Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

BBP Lideri Destici: Kim başörtüsüne özgürlükten yana; kim yasaktan yana; kim başörtüsü düşmanları ile kol kola göreceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kocaeli mitinginden vatandaşlara seslenerek, “Önümüzdeki günlerde, Cumhur İttifakı’nın anayasa değişikliği teklifi, meclise gelecek. Kim gerçekten inanç hürriyetinden yana, kim kadın haklarından yana, kim başörtüsüne özgürlükten yana, kim yasaktan yana, kim başörtüsü düşmanları ile kol kola göreceğiz” dedi.

Ardacan Uzun
KOCAELİ-
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ‘Sevdamız Türkiye Hedef 2023’ mitinginde, kent meydanında vatandaşlara hitap etti. Coşkulu kalabalığa seslenen Mustafa Destici, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi neticesi şehit olanlara rahmet dileyerek, “Hava Kuvvetlerimizin başarılı bir şekilde yürüttüğü Pençe-Kılıç Harekatı, karadan da desteklenmeli, Ayn el Arab’tan girip, Ayn İsa, Ayn Dagne, Tel Rıfat, Menbiç, Mahmur, Sincar ve Kandil dümdüz edilerek, yok edilmeyen bir tane terörist kalmamalıdır. Nasıl Cizre’de, Sur’da, Hakkari’de kazdıkları hendeklere gömdüysek, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bulundukları her noktada oralara gömelim, öyle derin gömelim ki bir daha çıkamasınlar” dedi.

“İstanbul Belediyesi bu iş birliğinin laboratuvarıdır”

Altılı masanın HDP ile iş birliği içinde olduğunu belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “CHP, mecliste askerimizin sınırlarımızın ötesinde operasyon yapmasına izin veren tezkereye bile ‘hayır’ oyu kullanıyor. Akşener grup toplantısında, ‘devlet intikam almaz’ cümlesiyle, dolaylı olarak, operasyona karşı olduklarını ifade ediyor. Hanımefendiye memleketinden sesleniyorum; siz şefkat göstermeye devam edin, kahvaltı davetlerine icabet edin. Lakin biz köklerini kazımaya, ocaklarımıza ateş düşürenlerin ocağını söndürmeye devam edeceğiz. Taksim’de, Karkamış’ta, bombaların çocuklarımızı, kadınlarımızı, doğmamış bebeklerimizi hedef aldığının ertesi günü Babacan, ‘HDP’yi şeytanlaştırmayın, HDP’ye oy verenleri incitmeyin, terörü müttefiklerimizle işbirliğiyle çözeceğiz’ diyor. Şimdilerde 6’lı masadakilerin bir kısmı, ‘HDP ile ilgimiz’ yok’ diyor ama gerçeği yerel seçimlerde gördük. Sandıkta yaptıkları iş birliğini, belediyeleri yönetirken de devam ettiriyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu iş birliğinin laboratuvarıdır. Bakmayın siz sayın Akşener’in atarlarına, Pervin’le kayıkçı kavgasına. Eğer öyle olsa idi, Ekrem İmamoğlu kendisini, onlarla ağaç dikimine davet ettiğinde gerekli cevabı verirdi” dedi.

Başörtüsü konusuna değinen Destici, “2008 yılında gerçekleşen ve kamuda başörtüsü yasağını fiilen kaldıran anayasa değişikliğine itiraz edenlerin başında, CHP’nin o günkü grup başkanvekili, bugünkü genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. 2008’deki düzenlemeye, ‘Türkiye’yi Ortaçağ karanlığına geri götürmek ve 85 yıllık Cumhuriyet’in rövanşını almaktır’ şeklinde utanç verici bir cümleyle itiraz etmişlerdi. Hatırlayacaksınız, CHP’nin başörtüsüyle ilgili kanun teklifi oyununa, ‘Samimiyseniz gelin Anayasa değişikliği yapalım’ demiştim. Cumhur ittifakımızın diğer partileri, AK Parti ve MHP’nin, aynı yöndeki çağrılarına, CHP, tahmin edilebileceği ve beklendiği gibi, ‘hayır’ dedi. Önümüzdeki günlerde, Cumhur İttifakı’nın, anayasa değişikliği teklifi meclise gelecek. Kim gerçekten inanç hürriyetinden yana; kim kadın haklarından yana; kim başörtüsüne özgürlükten yana; kim yasaktan yana; kim başörtüsü düşmanları ile kol kola göreceğiz” diye konuştu.

