Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Mustafa: Yılın başından beri 13 şehit verdik, biliyoruz ki bu yıl bizim için zor olacak

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail hükümetinin saldırılarına ilişkin, “Bu yılın başından şimdiye kadar 3’ü çocuk olmak üzere 13 şehit verdik ve biliyoruz ki bu yıl bizim için zor olacaktır. Biz şu anda yeni yılın bir ayından bile daha az zaman geçirmişiz ve bu kadar büyük bir bilanço varsa bizim için bu yılın kanlı geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

Muhammed Musab Gümüşer
ANKARA-
Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, elçilik binasında “2023, aşırı sağcı İsrail hükümeti altındaki Filistin Devleti’nin karşı karşıya olduğu zorlukların yılıdır’ sloganıyla basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda, İsrail askeri güçlerinin Mescid-i Aksaya düzenlediği baskınlar, tutuklanan Filistinli vatandaşlar, ulusal ve uluslararası gazetecilere yönelik saldırılar ve tutuklamalar ile aynı güçler tarafından Filistinli vatandaşlara ait yıkılan evlerin fotoğrafları gösterildi, ayrıca İsrailli yerleşimcilerin yaptığı ihlaller de yer aldı.
Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin halkı için 2022 yılının kanlı ve çetin bir yıl olduğunu ifade ederek, “Sadece 2022 yılı içerisinde Filistin halkı 230 şehit vermiştir. Bu şehitlerin 171’i Batı Şeria’da, 59’u Gazze’de ve bu sayı son 7 yılın en yüksek sayısıdır. 9 bin 335 Filistinli vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bunların yaraları çeşitli bölgelerinde ve bunlar hem İsrail ordusu hem de İsrail çeteleri ve yerleşimcileri tarafından yapılmıştır. Tutuklu sayımız 6 bin 500 kişi ve halen 5 bin kişi İsrail hapishanelerinde yatmaktadır” diye konuştu.

“Filistin halkının 9 bin 700 dönümlük toprağını işgal ettiler”

833 ev ve kurum binalarının İsrail güçleri tarafından yok edildiğini belirten Mustafa, “Bunların içerisinde Doğu Kudüs’teki Filistin Devletinin kurumları da yer almaktadır. Batı Şeria’da 793 saldırıdan daha fazlası da Batı Şeria’da Filistinli vatandaşlara ve vatandaşların özel mülklerine yapılmıştır. 12 bin 130 zeytin ağacı, işgal güçleri ve yerleşimciler tarafından köklerinden sökülmüştür ve yok edilmiştir. Batı Şeria’da 13 bin yeni yerleşim birimi yapılmıştır. Bunlar hukuk dışı yapılardır ve 116 yerleşim projesi çerçevesinde yapılmıştır. Filistin halkının 9 bin 700 dönümlük toprağını işgal ettikleri anlamına geliyor. Mescid-i Aksa, Yahudi cemaatler tarafından 262 kez baskına uğradı. Bu baskınlar İsrail polisinin himayesinde gerçekleşmiştir ve bu baskınları yaklaşık 48 bin yerleşimci yapmıştır” ifadelerini kullandı.

“Bizim için bu yılın kanlı geçeceğini düşünüyoruz”

İsrail’de yeni bir hükümet kurulduğunu ve bu hükümetin İsrailliler arasında bile İsrail tarihinin en aşırı sağcı hükümeti olarak gösterildiğine dikkati çeken Mustafa, “İsrail Hükümeti içindeki şahıslar Filistinlileri göçe zorlamaya, yerlerinden koparmaya, daha fazla yerleşime ve Mescid-i Aksa’ya baskınlar yapmaya çağrı yapıyor. Bu hükümetin programı ayrımcı ve faşist programları Filistin halkı üzerinde gerçekleştirmek için aşırı radikal ve faşist şahıslara daha fazla alan açıyor. Bu hükümet hiç geç kalmadı, zaman kaybetmedi ve halkımıza karşı günlük öldürme eylemleri yapmaya devam etti. Bu yılın başından şimdiye kadar 3’ü çocuk olmak üzere 13 şehit verdik ve biliyoruz ki bu yıl bizim için zor olacaktır. Biz şu anda yeni yılın bir ayından bile daha az zaman geçirmişiz ve bu kadar büyük bir bilanço varsa bizim için bu yılın kanlı geçeceğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Dün Dışişleri Bakanı’mız Riyad Malki’den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na detaylı bir mektup teslim ettik”

Bir gazetecinin Filistin Devleti’nin Türkiye’den beklentisini sorması üzerine Mustafa, “Türkiye ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Biz sürekli olarak en üst düzeyde Türkiye’yle istişare içerisindeyiz. Dün Dışişleri Bakanımız Riyad Malki’den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na detaylı bir mektup teslim ettik. Bu mektubun içerisinde durumla ilgili açıklama ve bizim görüşlerimiz vardı. İnşallah yüksek koordinasyon içerisinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da motosikletiyle otomobile arkadan çarptığı kazada yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 2 ay sonra hayatını kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Gizem KARADAĞ- Canberk ÖZTÜRK
ANKARA-Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, 7 Mart’ta akşam saatlerinde Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesi Kiraz Bulvarı’nda motosikleti ile hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan el-Burhan Rahman, hastanenin yoğun bakım sevisine alındı. Yaklaşık 2 aydır yaşam mücadelesi veren Sudan Cumhurbaşkanı‘nın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, dün hayatını kaybetti.

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman için Ankara’da Karşıyaka Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan, ailesi, yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Öğle kılınan namazın ardından Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

İliç’teki maden faciasında cansız bedenine ulaşılan 2 işçi, toprağa verildi

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Ramazan Çimen ile Kenan Öz’ün cenazeleri, bugün törenle toprağa verildi.

Muzaffer KOŞAN
ERZİNCAN-İliç ilçesinde Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait altın madeninde, 13 Şubat’ta yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın yamaçtan akması ile heyelan altında kalan 9 işçiden kıdemli kırıcı vardiya süpervizörü Ramazan Çimen ile kıdemli istifleme ve aglomeratör süpervizörü Kenan Öz’ün, dün akşam saatlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Ramazan Çimen ile evli ve 2 çocuk babası olan Kenan Öz için bugün cenaze töreni düzenlendi. İliç ilçesindeki Yusuf Ziya Demir Camisi’nde öğlen kılınan cenaze namazına protokol, Çimen ve Öz’ün ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası Çimen ve Öz’ün cenazeleri ilçe mezarlığında toprağa verildi.

5 İŞÇİ ARANIYOR

Faciada toprak altında kalan 9 işçiden Ramazan Çimen ile Kenan Öz ile birlikte 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Çok sayıda iş makinesi ve personelin katıldığı aramalarda ilk olarak 5 Nisan’da Uğur Yıldız’ın, 19 Nisan’da Adnan Keklik’in cenazesi bulunmuştu.

Halen toprak altında olan 5 işçiye ulaşmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: Suriye’de 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Taha AYHAN
ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörü kaynağında yok etmek için kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.