Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

AK Partili Aydemir: Vakıflar ve cemaatlerle gurur duyuyoruz

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın Meclis kürsüsünden cemaat ve vakıfları hedef gösterip kullandığı, “Bu tecavüzcülerden hesap soracağız” ifadelerini ele alarak; “TÜRGEV, TÜGVA, Ensar, Hayrat, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı, İskenderpaşa Cemaati, Erenköy Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Adıyaman Vakfı, Hizmet Vakfı; bunların hepsi bizim şeref sayfalarımız. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Mustafa Cenik – İbrahim Berat Yılmaz
ANKARA-
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptığı basın toplantısı düzenledi.

“CHP’li milletvekili, Saadet Partisi’nin derneğine tecavüzle uğraşır anlamına gelecek şeyler söylüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı bunu yutuyor”

Altılı masayı hedef alan AK Partili Aydemir, “Sözüm ona bunlar ortak. İçlerindeki kavgaya bakar mısınız: CHP’li bir milletvekili çıkıyor, resmen ortaklarının yan örgütü olarak çalışan bir derneği hedefe koyuyor. Anadolu Gençlik Derneğini hedefe koyuyor. Açıkça suçluyor bu derneği. Bunlar, tacizle tecavüzle uğraşır anlamına gelecek şeyler söylüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı (Temel Karamollaoğlu) bunu yutuyor. Yazıklar olsun size. Ne adına yapıyorsunuz? Yerin altı var. Allah soracak bunların hepsini” diye konuştu.

“Vakıflar ve cemaatlerle gurur duyuyoruz”

Anayasa’nın 38. maddesinde yer alan, “Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez” ifadesini ele alan Aydemir, “Ama Meclis kürsüsünde CHP milletvekili çok açık bir şekilde çıkıp vakıfların isimlerini sayıyor ve hepsini suçlu ilan ediyor. Bu vakıfları özellikle paylaşacağım: TÜRGEV, TÜGVA, Ensar, Hayrat, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı, İskenderpaşa Cemaati, Erenköy Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Adıyaman Vakfı, Hizmet Vakfı. Bunların hepsi bizim şeref sayfalarımız. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar gençliğimize insanlarımıza, insanlığımıza hizmet ediyor” diye konuştu.

“Siyasetin içinde bulunduğu debelenme halinin, altılı masayı nasıl zelil ve alil duruma düşürdüğünü hep beraber fikir edelim”

Aydemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 6 yaşındaki çocuğa istismar davasında olaya müdahil olduğunu ve ne yapılması gerekirse yapıldığını ifade ederek, “Bu haberi ilk defa yapan bile çıkıyor Halk TV’de devlete hükumete teşekkür ediyor. Siz bunun üstüne tepiniyorsunuz. Üstelik bunu yalan ve iftira ile yapıyorsunuz. İçlerinde bir birliktelik yok. Saadet ile CHP’de gördük bunu. Nasıl yürüyecek bunlar? Bunlar (Saadet Partisi) celladına açık pozisyondaki yapıyı ifade ediyor. İftira ve bühtan ile vakıfları lekelemeye çalışıyorlar. Hepimiz bunu bilelim, ona göre bir hareket tarzı belirleyelim. Siyasetin içinde bulunduğu debelenme halinin, altılı masayı nasıl zelil ve alil duruma düşürdüğünü hep beraber fikir edelim” ifadelerini kullandı.

Asayiş

TBMM’de eski Devlet Bakanı Kocabatmaz için cenaze töreni

Ankara’da vefat eden eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz (78), TBMM‘de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı.

ANKARA-Mehmet Kocabatmaz, Ankara’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Kocabatmaz için bugün TBMM‘de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kocabatmaz’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra milletvekilleri ile Meclis çalışanları katıldı. Cenaze, görevlilerin omuzlarında TBMM Şeref Kapısı merdivenlerinin önüne getirildi. Cenaze alayının önünde yürüyen torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı. Dua okunması ve saygı duruşunun ardından tören sona ererken, Kocabatmaz’ın cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere memleketi Denizli’ye gönderildi.

MEHMET KOCABATMAZ

Mehmet Kocabatmaz, 1946 yılında Denizli’nin Tavas ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda ‘Doktora’ yaptı. Fırat Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakülteleri Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Selçuk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Kurulu Üyeliği, 21’inci Dönem Denizli Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Kocabatmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.(DHA)

Okumaya devam et

Genel

Fatih Erbakan’dan ‘İsrail’ çağrısı: Dünyada da ahirette de yakamızı bırakmayacak bir vebaldir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İslam dünyasını bir kez daha İsrail’in saldırılarına karşı fiili adım atma çağrısında bulunarak, “Masum sivil kardeşlerimize uygulanan bu vahşeti sadece kınayarak seyretmeye devam etmek, dünyada da ahirette de yakamızı bırakmayacak bir vebaldir” dedi.

ANKARA-Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, İsrail’in Refah’a saldırısına ilişkin İslam dünyasına seslenerek, “Bu noktada Müslüman ülke yöneticilerinin ciddi yaptırımlar ortaya koyması gereklidir. İsrail ve Amerika’ya yapılan petrol ve doğalgaz sevkiyatının durdurulması dahi çok ciddi bir caydırıcı unsur olacaktır. Türkiye’nin de bunun için gerekli girişimleri hayata geçirmesi gereklidir. Özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerinin eylemsizliği kabul edilemeyecek boyuta ulaşmış durumdadır. Bilindiği üzere çocuk katili Siyonist rejim Hamas ateşkes önerilerini kabul etmesine rağmen Refah’a saldırı başlattı. Siyonist canavarlar Gazze’de yaptıkları katliamın üzerine şimdi de Refah’ta kadın çocuk demeden masum insanları katlediyorlar. Aylardır sergiledikleri vahşeti artırarak devam ettiriyorlar. Bu vahşete karşı Batı ülkelerinde dahi halklar tepki ortaya koyuyor. Amerika’da üniversite öğrencileri geniş kapsamlı protesto gösterileri düzenliyor, Fransa’da lise öğrencileri dersleri boykot ediyorlar. Tüm dünyada protesto mitingleri ve yürüyüşler düzenleniyor. Ancak ne acıdır ki yetki sahibi devlet yöneticileri seyretmekle veya sadece konuşmakla yetinmektedirler. Özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerinin eylemsizliği kabul edilemeyecek boyuta ulaşmış durumdadır. Bu noktada Müslüman ülke yöneticilerinin ciddi yaptırımlar ortaya koyması gereklidir. İsrail ve Amerika’ya yapılan petrol ve doğalgaz sevkiyatının durdurulması dahi çok ciddi bir caydırıcı unsur olacaktır. Türkiye’nin de bunun için gerekli girişimleri hayata geçirmesi gereklidir. Masum sivil kardeşlerimize uygulanan bu vahşeti sadece kınayarak seyretmeye devam etmek, dünyada da ahirette de yakamızı bırakmayacak bir vebaldir” ifadelerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Büyük Birlik Partisi’nde 5 il başkanı görevden alındı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, 5 ilin başkanının görevden alındığını açıkladı.

ANKARA-Partiden yapılan açıklamada, 31 Mart 2024’te yapılan yerel seçimlerde, aday listelerinde eksiklikleri bulunan 5 ilde revizyon yapmak amacıyla il teşkilatlarının görevden alındığı belirtildi. Karaman, Çankırı, Nevşehir, Isparta, Bilecik il teşkilatlarının görevden alındığını kaydeden BBP Başkan Yardımcısı Eren, görevden alınan il başkanları ve yöneticilere, bugüne dek yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.