Konuşmasına devam eden Destici, “Siyaset bir yönüyle “sorumluluk” demektir. Siyasetçi, ülkesi ve milletine karşı; aynı zamanda mazisine ve gelecek nesillere karşı sorumlulukla hareket etmelidir. Türkiye’deki bir siyasetçi, kendi devletini, uydurma bir şekilde, uyuşturucu ticaretiyle ilişkilendirebiliyorsa, bu davranışı sıradan bir iftiradan ibaret göremeyiz. Türkiye’nin, uluslararası ilişkilerde, hemen her alanda hak arama, hukukunu koruma mücadelesi verdiği günleri yaşıyoruz. Bu şartlarda, ana muhalefet hartisi CHP’nin genel başkanı tarafından, devletimize, uyuşturucu ticaretiyle ilişkili olduğu; yine ana muhalefet partisi CHP ve PKK’nın partisinin yan kuruluşu haline gelmiş bir meslek odasının başkanı tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerimize, ‘kimyasal silah kullandığı’ iftiraları yöneltiliyor. Aynı yörüngedeki bir başka sendika başkanı, Öğretmenlik Kariyer Sınavı’nı protesto gösterileri düzenliyor; öğretmenlerimizi sınava girmemeye ikna etmeye çalışıyor; sınava girmeyin çağrıları yapıyor; sonra bir bakıyoruz, kendisi sınava girmiş, “Başöğretmen” unvanı almış ve şimdi onun maaşı 4 bin TL artacak. Peki onun sınav aleyhtarı propagandası ile sınava girmeyen öğretmenin durumu ne olacak. O da devletine değil bu sahtekara güvendiği için bu haktan mahrum kalacak. Vay ki vay” şeklinde konuştu.

“Günde 3 bin öğrencimize her gün ücretsiz yemek vereceğiz”

280 üye ile aldıkları Kocaeli il teşkilatlarını bugün itibariyle 5 binin üzerinde üyeye çıkardıklarını belirten BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil ise, “Umuttepe yerleşkesinde yarın 11.00’de aşevi ve kültür evimizi açıyoruz. Günde 3 bin öğrencimize her gün ücretsiz yemek vereceğiz. Biz bu işlerle neden uğraşıyoruz? çünkü değerlerimiz uğruna, halkın ve hakkın düşmanlarınca şehit edilmiş, Muhsin başkanın kardeşleriyiz, çünkü biz kendine mesele olarak vurguncu düzenle kavgayı seçmiş olan Mustafa Destici başkanınızsın kardeşleriyiz” ifadelerini kullandı.

Genel

CHP lideri Özel: 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2024’te, 2023 yılında emekli olan kadar öğretmen atayacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan da ‘Bir miktar atama yapacağız’ dedi, gençleri de çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900’dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, öğretmen atamalarının daha yüksek oranlarda yapılmasını ve atamalarda mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs hakkında da konuşan Özel, Taksim Meydanı’na kefil olduklarını ve kutlamaların orada olması gerektiğini ifade etti.

“Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur”

Anayasa değişikliği konusunda öncelikle herkesin anayasaya uyması gerektiğini, sonrasında bu konuda değişiklik için destek verebileceklerini söyleyen Özel, “Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında elbette eleştirdiğimiz, değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç alıp, yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen öncelikle uyması gerekir. Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur” ifadelerini kullandı.

“1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum”

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın açılması gerektiğini söyleyen Özel, “Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki ‘Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışır elidir, elimiz öz güvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir.’ Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Siyaset

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı son Toplantısı’nda görüşülen 4 madde, karara bağlanarak onaylandı.

Erdi Demir
SAMSUN-
Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı 2. Birleşimi, Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. 4 gündem maddesinin 1’i oy birliği ile 3’ü ise oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

Meclis gündem maddeleri arasında yer alan yatırım kapsamında Gülsan Sanayi Sitesi’nin kamulaştırılması için kullanılması planlanan 600 milyon TL (ana para) kredi kullanım yetkisi teklifi maddesi ile ‘güvence bedeli’ olarak kullanılmak kapsamında talep edilen 20 milyon TL gayrinakdi kredi kullanım maddeleri; CHP, İYİ Parti, BBP ve YRF meclis üyelerinin ‘hayır’ oylarına rağmen AK Parti ve MHP meclis üyelerinin ‘evet ‘ oylarıyla oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

Tekkeköy’deki 100 bin m2’lik arsa satışında oy çokluğu

Gündem maddeleri arasında yer alan “Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tekkeköy’de bulunan 100 bin m2’lik arsa vasıflı taşınmazın, belediyenin hayata geçirmeyi planladığı projelere kaynak sağlaması amacıyla satışında encümene yetki verilmesi teklifi” maddesi de meclisten oy çokluğu ile geçti.

