Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

17 yıllık çifte cinayeti gözyaşlarıyla reddeden sanık: Manen hapis yatıyorum

Kocaeli’nde 2005 yılında işlenen çifte cinayetin sanığı, yakalandıktan 17 yıl sonra yargılandığı davada gözyaşları içinde suçlamaları reddetti. Sanık, “Bu olayın şahidiyken faili durumuna getirildim. Allah’a yemin olsun 17 senedir manen hapis yatıyorum. Benim ve ailemin hayatı tehdit altında olduğu için şahit olduğum olayı anlatamadım. Tahliye ve beraatımı istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, sanığın “kasten öldürme” suçundan iki kez müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Fehime Kartal
KOCAELİ-
Hakkında “kasten öldürme” suçundan dava açılan sanık Namık Elvan’ın Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanık Namık Elvan, avukatı ve öldürülen iş adamlarının aileleri katıldı. Suçlamaları reddederek gözyaşları içinde savunma yapan sanık Namık Elvan, “İnsanın yakın dostuna kurşun sıkması mümkün değildir. Bu olayın şahidiyken faili durumuna getirildim. Allah’a yemin olsun 17 senedir manen hapis yatıyorum. Cinayeti gerçekleştiren ben değil Tuncer’di. Benim ve ailemin hayatı tehdit altında olduğu için şahit olduğum olayı anlatamadım. Bütün ailem maddi ve manen zor durumdadır. Tahliye ve beraatımı istiyorum” dedi.

İki kez müebbet hapis

Mahkeme heyeti, sanık Namık Elvan’ın Hasan Hallaç ile Süleyman Acar’a karşı işlemiş olduğu “kasten öldürme” suçundan iki kez müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Olay, 2005 yılında İzmit Sepetçiler köyü Taş Ocakları mevkiinde meydana geldi. İş adamı Hasan Hallaç ile Süleyman Acar kurşunlanarak öldürüldü, cesetleri ise şarampole yuvarlandı. Hasan Hallaç’a ait araç ise kanlı bir şekilde Gebze’de yol üstünde terk edilmiş vaziyette bulundu. O dönemde faili meçhul olarak kalan dosya, 17 yıl sonra tekrar açıldı. Yapılan araştırmada cinayetle bağlantılı olduğu değerlendirilen 4 kişi tespit edildi. Bunlardan Tuncer O.’nun 2020 yılında doğal yollarla öldüğü tespit edildi. Ekipler Düzce ve Uşak’ta yaptığı operasyonla şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı. Alınan ifadelerinin ardından 2 şahıs serbest bırakılırken, Namık Elvan (56) ise çelişki ifade vermesi sebebiyle çapraz sorguya alındı. İfadesinin ardından Namık Elvan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş

THY uçağının kokpit camı çatladı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Sivas seferini yapan yolcu uçağının kalkışından kısa bir süre sonra kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçak İstanbul Havalimanı’na geri döndü.

Tuncer Cengiz
İSTANBUL-
Edinilen bilgiye göre, THY’nin TK-2658 sefer sayılı TC-JVG kuyruk tescilli uçağı Boeing B737-800 tipi uçağı sabah 08.25’de Sivas seferini yapmak üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı. Uçak havalandıktan kısa bir süre sonra bilinmeyen bir sebepten dolayı kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçağın pilotu İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkeziyle irtibata geçerek geri dönüş için izin istedi. Kokpit camı çatlayan uçak saat 09.10’de İstanbul Havalimanı’na inişini sorunsuz gerçekleştirdi.

Yolcular başka uçakla gönderilecek

THY uçağının İstanbul Havalimanı’na inmesinin ardından uçak camı değiştirilmek üzere bakıma alınırken, yolcular camı çatlayan uçağın yerine tahsis edilen yeni uçakla Sivas’a gönderilecek.

Okumaya devam et

Asayiş

İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine düştü

Hatay’ın Payas ilçesinde intihar etmek için 4. Kattan atlayan şahıs, cadde üzerinden geçen başka bir şahsın üzerine düştü. Olayda, 2 şahısta hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

Ferit Savaş
HATAY-
Olay, Payas ilçesi Kürtül Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan Özkul Apartmanı’nın 4’üncü katında yaşayan C.K. isimli 39 yaşındaki şahıs, intihar etmek için balkondan atladı. Şahıs, cadde üzerinde yaya olarak yürüyen M.T. isimli şahsın üzerine düştü. Yaralanan 2 şahısta ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dörtyol Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan şahısların hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Okumaya devam et

Asayiş

15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı

Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı.

Suat Metin
ANTALYA-
Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Hastanede tedavi altına alındılar

Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı.

“Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi”

Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, “Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular” dedi.



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.