadele operasyonları dursun’ diyenlerin olduğunu söyleyen Ömer Çelik, “Son yaşananlar Türkiye’nin terörle mücadelesinin ne kadar gerekli olduğunu, ne kadar haklı olduğunu, ne kadar meşru olduğunu bir kere daha göstermiştir” dedi.

Türkiye’nin dış politikada attığı adımlara ilişkin Çelik, “Son zamanlarda sorunlu olduğumuz devletlerle aramızdaki sorunların giderilmesi bakımından attığımız adımların kimlerde ne rahatsızlık oluşturduğunu görüyoruz. Devletler arasında hiçbir sorun ebediyen yaşamıyor, sorunsuz bir alan da ebediyen yaşamıyor. Zaten eğer böyle bir şey olsaydı o zaman diplomasi diye bir şeye ihtiyaç kalmazdı. Hiçbir devlet hiç kimseyle tamamen sorunsuz bir ilişki yaşamıyor, tamamen sorun da yaşamıyor. Bazen aynı anda hem sorununuz oluyor hem de işbirliği alanlarınız olabiliyor. Diplomasi de bunun için lazım zaten. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın devletimizin hak ve menfaatlerini koruması açısından, devletimizin başı olarak attığı bu adımların, sorun yaşadığımız devletlerle sorunların çözülmesi çerçevesinde ortaya koyduğu bu hamlelerin bölge ve dünya barışı için son derece kıymetli olduğunu ve bunun iyi sonuçlar doğuracağını ifade etmek isterim” diye konuştu.

“Türkiye kendi perspektifi açısından bunu yeterli bulduğu zaman bu ülkelerin NATO üyeliğine ‘evet’ deme noktasına gelecektir”

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin soruya, “Söz verip de tutmayan çok Batı ülkesi, çok müttefik gördük. Biz bunun somut sonuçlarını görmek isteriz. Yasalardaki değişim terörle mücadele konusunda. Türkiye’nin aleyhine faaliyet yapanların bu faaliyetlerinin engellenmesi konusunda yeterli yasal düzenlenmenin yapılmış olması. Bu ikili görüşmelerle bu konulardaki ilerlemelerin düzeyini konuşuyorlar. Ona göre Cumhurbaşkanımıza sonuçları arz ediliyor. Türkiye kendi perspektifi açısından bunu yeterli bulduğu zaman bu ülkelerin NATO üyeliğine ‘evet’ deme noktasına gelecektir. Bunu da arzu ediyoruz. Keşke dediğimiz şekilde terörle mücadele açısından Türkiye Cumhuriyeti’nin aleyhine yönelik faaliyetlerin engellenmesi açısından yeterli bulacağımız düzenlemeler olsa. Biz zaten NATO’nun genişlemesini destekliyoruz. Bunu anlamlı buluyoruz. NATO’dan ayrıldıktan sonra NATO’ya dönüşüne izin verdiğimiz Yunanistan, Türkiye’ye karşı FETÖ’den PKK’ya kadar kamplarının olduğu, onları fiilen destekleyen ülke konumunda” açıklamasında bulundu.

“PKK/YPG/PYD terör örgütüne DEAŞ’la mücadele için destek veriyoruz’ açıklaması dünyanın en büyük yalanıdır”

Pençe Kılıç Hava Harekatı’na ilişkin ABD ve Almanya’dan gelen açıklamaları değerlendiren Çelik, Beyaz Saray’ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi. ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) yaptığı açıklamalara dikkati çeken Çelik, “Bu terör örgütleri sizin müttefikiniz olan Türkiye’ye saldırırken bunu niye seyrediyorsunuz? Nihayetinde ABD, NATO’da müttefikimiz. Bizim terörle mücadele operasyonlarımızın sizi tehdit etmesinin manası nedir? Bu kadar yakınsanız terör örgütlerine NATO müttefiki olarak o terör örgütlerini sizin orada bertaraf etmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

“Bizi tehdit eden terör örgütü gördüğümüz zaman vururuz” diyen Çelik, “Biz PKK/YPG/PYD terör örgütüne DEAŞ’la mücadele için destek veriyoruz’ açıklaması dünyanın en büyük yalanıdır. Biz bu yalanları Afganistan’da gördük. Sonuçları da bu yalan siyasetini üreten ülkelere bedel ödeten bir takım pratikler olarak geri döndü” dedi.