CHP, İYİ Parti, BBP ve YRF meclis üyeleri söz konusu teklifte satışa karşı çıkmadıklarını fakat satılan alana sanayi tesisi yapılmasının ilçedeki hava kirliliğine ve birçok konuda olumsuz etki edebileceğini belirterek, ‘ret’ oyu verdiler. Madde üzerinde oylamadan önce söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel, “Söz konusu teklif, arsanın satışı için encümene yetki verilmesi teklifidir. Burası herkese açık ihale usulü ile satışa çıkacaktır. Burada bir yere hedeflenmiş, oranın alacağı şekilde bir algı doğru değildir. Buraya girmek isteyen, maddi durumu müsait olan çevrelerin de ihaleye girerek, buranın daha yüksek fiyata satılmasının önünü açabilirler. Madde üzerinde meclis üyelerinden birçok öneri geldi. Satışa çıkartılacak alanın konut alanına ya da başka bir ticari faaliyete çevrilmesi şeklinde ama burası sanayi alanı olan bir bölge. Samsun’da sanayi alanı olan bölge zaten yeterince yok. Hem azot hem de bakır fabrikasının olduğu bölgede sanayi imarlı bir yerin konuta çevrilmesi hem ekonomik değil, hem de sağlık açısından bir tereddütleri var ise o açıdan da doğru değil. Fabrikalara yakın olmayı kimse tercih etmeyecektir. Satış açısından da düşünülüyorsa rantabl olmayacaktır. Dolayısıyla burada belediyemize gelir getirmesi, faiz ödemelerinin yükselmemesi ve borçlanmanın azaltılması manasında bu tür yerlerin belediyemizin gelir kaynağı olarak kullanılması doğrudur” dedi.

Okumaya devam et

Siyaset

Yeniden Refah lideri Erbakan: İnancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Ticaret kısıtlamasıyla inancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu. İktidarın geç de olsa İsrail’le yapılan ticareti sınırlı olsa da kısıtlaması, geç de olsa olumlu bir tavırdır” dedi.

Ahmet Umur Öztürk – İbrahim Berat Yılmaz
ANKARA-
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Erbakan, 31 Mart seçimlerinde partilerinin üçüncü parti olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfa, Yozgat Belediyesi başta olmak üzere toplam il ve ilçelerle birlikte 62 belediye kazanmış durumdayız. Milli Görüş belediyeciliğini, ahlaklı belediyeciliği en etkili şekilde uygulayacaklar, milletimizin derdine yerelde derman olacaklar. Adil düzenin uygulamasını yerelde başlatacaklar. Yeniden Refah Partimiz kazandığı belediye başkanlıklarının yanında 20 ilde yüzde 10’un üzerinde, daha fazla ilde yüzde 7’nin üzerinde, 132 ilçede yüzde 20’nin, 210 ilçede yüzde 10’un üzerinde oy almıştır” ifadelerini kullandı.

Erbakan, İsrail ile ticarette 54 ürüne kısıtlama getirildiğini belirterek, “İhracatı yapılan ürünler İsrail’e de gidiyordu. Hükümet yetkilileri eleştiriler karşısında ‘İsrail ile ticareti özel sektör yapıyor’ diyorlardı. Cumhurbaşkanlığına bağlı Türkiye Varlık Fonu şirketi olan Eti Maden’in 21 ton borik asit ihracatı yaptığı ortaya çıktı. Ticaret kısıtlamasıyla inancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu. İktidarın geç de olsa İsrail’le yapılan ticareti sınırlı olsa da kısıtlaması, geç de olsa olumlu bir tavırdır” dedi

“Türkiye’de belediyeler borçlu, merkezi yönetim borçlu, vatandaş borçlu”

Ekonomiye de değinen Erbakan, “Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre 2023 yılı sonu itibarıyla Türkiye’nin toplam borç stoku 499 milyar 886 milyon dolar. Bir senede 42 milyar dolar artmış. 2002 yılında da 130 milyar dolar, dört kat artmış. Bir yıldan kısa vadede ödemeniz gereken borç 180 milyar dolar. Gelişmiş ülkelerin borçları uzun vadeli ve sıfıra yakın. Türkiye’de belediyeler borçlu, merkezi yönetim borçlu, vatandaş borçlu. Ocak-mart döneminde bütçe 570 milyar açık verdi. 337 milyar borçlanma yapıldı” diye konuştu.

Erbakan, Cumhur İttifakı’nın içinde yer alıp almadıkları sorusu üzerine, “Gazze konusu, rant belediyeciliğinden Türkiye’nin kurtulması gerektiğini düşündüğümüz için biz Cumhur İttifakı içinde yer almadık” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.