Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

602 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının daha kamu kurumlarına ataması yapıldı

Şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin daha kamu kurumlarına ataması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle terbiye edeceğini ve bir uydu haline getireceğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler. Sınırlarımızın hemen ötesinde onlarca yıllardır yaşanan savaşlardan ve karışıklıklardan ülkemizi korumaya, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya kararlıyız” dedi.

Ömer Faruk Karataş – Sadettin Aliusta
ANKARA-
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin kamu kurumlarına ataması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katıldığı törenle yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törene Bakan Yanık’ın yanı sıra şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kardeşi Atıf Aybars Yalçın ve babası ile 15 Temmuz gazisi Mücahit Gündoğdu da katıldı. Atanan hak sahiplerinden 200’ünün ataması avukat, biyolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, hemşire, hemşire yardımcısı, kimyager, Kur’an kursu öğreticisi, mühendis, mimar, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker unvanlı kadrolara gerçekleştirildi. 269’unun memur, 107’sinin hizmetli ve 26’sının da sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması yapıldı. Bugün ataması yapılan 602 kişiyle birlikte şu ana kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 39’a ulaştı. Atama sonuçları https://sosyalatama.aile.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek.

“Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle terbiye edeceğini ve bir uydu haline getireceğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler”

Türkiye’yi terörle ve darbelerle tökezleteceğini düşünen güç odakları olduğunu ifade eden Bakan Yanık, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin sınırları içinden ve dışından faaliyet gösteren terör odakları, hiçbirine göz açtırmadık, açtırmıyoruz. Ülkemiz sınırları içinde verdiğimiz terörle mücadeleyi sınır ötesine taşıdık; halen büyük bir kararlılıkla operasyonlara devam ediyoruz. Sınırlarımızdan içeri sızan, şehir merkezlerimizde çocuklarımızın hayatına kast eden hainlere kahraman ordumuz gereken cevabı veriyor. 13 Kasım’da Taksim’deki bombalı saldırıyla 2’si çocuk 6 vatandaşımızı hayattan koparan teröristleri ve onları azmettirenleri bu vesileyle bir kez daha lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle terbiye edeceğini ve bir uydu haline getireceğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler. Sınırlarımızın hemen ötesinde onlarca yıllardır yaşanan savaşlardan ve karışıklıklardan ülkemizi korumaya, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyor, maddi manevi her türlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu.

“Bugünkü 602 atama ile toplam 48 bin 39 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdam edilmesini sağlamış oluyoruz”

Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik devletin her türlü imkanının seferber edildiğini ve onların hayatını kolaylaştırmak için sürekli çalıştıklarını söyleyen Bakan Yanık, “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına sağladığımız istihdam kapsamını da sürekli genişlettik. 2002 yılına kadar bu alanda yalnızca 6 bin 315 vatandaşımız istihdam edilmişti. Biz ise bugünkü 602 atama ile toplam 48 bin 39 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdam edilmesini sağlamış oluyoruz. Bu istihdam alanları, devletimizin teşekkürü olduğu kadar, milletimizin de sizleri şükranla bağrına bastığının önemli bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Genel

Özdemir: Samsun’u ihracat konusunda adına yakışır yerlere getirmek için çalışmalıyız

 Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, “Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

SAMSUN-
Dernek Başkanı Hüseyin Avni Özdemir başkanlığındaki Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Av. Halit Doğan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının kentin gelişmesi için ortak çalışmalara imza atmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin seçimsiz bir 4 yıllık döneme girdiğini vurgulayan Özdemir, “Tüm paydaşlar olarak Karadeniz’in en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.

Samsun’un gelişimi için yapılabileceklerin ele alındığı ziyarette Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan’a yönetim kurulu ve dernek üyelerinin gündemlerinde yer alan konular ile sorun ve çözüm önerilerini aktardı.

