Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Çevre

Meteoroloji uyardı: Samsun’a kar geliyor

Samsun’da kar yağışının hafta başı itibarıyla şehir merkezinde etkili olması bekleniyor.

Erdi Demir
SAMSUN-
Kış aylarının ılık geçtiği Samsun’da hava sıcaklıkları son günlerde düşmeye başladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine düşmesi ile birlikte şehrin yüksek kesimlerine mevsimin ilk kar yağışı da birkaç gün önce gerçekleşti. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, soğuk hava dalgasının etkili olduğu Samsun ve civarında kar yağışı uyarısında bulundu. Samsun’da yeni hafta ile birlikte kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Amasya, Tokat çevreleri ile Çorum’un doğu kesimleri sabah saatlerinde, Ordu çevrelerinin ise öğleden sonra yer yer yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Hava sıcaklıklarının Samsun’da 5 Şubat Pazar günü 10 derece olması beklenirken, yeni hafta başı ile birlikte sıcaklıkların 7 derece birden düşmesi ve kar yağışının şehirde etkili olması tahmin ediliyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevre

Kızılırmak alarm veriyor: Baraj sularının çekildiği alanda koyunlar otluyor

Kırıkkale’den geçen Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta kuraklık tehlikesi alarm veriyor. Baraj sularının çekildiği alanda da koyunların otladığı görüldü.
Hasan Ay


KIRIKKALE-
Kırıkkale’de karsız ve yağmursuz geçen bir kış mevsiminin ardından bahar yüzünü göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının yükseldiği kentte, kuraklık tehlikesi alarm veriyor. Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ın beslediği Kapulukaya Barajı’nda da su seviyesi düştü. Karaahmetli köyünde çiftçilik ve besicilik yapan Türkyılmaz ailesi, su seviyesinin düşmesi ile baraj yatağında küçükbaş hayvanlarını otlatıyor.

Sivas ilindeki Kızıldağ’ın yamacından doğup Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun’dan geçerek Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ta da su seviyesi düştü. Bin 355 kilometre uzunluğundaki ırmakta adacıklar ortaya çıktı. Besicilik yapan Ali Türkyılmaz, baraj suyunun yaklaşık 50 metre kadar çekildiğini belirterek, kış mevsiminde de yeterli miktarda kar ve yağmurun yağmadığını söyledi.

“Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum”

Çiftçilerin de kuraklıktan etkileneceğini ifade eden Türkyılmaz, “Daha önce baraj seviyesi çok yüksekti, şimdi çok azaldı. Kar, yağmur yağmadı. Baraj suyu 50 metre çekildi. Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum. Daha önce baraj suyu yola kadar çıkıyordu, şu an çok düştü. Bir taraftan da ekim yapılıyor, nohut ekiyorlar. Bu tarafa da pancar ekecekler. Nasıl sulama yapılacak, bilmiyorum” dedi.

Okumaya devam et

Çevre

Samsun’da zirai don uyarısı

Samsun Valiliği, iç ve yüksek kesimlerde hafif ve orta kuvvette zirai don beklendiği uyarısında bulundu.

SAMSUN-
Valilikten yapılan açıklamada, “23 Mart Cumartesi akşam saatlerinden, 25 Mart Pazartesi sabah saatlerine kadar bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde hafif, yer yer orta şiddette don hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

Okumaya devam et

Çevre

Mart ayının son günlerinde kar sürprizi

Samsun’da Mart ayının son günlerinde kar sürprizi yaşandı, yüksek kesimler beyaza büründü.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Meteorolojiden Samsun içinde yapılan son değerlendirmede “Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir” denildi. Dün gece ise Atakum ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan bin 350 rakımlı Kocadağ, Salıpazarı Havza, Kavak ve Ladik ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Yağan karla birlikte, Samsun’un seyir terası konumundaki Kocadağ’ın yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Haftaya havalar ısınıyor

Meteorolojiden alınan bilgiye göre Samsun’un 5 günlük hava tahmini ise şöyle:
23 Mart Cumartesi günü 10 derece yağmurlu, 24 Mart Pazar günü 14 derece parçalı, 25 Mart Pazartesi günü 20 derece yağmurlu, 26 Mart Salı 16 derece yağmurlu ve 27 Mart Çarşamba 16 derece parçalı bulutlu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.