“Adında baro olanların terör örgütünün kullandığı kavramları kullanarak açıklama yapması vahimdir”

Baroların Pençe Kılıç Hava Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendiren Çelik, “Bir yerde ‘savaş politikası’ lafını görürseniz bilin ki terör örgütü sözcülüğüdür. Hukuku çok bilmesi gereken bu barolar bir açıklama yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru bir devlet olarak terörle mücadele anlamında yaptığı askeri operasyonlara ‘savaş politikası’ diyorlar, sonra ‘barışa’ çağırıyorlar. Barış ne? Meşru ve egemen bir devletle terör örgütünü eşit konumda görmek” diye konuştu.

Hukukun korunması için terörle mücadeleyi en yüksekte tutması gerekenlerin hukuk kurumları olduğundan bahseden Çelik, “Adında baro olanların terör örgütünün kullandığı kavramları ve literatürü kullanarak açıklama yapması son derece vahimdir. Bunların hukuk dışında birtakım angajmanlarla hareket ettiğini gösteriyor” dedi.

“(Yunanistan) Avrupa’nın şımarık çocuğu”

Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Dendias’ın Libya’da uçağından inmeyerek geri dönmesini değerlendirerek, Yunanistan’ın herhangi bir tez temelinde hareket etmediğini söyledi. Yunanistan’ın politikasının ‘çadır dış politikası’ olduğunu vurgulayan Çelik, “Tamamen Türkiye karşıtlığına, Erdoğan karşıtlığına konumlanmış, kullandıkları dil saygın olmayan. Bu (Yunanistan) Avrupa’nın şımarık çocuğu. Yunanistan’ın yapması gereken, meselelerini Türkiye ile masada çözmektir. Türkiye aleyhine kimin peşinden giderseniz gidin hiçbirinize faydası olmayacaktır” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, ” “Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik. İnsanımızı kandırmaya çalışmadık. Temmuz ayında yılın 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız ek gösterge ilave edilmesi uygulamasını genişletecek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği giderecek adımı atacağız” ifadelerine yer verdi.

İlkay Altay – Semih Türker – Samet Doğru – Abdullah Çibir – Ahmet Berke Erdal
BURSA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Gökdere Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mayıs seçimlerinde yüzde 55 oranındaki destek için Bursalılara teşekkür ederek, “Nice alimi ve evliyasıyla Bursa yüzyıllardır gönüllerimizi imar ediyor. Gönül semamızı billur bir avize gibi aydınlatan bu şehir ecdadımızın medeniyet anlayışının yaşayan örneğidir. Kuruluşun ve yükselişin şehri Bursa bu vasfını tarihinin hiç bir döneminde yitirmedi. Bugün de koruyor. Biz de Bursa’dan aldığımız feyizle bir ayağımız ülkemize sabitleyip diğeriyle tüm dünyaya sesimizi, sözümüzü dostluğumuzu taşıyoruz. Bursa nasıl balkanlardan Kafkaslara başı dara düşen her kardeşimize kucak açmışsa biz de bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz. Bursa’nın sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya nam saldığını dile getiren Erdoğan, “Biz de ekonomide ve diplomaside aynı kucaklayıcılığı sergiliyoruz. Bu vesileyle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakında milletvekilliğinde yüzde 52, Cumhurbaşkanlığında yüzde 55 desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ne diyor o güzel Bursa türküsünde, Ak buğdayım buğdayım, sereyim gurudayım, senin güzel dilini, ben nasıl unutayım. Biz de Bursa’nın bunca bizden esirgemediği ahde vefasını kadirşinaslığını muhabbetini asla unutmayacağız. Her gelişimizde kalbimizin bir köşesini Bursa’da bırakıyoruz. Sordum. Bugün Bursa’da katılım ne durumda diye. Rakamı aldım, 90 bin kişiyiz. Pazara 2 gün kaldı. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatıyoruz. Şimdi buradan Bursa’yla birlikte Türkiye yüzyılına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye yüzyılında şehirlerin inşasında Bursa ile yol arkadaşlığın yapmak istediklerini söyleyen Erdoğan, “Bursa’nın boş lafla palavrayla yalanla dolanla işi olmaz. Çünkü Bursa emeğin, alın terinin, üretimin şehridir. Bursa yatırıma, esere bakar. Hizmete bakar, projeye bakar, velhasıl Bursa icraata bakar. Dolayısıyla Türkiye yüzyılı yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak olan Bursa’dır. Bursa ilk yerli markamız Togg fabrikası başta olmak üzere ülkemizin prestij eserlerine ev sahipliği yapıyor. Medeniyetlerin mirası eşsiz birikimi ile vakur insanı ile de Bursa’ya da böylesi yakışır. Bursa 31 Mart’taki tercihi ile büyükşehirde ve ilçelerde belediye yönetimlerine de yansıtacaktır. Bursa’ya güveniyorum. Biz de belediye başkanlarımızla el ele verip Bursa’nın önünde yeni bir dönem açmayı planlıyoruz. Öyleyse şimdi buradan öyle bir ses verin ki Marmara’nın karşı kıyılarından bile duyulsun. Bursa; Emirsultan Hazretleri’nin Üftade Hazretleri’nin şehri Bursa, Eşrefoğlu’nun Süleyman Çelebi’nin şehri Bursa, Uludağ gibi yüze bereketli ovaları gibi dingin. Sanayinin, ticaretin, tarımın, turizmin iftiharı Bursa 31 Mart’ta Türkiye yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart’ta Türkiye yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız?” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bursa’da sevgi seli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği’ni ziyaretinin ardından miting için Gökdere Meydanı’na geçti.

