Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

Afrika Türkiye’nin tecrübelerini bekliyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile bir araya gelen Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye, “Afrika Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmalı” dedi.

Ersin Turan
KARABÜK-
Konsolosluk işlerinden sorumlu Başkatip İbrahima Traore, Katip Cheikh Mbacke Fall, Büyükelçilik tercümanı Kemal Özturanlı eşlik ettiği Büyükelçi Gueye, Afrika’nın Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanması gerektiğini söyledi. Türkiye ile Senegal Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirten büyükelçi Gueye, özellikle eğitim alanında yapılacak iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, “Ortak araştırmalar konusunda iş birliği yapılmalı, Afrika Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmalı” dedi.

Rektör Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Senegalli öğrencilerden memnun olduklarını ve Senegal ile ilişkileri önemsediklerini ifade etti. Polat, “Senegalli 400’den fazla öğrencimiz var, Türkiye’deki üniversiteler arasında Senegal uyruklu öğrencilerin en fazla olduğu üniversite Karabük Üniversitesi” diye konuştu.

KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Oya Çepni Önalan ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Kerim Tanış’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Rektör Polat, Büyükelçi Gueye’ye hediye takdiminde bulundu.

Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gueye ve beraberindeki heyet daha sonra KBÜ Demir Çelik Kampüsünü gezdi. Büyükelçi Gueye, kampüs alanındaki gezinin ardından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda Senegalli öğrenciler ile bir araya gelerek sohbet etti. Büyükelçi ve Rektör Polat, programın ardından Rektörlük makamında öğrencilerin durumları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

Samsun’un proje başarısı

Tokat’ta yapılan ’55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’nde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girdi, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da yapılacak finallere katılma hakkını elde etti.

SAMSUN-
2024 yılı TÜBİTAK 55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne davet edilen projeler Samsun bölge kurulu tarafından belirlendi. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu Sinop ve Çorum illerini kapsayan başvuruların değerlendirmesi sonucunda 100 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Samsun’da 23 proje bölge sergisine katılma başarısını gösterdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda bölge sergisi gerçekleştirildi. Bölge finalinde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girerken, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren projeler
Değerler Eğitimi
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Ülkü Polat Dal ve öğrencileri Mehlika Barlak ve Elif Melek Gören “Lisan-ı Nezaket” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Meryem Daştan ve öğrencileri Songül Özdemir, Reyyan Sezen, Zeynep Sare Çakır “Karakter Eğitimi Programı (KEP); Rıza Heybesi Örneği” adlı projesi ile 2.lik derecesi.
Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Kudret Demir ve öğrencileri Mine Ceylan, Samet Emir Nar “MEB e Bağlı Okullarda Sadece Musluk Vanalarının Kısılması Yönteminin Ülkemizdeki Su Tasarrufuna Etkisinin İncelenmesi” projesi ile 3.lük derecesi

Türk Dili ve Edebiyatı.
Mithatpaşa Anadolu Lisesi Hüseyin Eroğlu ve öğrencileri Gamze Esen, Kalbenur Sezgin, Kerem Durgun “Z Kuşağının E-dili” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Namık Kemal Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İlknur Birer ve öğrencisi Hayrunnisa Sesli “Yeraltı edebiyatının lise gençliğine bıraktığı etki üzerine bir farkındalık değerlendirmesi” projesi ile 2.lik derecesi.

Tarih
Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Berker Kılıç ve öğrencisi Berke Başar “Türk Tarihini Sanal Gerçeklikle Keşfet: 100 Yılın Öyküsü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Matematik
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Esra İnan ve öğrencileri Rıdvan Peynir, Ahmet Berat Dursun ve Fatma Rana İltekin “Toplamları eşit iki sayı grubunun parçalanış sayısı ile ilişkisi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Yazılım
Aziz Atik Fen Lisesi Danışman Öğretmen Adem Ünlü ve öğrencileri Burak Erdoğan ve Berkehan Arda Özdemir “Cardguard: Online Alışverişlerde Yüksek Güvenlik-Kart Şifreleme ve Yapay Zekalı Site Kontrolü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Danışman Öğretmen Selçuk Uslu ve öğrencisi Miraç İmamoğlu “Yapay Zekada UNet ve Caps nette hibrit kullanımı ile Akciğer taramalarında nodül tespiti” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Fizik
Samsun Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İbrahim Pazarozyurt ve öğrencileri Esra Yıldırım ve Beyza Sarı “Işığın Kırılma Özelliğinden Yararlanarak Kızartma Yağların Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Sosyoloji
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Göker Baylan ve öğrencileri Eda Karamustafaoğlu ve Zeynep Baş “Liseli Gençlerde Afet Sonrası Ölüm Algısı Yaşamın Anlamı” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Okumaya devam et

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Samsun’daki 2 halk eğitim merkezine ödül

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışmasında bu yıl, Atakum Halk Eğitimi Merkezi “Başarının Önünde Engel Yok” projesiyle, Canik Halk Merkezi ise “CAMEK” projesi ile yayınlanmaya değer bulundu.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda uygulanan kurslarda, hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını artırmaya yönelik teşvik edici, ilham verici, özgün örnekler; her yıl “Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışması” ile değerlendiriliyor. Altıncısı gerçekleştirilen çalışmada 73 ilden gelen 162 örnek, “Genel Müdürlük Seçim Komisyonu” tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmede 11 iyi uygulama örneği yayımlanmaya değer bulundu. 11 iyi uygulamanın 2’si Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezlerinden geldi.

“Beşikten Mezara Kadar” eğitim anlayışıyla, farklılıklara sahip çıkan Atakum Halk Eğitimi Merkezi, tüm imkânlarıyla özel çocukların yanında oldu. Artı 1 farkla, Salihcan Öztan üst üste 6 yıl Türkiye şampiyonluğu, 4 Avrupa üçüncülüğü, 2 Avrupa ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü kazandı. Mehmet Yasin Bayraktar, gençler kategorisi Türkiye şampiyonluğu, büyükler kategorisi Türkiye ikinciliği kazandı.

“CAMEK” projesi ile İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları düzenleyen Canik Halk Merkezi ise eğitimlerin sonunda kursiyerlerden 8 kursiyer mobilya kesim ve dikiş elemanı olarak koltuklara şekil verecek becerileri kazandı. 12 kursiyer Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımcısı olarak birçok ürünün bilgisayar ortamında çizimini ve tasarımını yapabilecek beceriye kavuştu. 9 kursiyer ise ahşap CNC makine operatörü olarak CNC makinelerini kullanabilen yeterliliklere sahip oldu.

Projeye destek veren Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı işletmeler, proje öncesinde verdikleri istihdam taahhüdünü yerine getirerek isteyen kursiyerlerin işbaşı yapmalarını sağladılar.

Düzenlenen ödül töreninde kurumlara ödülleri Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete tarafından takdim edildi.

Okumaya devam et

Eğitim

2024-ALES/1 başvuruları başladı

21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvurular başladı.

Yunus Emre Aytekin
ANKARA-
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan duyuruya göre, 2024-ALES/1 başvuruları başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından da yapabilecek. Sınav ise 21 Nisan 2024’te gerçekleştirilecek.
Ayrıca duyuruda, adaylara 2024-ALES/1 kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği vurgusu yapıldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.