Belediye Başkanı Halit Doğan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ziyaret hediye takdiminin ardından sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını duyurdu.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında başlayacak olan aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de demiryollarında yapılan yatırımlar ve atılımlar sayesinde ulaşımda çağ atlatan projelerin hayata geçirildiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, hızlı tren projeleri, mevcut demiryollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesinde bakanlık olarak duraksamadan çalıştıklarını ifade etti. Uraloğlu, vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımını sağlayabilmek için demiryolları yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Ankara-Sivas YHT hattını 1 yılda 971 bin kişi kullandı

Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı’nın 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate düştüğünü anımsatan Bakan Uraloğlu, Ankara-Yozgat arasının da 1 saat düştüğünü söyledi. Güzergah üzerinde bulunan 8 istasyon ile hizmet vermeye başlayan hızlı tren hattının Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve son olarak da Sivas’a ulaştığını belirten Uraloğlu, “Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizin de Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlanması ile bu illerimizde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşımız hızlı trenle seyahat etme imkânına kavuştu. Ankara-Sivas arasında günde karşılıklı 3+3 sefer olarak işletilen Yüksek Hızlı Tren ile 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesinden bu yana geçen 1 yılda 971 bin yolcu seyahat etti” dedi.

4 Mayıs İtibariyle YHT ile Sivas-İstanbul aktarmasız ekspres başlıyor

Sivas ve Ankara’dan Yüksek Hızlı Trenler ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaların tamamlandığının müjdesini veren Uraloğlu, “Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacaktır” diye konuştu.
Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirterek, “Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Genel

Bayram tatilinde Şanlıurfa 500 bin ziyaretçi ağırladı

Türkiye’de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa’ya akın etti. Bayram tatili ile yoğunluğun yaşandığı kentte, esnafın yüzü güldü.

Ahmet Kolsuz – Bekir Şeyhanlı
ŞANLIURFA-
Bayram tatilinde Şanlıurfa, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Kentte 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçinin giriş yaptığı kentte, esnafın da yüzü güldü. Son yılların en yoğun bayram tatilini yaşadıklarını belirten esnaf, siparişleri yetiştirmek zorlandıklarını belirtti.

“Yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceğiz”

Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yılbaşında hedeflerinin 1 buçuk milyon ziyaretçi ağırlamak olduğunu, bayram tatili süresince yaşanan yoğunluk nedeniyle de yılsonunda 2 milyon ziyaretçi sayısının aşılacağını söyledi. Çoban, “Özellikle bayram tatilinin 9 güne çıkması ile birlikte çok güzel bir yoğunluk oldu. Tatil planlarını yapan insanlar, Şanlıurfa’mızın güzel tarihi alanlarını gezmek, lezzetli yemeklerini, güzel tatlılarını tatmanın imkanını buldular. Özellikle baharın en güzel renklerini görmüş oldular. Genelde günübirlikçilerle birlikte Şanlıurfa’mızda 500 bin misafir ağırladık. Herkes için güzel, keyifli geçti. Sadece Göbeklitepe’ye 60 bin kişi giriş yaptı. Bu bize şöyle bir umut da verdi. 2024 yılı turizm anlamında çok daha güzel geçecek ve verimli geçecek. Biz yılbaşında hedefimizi 1 buçuk milyon olarak belirtmiştik ama öyle görünüyor ki 2 milyonu rahatlıkla geçeceğiz” dedi.

“Yoğunluktan dolayı neredeyse müşterileri kovacaktık”

Esnaf Recep Çelik, “Şanlıurfa’da bu kadar kalabalığı beklemiyordum. Hayatım boyunca düşünsem aklıma bile gelmezdi. Daha önce böyle bir kalabalığa denk gelmedim. Millet bir birine çarpıyordu. Kalabalık karşısında şaşırdım, durdum. Neredeyse artık müşterileri kovacaktık. Müşterilerin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Müşterilere durun diyordum, kimse kimseyi dinlemiyordu. Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim, göremem de” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.