Abdullah Çibir – Samet Doğru
BURSA-
Erdoğan, öğle saatlerinde helikopterle Bursa’ya geldi. Gökdere’de yapılacak miting önceki Heykel’deki Bursa Valiliği’nin tarihi binasına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vali Mahmut Demirtaş’tan brifing aldı. Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle miting alanına geçti.

Bursalılar Heykel, Atatürk Caddesi ve Setbaşı güzergahında Erdoğan’a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Erdoğan da vatandaşlara hediye ve çiçek dağıttı.
Erdoğan, Gökdere Meydanı’na geçerek Bursalılara hitap edecek.

Okumaya devam et

Siyaset

Bakan Işıkhan: SGK’ya en çok borçlu 5 belediyenin 5’i de CHP belediyesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tokat’ta yaptığı açıklamada 2023 yılında Türkiye ekonomisin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu söyledi.

Yasin Kıras
TOKAT-
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Tokat’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Belediye Nikah Salonu Kültür Sarayı’nda düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Buluşmaları” toplantısına katıldı.

“Son 5 yılda yaşadığımız afete rağmen vatandaşımızın yanındayız”

Burada konuşan Bakan Işıkhan, “Biliyorsunuz bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azaldı. Hem kadın hem genç hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. Ayrıca; 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Bu veriler gösteriyor ki; pandemiye rağmen, bölgemizdeki savaşlara rağmen, geçtiğimiz yıl yaşadığımız asrın felaketine rağmen, doğru yoldayız. Son 5 yılda yaşadığımız bunca afete ve felakete rağmen, vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz devam edebiliyoruz. Artık bu güçte bir devletiz. Dolayısıyla; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşallah sizlerin desteğiyle başaracağız. Bu yüzyılı; emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız. Şurası çok önemli; ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icra atlarımızın de o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Çünkü şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar” dedi.

“SGK’ya en çok borçlu 5 belediyenin 5’i de CHP belediyesi”

SGK’ya en fazla borcu olan 5 belediyenin 5’inin de CHP Belediyesi olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, “Her geçen gün CHP’li belediyelerin borçları giderek artıyor. Hatta Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumu o kadar vahim hale geldi ki, toplam borcu son 5 yılda 20 katına çıkmış. Ankara büyükşehir iflasa sürükleniyor. Biz bu gerçeği ortaya koyunca, 30 büyükşehir belediyesinin borcunu açıklamamız yönünde bir talep geldi. Ben de şimdi, büyükşehir borçları ile ilgili bilgileri vermek istiyorum. Aziz milletimiz, görsün, takdir etsin. Ankara, İzmir, İstanbul, Adana Büyükşehir Belediyelerinin borcu tüm büyükşehirleri aşmış. Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi var. Bu 30 belediyenin toplam borcu 20 milyar lira. 30 Büyükşehir’den 11’i CHP’li ve bu 11 CHP’li belediyenin toplam borcu 15 Milyar lira. Yani; 30 Büyükşehir’den yalnızca 11’i CHP’li olmasına rağmen, 30 Büyükşehir Belediyesinin toplam borcunun yüzde 75’i tek başına CHP’ye ait. Ankara için durum daha da vahim. 30 Büyükşehir’in toplam borcunun yüzde 25’i tek başına Ankara Büyükşehir Belediyesine ait. Sadece Ankara Büyükşehir Belediyesinin borcu 4,5 milyar lira ve CHP’li olmayan 19 büyükşehir belediyesinin tamamının borcu toplamına eşit düzeyde. Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Ortada borcunu 20 kata kadar artıran bu belediyelerin yaptıkları elle tutulur bir hizmet de yok, yatırım da yok. Peki bu kadar parayı nereye harcıyorlar? Bu çok haklı ve yerinde bir soru. Bu kritik sorunun cevabını da ben aziz milletimizin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.